20 Aralık 2025 Cumartesi



15:02   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’I HERKES TAKDIR EDIYOR"   14:55   MERSIN’DE GENÇLERE YÖNELIK YENI KARIYER PROJELERI TANıTıLDı   14:52   MERSIN’DE PASTıRMA YAZı: TÜRKIYE’NIN EN SıCAK ILLERI ARASıNDA ILK SıRLARDA YER ALDı   15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU  
 
 
 
 
BAŞKAN GÜLTAK, ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ, ŞEHİT AİLESİ İLE BİR ARAYA GELDİ
   

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106’ncı yıldönümü dolayısıyla, kent protokolü ile birlikte Mersin Şehitliği’ni ziyaret etti.

 

Tarih : 18 Mart 2021 Perşembe 15:26

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde Mersin’de düzenlenen törende şehitliğe çelenk sunulması ve okunan duaların ardından Başkan Gültak, vatan uğruna toprağa düşen şehitlerin mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitliğe gelen ailelerle de sohbet eden Başkan Gültak; “Çanakkale’de, her türlü yokluğa rağmen ortaya konan büyük mücadele ve elde edilen 18 Mart Zaferi; bu ülkede yaşayan Türk, Kürt, Arap, Sünni veya Alevi, tüm kardeşlerin hep birlikte, omuz omuza çarpışarak şehit olduğu, vatan toprağının kutsal ve dokunulmaz olduğunu ispatladıkları bir gündür. Bugün de PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadelenin aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Gültak; “Bu toprakları bize vatan yapan hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizi yaşatacağız. Kutsallarımız olan toprağımız, vatanımız, bayrağımız ve devletimiz için sonuna dek mücadele edeceğiz. Muasır medeniyetler noktasına ulaşmak için çok çalışacağız. Milletimizle, halkımızla yan yana ve birlikte olmaya devam ederek, bütün terör örgütlerinin korkulu rüyası haline geleceğiz” şeklinde konuştu.

33 YIL ÖNCE ŞEHİT OLAN ASKERİN AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; gün dolayısıyla ayrıca,1988 yılında Gaziantep’te yapılan bir tatbikat esnasında Şehit olan Er Abdurrahman İnal’ın ailesini de Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan evlerinde ziyaret etti. Ziyarete, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz İlçe Jandarma Komutanı Halil Adaklı ile Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz da katıldı.

Şehidin abisi Osman İnal ve aile yakınlarıyla sohbet eden ve taleplerini dinleyen Başkan Gültak, Şehit Aileleri’ni yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak “Devlet yetkililerimizin katılımıyla şehit ailemizi ziyarete geldik. Türkiye Cumhuriyeti için toprağa düşen tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

MAHALLE SANAT EVİ’NDE DUYGULANDIRAN ETKİNLİK

Öte yandan Kültür Müdürlüğü tarafından, yine 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106’ncı yıldönümü dolayısıyla, Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evi'nde, ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ düzenlendi. Çocukların hazırlayıp gösteri sunduğu ve duygusal anların yaşandığı etkinliğe; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcısı Mahmut Çalış, Meclis üyeleri, birim müdürleri, Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Ergüvan ve aileler de katıldı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mustafa gültak, şehitlik, çanakkale, ziyaret

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA