24 Nisan 2026 Cuma



13:15   SUYA ATLAYIP KAYIP OLAN GENCİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR   12:15   MERSİN’DE ‘MEZİTLİ ÇOCUK KAMPÜSÜ’ ÇOCUKLARIN GÖZDESİ OLDU   12:14   MERSİN’DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI   12:06   MERSİN’DE 28 YILLIK POLİS MEMURU TELSİZDEN VEDA ETTİ   16:23   MERSIN’DE 184 KILO 900 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   15:40   MEZİTLİ’DE ÇOCUKLAR BAŞKAN TUNCER’LE UÇURTMA UÇURDU   15:03   SEÇER: “ÜLKEMİZİN GELECEĞİ SİZ ÇOCUKLARIMIZSINIZ”   12:19   “ŞEHRİN ESNAFI” PROJESİYLE TÜM ESNAF SİSTEME DAHİL   11:57   SIGORTA SEKTÖRÜNDE SUISTIMAL ALARMı   11:48   GEÇMİŞİN İZİ SU ÜSTÜNDE: MİNARE AYAKTA   10:34   MERSIN’DE ÜRETICIYE AVOKADO FIDANı VE DESTEK DAĞıTıMı   10:30   ÇOCUK SERASINDA MİNİKLER YETİŞTİRDİKLERİ SEBZELERİ HASAT ETTİ   10:27   MERSİN’DEKİ OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI, VELİLER MEMNUN KALDI   10:21   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE KENT BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEYE TAŞINIYOR   10:16   23 NİSAN SADECE BAYRAM DEĞİL, ÇOCUKLARA KARŞI SORUMLULUKTUR”   10:06   FORD GÜRSOY, FORD PRESIDENT’SAWARD 2025 ILE İLK YıLıNDA BÜYÜK BAŞARıYA İMZA ATTı   14:37   MERSIN’DE ÇOCUK PARKıNA ÇIRKIN SALDıRı: OYUN GRUPLARı ATEŞE VERILDI   14:29   MERSIN’DE SİBERAY ILE BINLERCE KIŞIYE GÜVENLI INTERNET EĞITIMI   14:04   TÜRKIYE LOJISTIKTE YENI OYUN KURUYOR: MERSIN-FILYOS-ROTTERDAM HATTı   14:00   BOĞAZıNA ŞEKER KAÇAN MOTORCUYU, POLIS HEIMLICH MANEVRASıYLA KURTARDı  
 
 
 
 
Türkiye lojistikte yeni oyun kuruyor: Mersin-Filyos-Rotterdam hattı
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO), uluslararası lojistik iş birliklerini geliştirme hedefi doğrultusunda Almanya’nın önde gelen liman işletmelerinden Duisport ile gerçekleştirdiği görüşmeler, Türkiye ile Avrupa arasında yeni bir lojistik koridorun oluşturulmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

Tarih : 21 Nisan 2026 Salı 14:04

Gerçekleştirilen toplantıda, Mersin - Filyos hattı üzerinden Duisport Limanı'na alternatif taşımacılık modeli geliştirilmesi konusu ele alındı. Görüşmelerde özellikle Avrupa'daki entegre lojistik sistemlerinin Türkiye ile daha etkin biçimde bağlanması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Limanı'nın stratejik konumuna dikkat çekerek, Doğu Akdeniz'den Avrupa'nın iç bölgelerine uzanan sürdürülebilir ve maliyet avantajı sağlayan bir taşıma koridorunun mümkün olabileceğini ifade etti. Duisport temsilcileri ise Avrupa'daki alternatif taşıma ağlarının etkin kullanımıyla daha çevreci ve rekabetçi lojistik çözümler sunulabileceğini belirtti.

Maliyet düşecek, karbon emisyonu azalacak

Görüşmeler kapsamında üzerinde çalışılan model; Mersin'den çıkacak yüklerin alternatif koridorlar üzerinden Rotterdam'a ulaştırılmasını, ardından Avrupa'nın iç kesimlerine nehir taşımacılığıyla dağıtılmasını öngörüyor. Söz konusu sistemin hayata geçirilmesiyle birlikte lojistik maliyetlerinin düşürülmesi ve karbon emisyonlarının azaltılması hedefleniyor.

"Mersin'i lojistik zincirin güçlü halkası yapacağız"

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin'i yalnızca bir liman kenti değil, uluslararası lojistik zincirlerinin güçlü bir halkası haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Çakır, Duisport ile gerçekleştirilen görüşmelerin bu vizyonun önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

Projenin fizibilite çalışmalarının önümüzdeki süreçte derinleştirileceğini belirten Çakır, ilgili paydaşlarla iş birliği içinde somut adımlar atılmasının planlandığını ifade ederek, girişimin Türkiye'nin Avrupa ile ticaretinde yeni bir lojistik koridor oluşturma potansiyeli taşıdığını kaydetti.

Duisport'ta teknik inceleme

Ziyaret kapsamında MTSO heyeti, Duisport'ta teknik incelemelerde bulundu. Heyete Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile Bükreş Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri de eşlik etti. Program çerçevesinde limanın operasyonel kapasitesi, intermodal taşımacılık altyapısı ve sürdürülebilir lojistik uygulamaları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Görüşmelerde ayrıca Mersin ve Zonguldak'ın lojistik kapasitesi ile Mersin ve Filyos limanlarının stratejik konumları değerlendirilerek muhtemel iş birliği alanları ele alındı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, ekonomi, maldesteği, destek, hayavncılık, .çiftçi, köylü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA