14 Mart 2026 Cumartesi



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
MERSİN’DE KIRILGAN İMGE GÜNCEL SANAT SERGİSİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
   

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde hazırlanan Kırılgan İmge Güncel Sanat Sergisi açıldı. Kadınlara yönelik şiddet ve cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken sergi ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Tarih : 15 Mart 2021 Pazartesi 13:16

Mersin Yenişehir Belediyesi sanat galerilerinde sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Resim, heykel, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat medyumlarından oluşan Kırılgan İmge sergisi kapılarını açtı. Sergiye, kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı bakış açılarıyla çeşitli yorumlar getiren 22 sanatçı, 50 eserle katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Kırılgan İmge sergisinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli de katıldı.

“SANAT GALERİLERİ BOŞ KALMADI”

Sanat galerilerinin açıldığı günden bu yana boş kalmadığına dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Kırılgan İmge sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz kadına şiddeti ve kadının ötekileştirilmesi unsurlarını taşıyan 22 sanatçının 50  kadar eserini barındırıyor. Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekan’ sergisi ve Frekans A sergisinden sonra bu bizim galerilerimizdeki üçüncü sergimiz.  Bu sergimizden çok daha farklı bir etkileşim aldığımı söyleyebilirim” şeklinde konuşarak tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

“SERGİDEN ÇOK ETKİLENDİM”

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerle çok aktif rol oynadığını ifade eden ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sergide gerçekten çok güzel eserler var. Özgün eserler var. Çok yaratıcı. Çalışma yapan arkadaşlarımızın da yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aldık. İnsan zekâsı çok muazzam gerçekten. İnsan zekasının sanata yansıması çok anlamlı. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim bu sergiden. Atatürk Kültür Merkezi Yenişehir Belediyemizin uhdesinde. Son zamanlarda pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerde çok aktif rol oynayan bir yer. Fiziki koşullar açısından da son derece uygun bir yer. Umut ediyoruz ki pandemi sona erer ve burada çok daha güzel etkinlikler olur. Abdullah Başkana da bu anlamda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise,“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir bayram havasında kutlanması gerekirken maalesef cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’nin dünya sıralamasında geride olduğunu biliyoruz. İnşallah, umarım yakın gelecekte Türkiye’de güzel günler olacaktır, aydınlık günler olacaktır. Yenişehir Belediyesi’nin Kırılgan İmge sergisine destek vermesi takdire değer. Sanatçıların da ellerine sağlık” şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi 9 Nisan tarihine kadar kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kırılgan imge, sergi, yenişehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA