24 Haziran 2024 Pazartesi



14:01   ERDEMLI’DE KARAVAN VE ÇADıR TATILINI 40 BIN KIŞI TERCIH ETTI   13:39   SERADA ÇALıŞAN IŞÇILER SıCAKTA BUNALıYOR   13:24   TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI ÜYELERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI   14:40   BAŞKAN SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:36   JANDARMA 185 YAŞıNDA   14:31   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:49   “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   11:48   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:46   MERSIN’DE ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:38   ÇOCUK BEZI YÜKLÜ TıR DEVRILDI   10:42   BAŞKAN ÖZYIĞIT, FIKIR OTOBÜSÜ YARıŞMASı’NıN JÜRI ÜYELIĞINI YAPTı   10:41   YIYECEKLERIN BEYINDE OLUŞTURDUĞU TEPKIYI ARAŞTıRıYOR   10:39   ÇALıŞTAYDA, 5 YıLLıK STRATEJIK PLAN ÇALıŞMALARıNıN YOL HARITASı BELIRLENDI   10:37   EMEKLI EVI ÜYELERI ‘MERSIN’DE YAZ NAĞMELERI’ KONSERIYLE GÖNÜLLERI FETHETTI   10:35   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   10:34   İNTÖRN DOKTORU VURAN SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI  
 
 
 
 
TKDK MERSİN İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YİNE İLK SIRADA
   

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur 10. Başvuru Çağrı İlanının süresinin tamamlanmasının ardından çağrı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Tarih : 12 Nisan 2021 Pazartesi 13:50

IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü 128 proje teslim aldı. Toplam yatırım tutarı 975 Milyon TL olan projeler için 399 Milyon TL hibe desteği başvurusu gerçekleşti.

10. Başvuru Çağrı ilanı ile ilgili TKDK Mersin olarak ilk sırayı koruduklarının altını çizen İl Koordinatörü Beytullah Uygur, 42 il koordinatörlüğü içinde birinci sırada olduklarını söyledi. TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü olarak büyük bir ivme kazandıklarını belirten Uygur, “7 Ocak 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli tarafından 1 Milyar 125 Milyon TL bütçeye sahip IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanını duyurulmuştu. Çağrı ilanından bugüne kadar geçen sürede pandemi kurallarına uygun olarak potansiyel faydalanıcılara yönelik tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirerek 9 Nisan 2021 tarihi itibariyle Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 975 Milyon TL’lik Uygun Harcama Tutarlı 10. Çağrının proje kabul işlemelerini tamamlamış bulunuyoruz. Çok verimli geçen bu süre zarfının meyvelerini bugün almanın mutluluğunu içeresindeyiz” dedi.

TKDK’nın Mersin ilinin de içinde yer aldığı 42 ilde teşkilatlandığını söyleyen Uygur, “Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’nu proje karşılığında hibe olarak kullandırmaktadır. Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmakta olup söz konusu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır” ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEN PROJELERE YÜZDE 40 İLE YÜZDE 70 ARASINDA HİBE SAĞLANACAKTIR

10. dönem başvurularıyla ilgili açıklamalarına devam eden Uygur, kabul edilen projelere yüzde 40 ile 70 arasında hibe sağlanacağını söyledi. Uygur, “10’uncu proje başvurularımız Hayvansal Üretim- Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar, İşeme ve Pazarlama-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar, başlıkları altında başvurular kabul edilmiştir.  Söz konusu tedbirlere göre değişmekle birlikte yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe sağlanacaktır. TKDK'nın desteklediği sektörlerde sağladığı hibe olanaklarına ek olarak sağladığı KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyetleri de bulunmaktadır.

Ayrıca bakanlığımız tarafından, yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla, yatırım öncesi finansman kaynağı sağlayabilmek için ödeme yapacağımız hibe desteğinin yüzde 50’si tutarında avans alabilme imkânını sağlandı” şeklinde konuştu.

“YİNE VE YENİDEN İLK SIRADAYIZ”

İl Koordinatörü Uygur 10.çağrı kapsamında 975 Milyon TL’lik Uygun Harcama Tutarlı 128 proje aldıklarını bildirerek, ‘’Daha önceki Çağrı ve Ödeme dönemlerinde olduğu gibi bu çağrı ilanı kapsamında da 975 Milyon yatırım tutarlı 399 Milyon hibe tutarlı proje kabulü yaparak 42 İl Koordinatörlüğü arasında birinci olduk. Söz konusu 128 projenin 20 tanesi Hayvansal Üretim ana baslığı altında iken 108 tanesi de İşleme ve Pazarlama sektörüne ait projelerdir.

Bu yılki hedeflerimiz doğrultusunda kabul edilen projelerin zaman kaybetmeden incelemelerini tamamlayarak Türkiye ekonomisine ve Mersinimize kazandırmayı planlıyoruz. Ülkemize, Mersinimize ve de en önemlisi yatırımcılarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  tkdk, mersin, beytullah uygur, çağrı, değerlendirme

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA