2 Mayıs 2026 Cumartesi



21:50   MUT-SILIFKE YOLUNDA HEYELAN RISKI TARIH OLUYOR   15:44   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "İHRACAT SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ, HEDEF TÜRKİYE’DE İLK 3"   15:41   AKDENİZ’DE İKİNCİ ’BİLGİ LİMANI KÜTÜPHANESİ’ HİZMETE GİRDİ   11:25   PASAJDA ÖLÜ BULUNAN EYÜP CAN’ıN ILK DURUŞMASı GÖRÜLDÜ: OLAY YERINDE ÇIFTE KEŞIF YAPıLDı    11:23   TARSUS’TA 400’Ü AŞKıN GÜREŞÇI ER MEYDANıNA ÇıKACAK   11:21   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU BAŞARı HEPIMIZ IÇIN GURUR VERICI"   11:20   MERSİN’DE HAL KATLI KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI    16:03   HSK ÜYESI YURTSEVER’DEN MERSIN ADLIYESI’NE ZIYARET   15:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR HALK KART NİSAN AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   14:12   YÜZLERCE ÖĞRENCİDEN ARDA GÜLER’E "10 NUMARA" DAVET   12:29   BAŞKAN YILDIZ, ÜRETİCİ VE KÖYLÜ PAZARINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   10:58   KALICI VE NİTELİKLİ ÇÖZÜMLERLE MEZİTLİ’DE TEKNİK STANDARTLARA UYGUN YOL ÇALIŞMALARI   10:11   SİLİFKE’DE AŞHANEDEN HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE SICAK YEMEK DESTEĞİ   10:05   TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI   10:01   MESKİ’NİN LABORATUVARI ULUSLARARASI STANDARTLARDA GÜVEN TAZELEDİ   09:57   TARSUS BELEDİYESİNDEN ÜRETİCİYE DESTEK BÜYÜYOR   09:54   MTSO BAŞKANI ÇAKIR: "KÜRESEL REKABET İÇİN ‘MADE İN TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRMALIYIZ"   16:00   AKDENIZ ZABıTASı DENETIMLERINE DEVAM EDIYOR   15:56   BAŞKAN YILDIZ’DAN 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE DAVET   15:44   MERSIN’DE 260 ÖĞRENCI HAFıZLıK ICAZETI ALDı  
 
 
 
 
TARSUS’TA YENİ KUR’AN KURSU KAPILARINI AÇTI
   

Mersin’in Tarsus ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Ayşe Betül Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

 

Tarih : 30 Nisan 2026 Perşembe 10:05

Açılış programına Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Hazırlar, Mersin İl Müftüsü Mustafa Topal, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Ulu Cami İmam Hatibi Mahmut Turan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Törende konuşan Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay, Kur’an kurslarının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekerek, açılışı yapılan merkezin bir ilim ve irfan yuvası olacağını ifade etti. Akçay, kurs binasında 4-6 yaş grubu eğitimi, yetişkin eğitim merkezi, gençlik merkezi ve kitap kafenin yer aldığını belirtti.

Mersin İl Müftüsü Mustafa Topal da Tarsus’a böyle bir eğitim merkezinin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ise kursun kentte önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hüseyin Hazırlar da Kur’an kurslarının manevi ve toplumsal gelişimdeki rolüne işaret etti.

Programda öğrenciler tarafından 'Kabe’de Hacılar Allah Der' ilahisi ile 'İşte Bu Bayrak' adlı şiir seslendirildi. Açılışın ardından katılımcılara mobil ikram aracıyla limonlu dondurma ikram edildi.

Görevdeyken vefat eden bir öğretmenin adını taşıyan Ayşe Betül Kur’an Kursu, Aydoğanlar Camii bahçesinde inşa edildi. Maliye Hazinesi mülkiyetindeki arsa üzerine yapılan kurs binasının temeli 2022 yılında atıldı. 4 katlı olarak inşa edilen yapı, bin 612 metrekare kapalı alana sahip bulunuyor.

Toplam 23 oda, 3 salon, 5 sınıf, 250 kişilik konferans salonu ve 80 kişilik gençlik merkezinin yer aldığı kurs bünyesinde; ihtiyaç odaklı eğitim kapsamında 3 öğreticiyle 84 öğrenci, 4-6 yaş grubunda ise 6 öğreticiyle 88 öğrenci eğitim alıyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA