2 Nisan 2026 Perşembe



15:58   OTIZMLI ÇOCUKLARA ATLA TERAPI DESTEĞI   14:48   SILIFKE’DE IKI ARACıN KARıŞTıĞı KAZADA 3 KIŞI YARALANDı   14:46   TARSUS’TA 3 ÖĞRENCI ÇIĞ KÖFTEDEN ZEHIRLENDI   14:46   TARSUS’TA 3 ÖĞRENCI ÇIĞ KÖFTEDEN ZEHIRLENDI   11:23   AKDENIZ BELEDIYESI METRUK BINALARı KONTROLLÜ ŞEKILDE YıKıYOR   11:21   HALK KART ILE MERSIN’DE HEM VATANDAŞA HEM ESNAFA DESTEK   11:19   MERSIN ŞEHIR TIYATROSUNA SANAT DÜNYASıNDAN TAM NOT   11:16   SILIFKE’DE TURIZM ÖĞRENCILERI HÜNERLERINI ORTAYA KOYDU   11:15   TEKLI: "EĞITIM, SANAYIMIZIN SÜRDÜRÜLEBILIRLIĞININ TEMELIDIR"   16:06   AT ETI SKANDALıNA ADı KARıŞAN TOROS GıDANıN SATıŞ ONAY BELGESININ OLMADıĞı ORTAYA ÇıKTı   13:52   MERSIN’DE PARK VE YEŞIL ALANLARDA BAKıM SEFERBERLIĞI   13:49   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GELIŞIM TARAMASı HIZMETI BAŞLADı   11:39   MERSIN’DE YOL YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   10:29   MERSIN’DE HEYELAN BÖLGESINDE HASAR GÖREN IÇME SUYU HATTı ONARıLDı   10:28   MERSIN’DE KADıNLARA ÜCRETSIZ DIYETISYEN DESTEĞI   15:49   “MERSİN MODELİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HALK KART VE ÖĞRENİM YARDIMI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI   15:43   TOKİ SAKINLERI İÇIN YENI İBADETHANE PROJESINDE ÖNEMLI ADıM   11:10   BAŞKAN V. ŞENER, SEYAHAT VE KONAKLAMA HIZMETLERI KURSIYERLERINI ZIYARET ETTI   11:04   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI’  
 
 
 
 
Halk Kart ile Mersin’de hem vatandaşa hem esnafa destek
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Halk Kart uygulamasıyla dar gelirli 65 bine yakın haneye yaklaşık 265 milyon lira destek sağlanırken, 450’ye yakın yerel esnafın da ekonomisine katkı sunularak kentte sosyal destek ile ticaret aynı anda güçlendiriliyor.

 

Tarih : 2 Nisan 2026 Perşembe 11:21

Mersin’de her vatandaşların refahı için hizmetlerini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, özellikle sosyo-ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların her anında yanında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, verdiği yüzlerce hizmetten birisi olan Halk Kart ile dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaçlarına katkı sunarken, yerel esnaftan alışverişi sağlayarak kent ekonomisini de canlandırıyor.

Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yaşayan her kesimin takdirini toplamaya devam ediyor. Dar gelirli vatandaşların temel ihtiyaç ve gıda maddelerini alması için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Kart ile vatandaşların aile bütçesine katkı sağlanırken, alışverişin yapıldığı anlaşmalı yerel market ve bakkallara da destek olunuyor. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarla anlaşmalı marketlerden istedikleri ürünleri alabilirken kentin yerel ekonomisi de canlı tutuluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılında hayata geçirilen Halk Kart uygulaması ile 65 bine yakın haneye 265 milyona yakın maddi destek sağlandı. Sağlanan bu maddi destekle anlaşmalı 450 yerel market ve bakkalın ekonomisine de katkı sağlanmış oldu.

"Halk Kart ile 65 bine yakın haneye ve 450 yerel esnafa ulaştık"

Ekonomik açıdan desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanında olduklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde psikolog olarak görev yapan İdil Ezgi Akyurt, "Halk Kart uygulamamız sayesinde vatandaşlarımız her ay kartlarına yatırılan tutar kadar anlaşmalı yerel esnaftan temel gıda ve temizlik ürünlerini temin edebiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 65 bin haneye ulaşarak hem ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olduk hem de 450 yerel esnafımızın ekonomisine katkı sağladık" diyerek, yaklaşık 265 milyon lira değerindeki nakdi destek ile vatandaşın hanesine ve yerel esnafın ekonomisine katkı sunduklarını belirtti.

Kentte yapılan sosyal destekleri çok boyutlu ele aldıklarını söyleyen Akyurt, "Bizler sosyal destek çalışmalarımızı yürütürken yalnızca vatandaşın yanında olmayı değil aynı zamanda yerel ekonomiyi güçlendirmeyi de önemsiyoruz. Yerel esnafı destekleyerek hem mahalle ekonomisinin canlı kalmasına katkı sağlıyor hem de vatandaşımızın ihtiyaçlarını yaşadıkları bölgede daha kolayca karşılayabilmelerini amaçlıyoruz. Bu sayede sosyal destek çalışmalarımızın etkisini artırırken yerel ticaretin sürdürülebilirliğini de güçlendiriyoruz" diyerek, 'Halk Kart’tan faydalanmak isteyenlerin her ilçede bulunan Halk Kart Ofisine başvuru yapabileceğini belirtti.

"Halk Kart biz esnafa da bir nefes oldu"

'Halk Kart’ın geçerli olduğu bir marketin sahibi Ali Adan, "Mersin Büyükşehir Belediyesinin vermiş olduğu Halk Kart ile insanlar gelip bizden alışveriş yapıyor. Bu alışveriş de bize ekonomik olarak katkı sağlıyor. Vatandaşlar buraya gelip temel ihtiyaçlarını alabiliyorlar ve bu sayede ekonomiye katkı sağlamış oluyorlar. Ekonomik olarak bize de bir nefes oluyor" diyerek, bu alışverişin marketin giderlerine de katkı sağladığını söyledi. Bu uygulamanın kent ekonomisine de büyük katkısı olduğunun altını çizen Adan, "Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum, bize nefes oldu" sözlerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA