3 Nisan 2025 Perşembe



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
ARSLANKÖY’ÜN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
   

Anadolu’da yazılan kurtuluş destanında imzası bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

 

Tarih : 1 Mart 2021 Pazartesi 17:26

Mersin’de Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet Alanında düzenlenen kutlama programında, Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara lokum ikramı yapılırken, çocuk boyama kitabı ve kalpak da hediye edildi. Dönemin askeri kıyafetlerini giyen gençlerin de yer aldığı törende milli mücadele ruhu yeniden yaşatıldı.

Programın açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz yaparak, Arslanköy'de verilen kahramanlık destanını anlattı. Cengiz; "Köyümüz, tarihe altın harflerle ismini yazdırmıştır. Bize bu gururu yaşatan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi, kadını ve erkeğiyle kahraman köylülerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR Kİ ARSLANKÖY VAR, ÇOK ŞÜKÜR Kİ ANADOLU'DA BİR SÜRÜ ARSLANKÖY VAR"

Duygulu anların yaşandığı törende Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Arslanköylü hemşehrilerinin kurtuluş gününü kutlayarak, Arslanköy'de yazılan destanın ve verilen mücadelenin bir özelliği olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Arslanköy'deki mili hareketlenme İstanbul'dan, Ankara'dan ya da başka yerden yapılan bir çağrı ile değil, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkmasıyla eş zamanlı olarak milletimizin, Arslanköylülerimizin içinden gelen milli refleks ve milli iradeyle başlatılmıştır. Bu açıdan Arslanköy'de verilen kurtuluş mücadelesi önemlidir. Eminim ki, bugün de bayrağımız, vatanımız ve bağımsızlığımıza ilişkin her hangi bir tehdit karşısında Arslanköylü hemşehrilerimiz yine aynı milli iradeyle harekete geçecektir. Kurtuluş mücadelesinde can veren, kan veren, alın teri döken tüm büyüklerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Çok şükür ki Arslanköy var, çok şükür ki Anadolu'da bir sürü Arslanköy var. Türk milleti var oldukça, bayrağımız dalgalandıkça bağımsızlığımız, devletimiz ve milletimiz için hep birlikte mücadele etmeye hazırız ve hazır olacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun ise 101 yıl önce çetin çarpışmalardan alnının akıyla çıkan Efrenk kasabasının adının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Gazi Meclisinin kararıyla Arslanköy olarak değiştirildiğini anımsattı. Dursun, “Arslanköy, kartal gibi heybetli duruşuyla Toroslar’dan Anadolu’yu aydınlatan bir meşaledir. Bu meşaleyi bir bayrak gibi elinde taşıyan Kurtuluş Savaşımızın ölümsüz şehitleri Efrenk Karakol Komutanı Başçavuş Ali, Teğmen Nail Bey, Çolak Ali, Başçavuş Hüsnü ve daha nice bağımsızlık sevdalısı, ülkemizin tarihine adlarını altın harflerle yazdırmıştır. Ne mutlu bize ki, tüm dünyanın belleğine ve ruhuna kazınmış bir zafere imza atan bu kahramanların evlatlarıyız. Ne mutlu bize ki, o çetin mücadelenin ardından bize bu topraklarda barışı, huzuru ve kardeşliği miras bırakan kahramanların evlatlarıyız" şeklinde konuştu.

"NE MUTLU BİZE BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN MENSUPLARIYIZ"

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de Arslanköy'ün düşman işgalinden  kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlayarak, "101 yıl önce torunu olmaktan gurur duyduğumuz dedelerimiz, bu mücadelenin bir parçası olmuşlar ve bugünümüzü canları pahasına bize hediye etmişlerdir. Başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, mahalle sakinleriyle sohbet ederek bayramlarını kutladı.                                          

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, arslanköy, düşman, işgalinden, kurtuluş, yıldönümü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA