28 Haziran 2024 Cuma



13:21   YENIŞEHIR’DE 352 TON AMBALAJ VE TEKSTIL ATıĞı GERI DÖNÜŞÜME KAZANDıRıLDı   11:04   MERSIN’DE YKS VE LGS KURSLARı IÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   10:17   MERSIN’DE SUDA KAYıP- KAÇAKLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:36   MERSIN’DE JANDARMADAN BILGILENDIRME FAALIYETI   16:53   ALEV ALEV YANAN PLASTIK KASALAR MAHALLE SAKINLERINI KORKUTTU   16:06   AKıL ALMAZ KAZA KAMERADA   13:03   MERSIN’DE SANAYI SITESINDE ÇıKAN YANGıN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:59   MERSIN’DE ’CHANGE OTO’ DOLANDıRıCıLARı YAKALANDı   12:07   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’DE INSANLARıN MUTLU VE HUZURLU BIR ŞEKILDE YAŞAYABILMESI IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:02   İKLIM, ÇEVRE VE ENERJIDE YOL HARITASı BELIRLENIYOR   11:41   MERSIN’DEKI ODA VE BORSA BAŞKANLARı BÖLGEDEKI SON GELIŞMELERI DEĞERLENDIRDI   11:33   MSK, BASKETBOL SÜPER LIGI’NDE YENI BAŞARıLARA IMZA ATMAK ISTIYOR   11:06   MERSIN’DE ÇEŞITLI SUÇLARDAN ARANAN 64 ŞAHıS YAKALANDı   11:01   ÇAKıR: “PLANSıZ VE DENETIMSIZ BALıK ÇIFTLIKLERI ISTEMIYORUZ”   10:46   AMPUTE FUTBOL TAKıMıNA SPONSOR ARANıYOR   10:39   PIKABA ÇARPMAMAK ISTERKEN HASTANE DUVARıNA ÇARPTı: 1 YARALı   10:21   MERSIN’DE MILLI MAÇ COŞKUSU, GOL ANLARıNıN HEYECANı GÖRÜNTÜLERE YANSıDı   10:11   MERSIN’DE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTU   10:03   MERSIN’DE 3,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTU   16:58   TARSUS SU PARKı SEZONU AÇTı  
 
 
 
 
ERDEMLİ’DE YIKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
   

Mersin’in Erdemli ilçesinde metruk yapıları yıkım çalışmaları devam ederken hem halkın güvenliğini tehdit eden yapılar ortadan kaldırılıyor, hem de bu alanlar madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

 

Tarih : 2 Nisan 2021 Cuma 11:44

Mersin ilçelerindenErdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliği’nden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte ‘madde bağımlılığı ile mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde, Koyuncu Mahallesi, Tömük Mahallesi, Kargıpınarı Mahallelerinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde tespiti gerçekleştirilen toplam 29 binanın yıkım ve tadilat işlemleri gerçekleştirildi.

2021 Yılında ise 3194 Sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediyesi Encümen kararı aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı. Tollu, “Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 5 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak” ifadelerini kullanarak Erdemli’de huzur ortamının sağlanması için çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.

“VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLÜYOR”

Yapılan çalışmadan dolayı, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ ya teşekkür eden vatandaşların ise yüzleri gülüyor.

Memnuniyetini ifade eden bir vatandaş, “ Madde bağımlıları çok geliyordu. Yıkıldığı için çok teşekkür ediyorum memur arkadaşlara. Kaymakamlığa, Fen İşlerine yani yıkıldığı için memnun kaldık, teşekkür ederiz” dedi.

Bir diğer vatandaş ise rahatsızlık duydukları binaların yıkımı gerçekleştiği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir diğer vatandaş ise “ Madde bağımlığı ile mücadele kapsamında bu binaların yıkıldığını biliyoruz. Biz Sayın Kaymakamımız Avni Kula ve Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ ya çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ekiplerin yıkım çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  erdemli, yıkım, çalışmaları, metruk, bina

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA