14 Eylül 2025 Pazar



17:20   MARAŞ’TA DAĞıLDıK: 5-0   17:06   MAVI YENGEÇLER, MAZıDAĞı’Nı 3 GOLLE GEÇTI: 3-1   16:47   MUT’TAKI OTOBÜS KAZASıNDA ÖLENLERIN KIMLIKLERI BELIRLENDI   16:22   FINAL MAÇıNDA DA DEV EKRAN KURULACAK   16:17   ‘AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’ HAZıRLıKLARı TAMAM!   16:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı DEVAM EDIYOR   16:06   UÇURUMDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı   16:03   MERSIN’DE 2 MILYONA YAKıN ARAÇ DENETLENDI   15:55   MERSIN’DE 53 ANıT AĞAÇ BULUNUYOR   15:47   ÖZEL GÜVENLIK ŞIDDETINE BAŞSAVCıLıKTAN SORUŞTURMA   15:38   MUT’TA OTOBÜS KAZASı: 3 KIŞI ÖLDÜ, 7 KIŞI YARALANDı   14:02   MUT’TA FECİ KAZADA ÖLÜ VE YARALILAR VAR    01:05   DÜĞÜNDE TAVUK DÖNER VE PILAV KABUSU   23:58   13 MILYONLUK VURGUN ORTAYA ÇıKARTıLDı   23:32   MERSIN’DE BLOK3 KONSERINDE SEYIRCIYI ÇATıDAN ATTıLAR!   23:16   ÖĞRETMEN BABANıN EN AĞıR YÜKÜ   23:15   KAMYON MOTOSIKLETLIYI EZDI, O ANLAR KAMERADA!   22:58   ESKI KARıSıNı EŞARBıYLA VE YASTıKLA BOĞDU   16:39   KATILLER AZMETTIRICIYI IFŞA ETTI, SAVCı INDIRIM ISTEDI!   16:31   BAŞKAN SEÇER’DEN AKDENIZ IÇIN ÇAĞRı!  
 
 
 
 
SİLİFKE’DE 250 BİN TON DOMATES ELDE EDİLDİ
   

Mersin’in Silifke ilçesinde kışın üretimi yapılan sera domatesi, çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturdu. Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer, bir sezonda serada iki ekim yapıldığını belirterek, Silifke’de 3 bin dönüm örtü altı araziden 30 bin ton, açık alanda 20 bin dönüm araziden 220 bin ton ürün elde edildiğini kaydetti.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 12:50

Mersin’in Silifke ilçesinde yörede çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin domates olduğuna dikkat çeken Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer, kışlık domateste Ekim ayı ortalarında başlayan hasadın Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını, ardından güzlük ekim yapılacağını, hasadın Nisan ayı ortalarında başlayıp Haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti. 

“DÜŞÜK FİYATLARA RAĞMEN DOMATES ÖNEMİNİ KAYBETMEDİ”

Geçmiş yıllardaki düşük fiyat nedeniyle yaşanan hayal kırıklığına rağmen, yörede domatesin önemini kaybetmediğine değinen Ali Türer, “İlk zamanlar Pandemi nedeniyle kısıtlama gevşetilince vatandaş sokağa çıktı. 2 liradan satılan domates rahat alışveriş olunca fiyat 3 lira 50 kuruş oldu. Domates şu anda 3 lira 30 kuruştan satılıyor” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin seralarda domates üretimi yaptığına dikkat çeken Türer, çiftçilerin artık serada değişik ürün üretmesi gerektiğini, çeşitlilik artarsa tüccarların daha çok rağbet gösterip, fiyatların da o derece de artacağını belirtti. 

Türer, domatesin Ankara, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafına gönderildiğini söyledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, silifke, domates, üretim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA