13 Eylül 2025 Cumartesi



01:05   DÜĞÜNDE TAVUK DÖNER VE PILAV KABUSU   23:58   13 MILYONLUK VURGUN ORTAYA ÇıKARTıLDı   23:32   MERSIN’DE BLOK3 KONSERINDE SEYIRCIYI ÇATıDAN ATTıLAR!   23:16   ÖĞRETMEN BABANıN EN AĞıR YÜKÜ   23:15   KAMYON MOTOSIKLETLIYI EZDI, O ANLAR KAMERADA!   22:58   ESKI KARıSıNı EŞARBıYLA VE YASTıKLA BOĞDU   16:39   KATILLER AZMETTIRICIYI IFŞA ETTI, SAVCı INDIRIM ISTEDI!   16:31   BAŞKAN SEÇER’DEN AKDENIZ IÇIN ÇAĞRı!   16:21   KAYYUMA ‘ÇÖP’ TEPKISI!   15:55   ÇAKıR: “OVP, YERLI ÜRETIME ODAKLANıYOR”   14:51   YARGı MÜDAHALELERI KOMISYON’A GÜVENI AŞıNDıRıYOR!   14:22   SOYGUNDAN SONRA KUTLAMA   13:56   BAŞARıR’A ‘30 MILYONLUK MAYBACH’ SUÇLAMASı!   13:14   EŞ BAŞKANLARıN MAHKEME TARIHI BELLI OLDU   12:54   AKMİB, KOLOMBIYA VE SURIYE PAZARLARıNA ODAKLANDı   12:42   ERDEMLI BELEDIYESI’NIN ACı GÜNÜ   12:38   JANDARMADAN OKUL SERVISLERINDE SıKı DENETIM   09:32   OTOMOBILLE ÇARPıŞAN MOTOSIKLETLI HAYATıNı KAYBETTI   09:27   MUT DEVLET HASTANESI’NE 13 DOKTOR ATAMASı YAPıLDı   23:01   TARSUS’TA ‘ÜÇ GÜN’ HASTALIĞI ALARMI!  
 
 
 
 
TARSUS BELEDİYESİ 5 BİN ADET ZEYTİN VE 5 BİN ADET İNCİR FİDANINI ÜCRETSİZ DAĞITACAK
   

Mersin ilçelerinden Tarsus Belediyesinin kırsal kalkınmayı desteklemek ve kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardını yükseltmek amacıyla başlattığı kırsal kalkınma hareketi kapsamında 5 bin adet zeytin fidanı ve 5 bin adet incir fidanı vatandaşa ücretsiz dağıtılacak.

 

Tarih : 10 Mart 2021 Çarşamba 14:53

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ata Tohumu Projesi kapsamında, Başkan Yardımcısı Osman Polat’ın koordinesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bölgemizde yoğun talep gören Gemlik ve Sarıulak zeytin çeşitleri ile siyah, beyaz ve bardacık incir çeşitleri Tarsus Belediyesi’nin fidanlıklarında çelikleme yöntemiyle çoğaltılıp geliştiriliyor. 5 bin adet zeytin ve 5 bin adet incir fidanının bulunduğu fidanlıkta toplamda 10 bin fidan geliştirildi. Fidanlar,  kırsal kesimde yaşayan küçük üreticilerle buluşmayı bekliyor.

 “ÜRETTİĞİMİZ FİDELER TOPRAK ANA İLE BULUŞUP GELECEK NESİLLERE KÖK SALACAK”  

Başkan Bozdoğan, kırsal kesimde yaşayan halkın yaşam standardının yükseltilmesi, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve daha organik beslenebilmesi için belediye olarak üstün bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Kırsal kalkınma hareketi kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Bozdoğan,  “Tarımsal gelişim ve çalışmaların çok önemli olduğu şehrimizde, ekmeğini topraktan kazanan, topraktan geçinen vatandaşlarımıza destek vermek ve onların geçim kaynağı olan ürünleri geliştirmek için bir dizi çalışma yapıyoruz. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalarda yöremize ait ürünler başta olmak üzere örneğin Tarsus’a özgü Sarıulak zeytinleri gibi, örneğin başka yöreye ait fakat bölgemizde yetişmeye müsait olan Gemlik cinsi zeytin gibi türleri ve geçmiş dönemlerde yoğun bir şekilde ekimi yapılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş türler gibi ürünleri gün yüzüne çıkartarak yeniden toprak anaya teslim ediyoruz. Şehrimizin önemli geçim kaynağı olan tarımın gelişmesi, organik tarımın devamlılığının sağlanması ve gelecek nesillere sağlıkla aktarılması için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Ürettiğimiz fideler toprak ana ile buluşup gelecek nesillere kök salacak” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, belediye, kırsal, kalkınma, zeytin, incir, fidanı, ücretsiz, dağıtım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA