16 Eylül 2024 Pazartesi



09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR   11:38   İŞ PİYASASININ İHTİYACINA YÖNELİK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORLAR  
 
 
 
 
MERSİNLİ KADINLAR 8 MART’TA SOKAKLARI DOLDURACAK
   

Mersinli kadınlar hayatın her alanında eşitlik mücadelelerini yükseltmek için 8 Mart’ta sokakları dolduracak. Eril şiddete karşı kadınlar bir dizi etkinlikle mücadele edecek!

 

Tarih : 1 Mart 2021 Pazartesi 14:33

Ayşenur ÖNAL

Mersin’de Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıklarına başladı. Eğitim-Sen Mersin Şubesi’nde bir açıklama yapan kadınlar 8 Mart programını açıkladılar.

Açıklamayı okuyan Kadın Platformu Üyesi Gülşah Yıldırım Genç, “Bir 8 Mart haftasında yine beraberiz. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin ve ayrımcılığın yanında 2020 yılında kadınlar birde pandeminin yarattığı sorunlarla boğuştu.

 2011 yılında Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi Kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetle mücadelenin yol haritası ve güvencesidir. Bu yıl bu sözleşmenin kaldırılması tartışmaları da eklenince 2020 8 Mart’ından bugüne biz kadınlar için zor ama bir o kadar da mücadele yılı oldu. Baskılara, para cezalarına, hukuksuz uygulamalara rağmen hayatlarımızdan, özgürlüklerimizden, sokaklardan vazgeçmiyoruz dedik.

“KÖTÜ MUAMELE VE İŞKENCEYE KARŞI MÜCADELE EDİLMELİDİR”

Bugün erkek egemen sistemin en radikal savunucularından olan AKP iktidarı kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik sindirme politikalarına devam etmektedir.

Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde kalabalık bir üniversiteli kadın grubuna çıplak arama yapılması gözaltında ve cezaevlerinde kadınların yaşadıkları sistematik işkenceyi yeniden gündeme getirmiş ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ‘Türkiye’de çıplak arama yoktur, onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez’ gibi sözler sarf etmesi kadınları aşağılayan ve sistematik işkenceyi görmezden gelmeye çalışmaktır. Çıplak arama, insan onuruyla bağdaşmayan insanlık dışı, onur kırıcı muameledir ve işkencedir. Onurlu kadın tariflerine değil, insan onuruyla bağdaşmayan kötü muamele ve işkenceye karşı mücadele edilmelidir.

“MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün, kadınların, LGBTİ+’ların, ötekileştirilenlerin, yok sayılanların kendi yaşam haklarına, kimliklerine, özgürlüklerine, sahip çıkmak için Yükselen kadın düşmanlığına, homofobiye ve ırkçılığa karşı sesini yükseltme sözünü söyleme günüdür. 2021 yılı 8 Martında yine sokaklarda, alanlarda, bulunduğumuz her mecrada olmaya ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz.

Çünkü biz kadınlar bütün baskıcı, ayrımcı, erkek egemen sisteme karşı umutluyuz, kararlıyız. Çünkü örgütlüyüz ve güçlüyüz. Tüm dünyada kadınlar artık susmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini haykırıyorlar ve dünya kadınların eliyle değişecek. Kadın dayanışmasıyla hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız” sözlerine yer verdi.

8 MART’A KADAR HER GÜN MÜCADELE!

8 Mart programını da açıklayan Genç, takvimi şu şekilde duyurdu;

“1 Mart 2021 saat 20.30 çevirim içi söyleşi, pandemide ve krizde; dünyayı kadınlar döndürüyor. (Kolaylaştırıcı Gülperi Fatih, Konuşmacı Melda Yaman)

3 Mart 2021 Saat 12.30; Dayanışma duvarları aşar, ceza evinde bulunan kadın tutsaklara dayanışma kartları gönderilecek. Mersin Kadın platformu ve İnsan Hakları Derneği

5 Mart 2021 saat 18.00- 20.00 arası Yenişehir Belediyesi etkinlik alanı Forum önü Kadın Buluşması (serbest kürsü, sinevizyon, müzik dinletisi) Şiddete, emek sömürüsüne, erkek egemenliğine karşı isyandayız.

8 Mart 2021 saat 18.30 Beşiktaş Meydanından Özge Can Aslan Meydanında yürüyüş”

Feminist Gece Yürüyüşü

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kadınlar, 8mart, heralanda

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA