26 Haziran 2024 Çarşamba



16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA   10:27   DEDE TORUNLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE VURULDU   15:55   TARSUS’TA KÖY YOLLARı YENILENIYOR   15:46   MERSIN’DE ’TARSUS DAĞ KOŞUSU’ DÜZENLENECEK   14:01   ERDEMLI’DE KARAVAN VE ÇADıR TATILINI 40 BIN KIŞI TERCIH ETTI   13:39   SERADA ÇALıŞAN IŞÇILER SıCAKTA BUNALıYOR   13:24   TARSUS DOĞA PARKı’NıN YENI ÜYELERI GÖRÜCÜYE ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI  
 
 
 
 
“YATIRIMLARLA MUT’UN CAZİBESİ ARTTI”
   

Mersin ilçelerinden Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, yatırım imkanlarıyla ilçenin cazibesinin arttığını söyledi. Şeker, açıklamasında “Akın akın Mut’a gelecekler” ifadesini kullandı.

 

Tarih : 6 Nisan 2021 Salı 11:43

Mersin ilçelerinden Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, basınla bir araya geldiği kahvaltıda 24 aylık icraatını değerlendirdi. Bu göreve Mut'a hizmet aşkı için geldiğini belirten Şeker, "Esnaf borcumuz hemen hemen hiç kalmadı. Devlete olan borcumuz da aylık düzenli olarak ödeniyor" dedi.

 24 aylık süre içerisinde araç filosuna 14 yeni araç kazandırdıklarını belirten Başkan Şeker, "56 tane hem spor aletli hemde çocuklarımızın eğlenebileceği park yaptık. Kilometrelerce bahçe yolu yaptık. Tarım Müdürlüğü aracılığıyla 16 köye çok yüklü miktarda sulama borusu desteğimiz oldu. Köylerin her türlü sorununda varız. İmam evi, cami, cami minaresi, 17 tane köprü yaptık. Bu 24 aylık hizmet süreç içerisinde 3 ay gibi bir süre içerisinde Karekşi, Yerköprü, Alahan, Darısekisi gibi yerlerin tahsisini aldık. Şu anda 6 tane projemiz var. O projelerden bir tanesi hazırladık hemen hemen bitti ödeneğide hazır. Mesela darı sekisinin etrafını çevirerekten 8-16 arasında bir çeşme, ahşaptan bir kahvehane yapıp orayı faaliyete geçireceğiz. Bugün aktif halde 30 dan fazla aracımız kiralama yöntemiyle Mut halkına hizmet vermekte. Soğuk asfalt şantiyesi park yönetim tesisi işlemleri tamamladık. Sadece belediyemize ait bir arsamız olmadığından dolayı şimdi arsa üretme çalışmalarındayız. Göreve başladığımız günden beri bir gün olsun taviz vermeden halkımızın sürekli yanında olduk” ifadelerini kullandı.

Göreve geldikten sonra ilçeye 8 civarında zeytinle ilgili fabrikasyon sistem kurulduğunu anlatan Başkan Şeker, "Desteğimizle şu anda Mut’a kurutma tesisi ve hava deposu da yapılmakta. Devletimizin bu konuda zaten inanılmaz bir desteği var. Bu destekler sayesinde de Mut ben öyle tahmin ediyorum ki 3-5 sene içerisinde fabrikasyon sistemde kendi ürünlerimizi işlemede çok önde olacağına inanıyorum. Organize Sanayi Bölgesinin elektrik hattı haziran ayında bitecek. Parseller yapıldı yolları belirlendi. Şuanda 57 başvuru var. Dolaysıyla buraya akın akın insanların geleceğini düşünüyorum. Yani organize işsizliğe çözümde insanlara istihdam kaynağı olabilmede en büyük alternatif diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  volkan şeker, yatırımlarla, mut, cazibesi, arttı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA