31 Mart 2025 Pazartesi



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATI KOLAYLAŞACAK
   

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler üreten, daha etkin ve daha hızlı hizmet verebilmek için Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlıklarını tek bir çatı altında toplayan Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlar için her alanda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Başkan Seçer, “Kentimizde yaşayan engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, bizim hassasiyet gösterdiğimiz ve önceliklerimiz arasında yer alan bir konudur” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2021 Cuma 17:38

Engelli vatandaşlar için yeni hizmetler üreteceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dezavantajlı yurttaşlarımıza hizmet ederken, bunu bir himmet ya da lütuf gibi göstermeden yapmak zorundayız. Türkiye sosyal bir devlettir. Sosyal bir devlet olan ülkemizde tüm bireyleri, özellikle de engelli bireyleri korumak, kollamak ve daima onların yanında olmak, bir belediye başkanı olarak benim önceliklerim arasındadır” demişti.

“KENTTE 43 BİN 107 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR”

Engelli bireyler için Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelsiz Yaşam Merkezinde revir, engelli transfer aracı hizmeti, mesleki yeterlilik kazandıracak kurslar, atölyeler, hobi bahçesi ve fitness salonu yer alıyor. Mola Evi ile ayrıca duyu bütünleme odası oluşturularak fizyoterapistler ile öğrencilere hizmet veriliyor. Veri tabanına kayıtlı 43 bin 107 engelli vatandaşın yaşadığı kentimizde, özellikle pandemi döneminde hem engelli vatandaşlara hem de ailelerine hizmet ulaştıran Büyükşehir, Mola Evi’ne kayıtlı 134 engelli bireye 2020 yılından bugüne kadar toplam 891 seans hizmeti verdi.
Engelli birey ve ailelilerine yönelik olarak evde sağlık, ev temizliği, kişisel bakım, evde fizyoterapi, psiko-sosyal destek hizmeti veren ve küçük tamirat ve tadilat işlerini de yapan Büyükşehir Belediyesi, transfer aracı hizmeti, akülü araç şarj istasyonu hizmeti ile medikal malzeme desteğini de sürdürüyor.

TOPLUMSAL HAYATA DAHA FAZLA DAHİL OLMALILAR

Toplumsal hayata daha fazla katılmak için meslek kursları da açan belediyenin bu kurslarından toplam 154 engelli birey faydalanıyor. Ayrıca, ‘Gez, Gör, Hisset Projesi’ kapsamında işitme engelli öğrencilere Tarsus Doğa Parkı gezisi, görme engelli bireylere doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi. Engelli bireylerle Tarsus Gençlik Kampı gezisi, Karboğazı gezisi, Gelincik Tepesinde down sendromlu bireylere yamaç paraşütü ve uçurtma şenliği etkinlikleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adnan Menderes Bulvarı sahilinde açtığı sergide, engelli bireylerin el sanatları kursunda ürettikleri ürünler sergilendi.



“PROJELER DEVAM EDECEK”

Engelli bireylere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra onlara yönelik temel belediyecilik hizmetlerini de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, özellikle yol yapım ve bakım çalışmaları ile paralel olarak yürütülen kaldırım çalışmalarında engelli vatandaşları düşünerek hareket ediyor. Yeni yapılan kaldırımlara hissedilebilir karolar döşendiğini ve engelli rampaları oluşturulduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Yaptığımız kaldırım çalışmalarının tamamında, engelli yurttaşlarımız için hissedilebilir karo ve engelli rampalar oluşturuluyor. Kentimizde yaşayan engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, bizim hassasiyet gösterdiğimiz ve önceliklerimiz arasında yer alan bir konudur” ifadelerini kullandı.
Seçer, engelli bireyler için projelerin devam edeceğini de belirterek, “Kültür Park içerisinde ve Erdemli’de de birer Mola Evi açılması için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir, vahapseçer, engelliler, proje, toplum

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA