16 Mart 2026 Pazartesi



10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR   14:28   BAŞKAN YILDIZ’DAN ÇOCUKLARA MÜJDE! TOROSLAR’A YENİ OYUN GRUPLARI VE SPOR ALETLERİ GELİYOR BAŞKAN YILDIZ, “ÇOCUK SESLERİ PARKLARDAN HİÇ EKSİK OLMAYACAK”   12:49   BAŞKAN SEÇER İLE MERAL SEÇER İFTARLARINI AKDENİZLİLERLE GERÇEKLEŞTİRDİ SEÇER: “BU SOFRALAR MİLLETİN SOFRASI”   12:29   YENIŞEHIR’DE AVRUPA’YA ÖRNEK BELEDIYECILIK YENIŞEHIR’DE ‘ÇEVRECI PAZAR’ AÇıLDı ÇOCUKLAR SAHAYA, ANNELER PAZARA   12:18   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DOĞAYLA İÇ İÇE ATÖLYE   
 
 
 
 
MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ 1. ETABI HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
   

BAŞKAN SEÇER, MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ PROJESİ’Nİ İNCELEDİ SEÇER: “MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ PROJESİ, 1500 DÖNÜM ALANI KAPSIYOR”

 

Tarih : 9 Mart 2026 Pazartesi 10:38

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’nin 1. Etabı’nı inceledi. Toplam 3 etaptan oluşan projenin 1. Etap çalışmaları için Haziran ayını işaret eden Seçer; her yaştan Mersinliye hitap edecek olan projenin başlangıç müjdesini verdi. Kentin doğayla bütünleştiği bu büyük dönüşüm, Mersin’in geleceğine bırakılacak kalıcı bir miras olacak.

 

Başkan Seçer, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, birinci etabın son değerlendirmelerini yaptıklarını  ve Haziran ayı itibariyle çalışmaların başlamış olacağını kaydetti. Seçer, “Bu proje 1500 dönüm alanı kapsıyor. Burada vatandaşlarımızın çok güzel saatler geçireceği; spor alanlarından rekreasyon alanlarına, botanik bahçeleri ve kültür-sanat yapılarından bisiklet yoluna kadar birçok fonksiyon olacak. Şimdiden Mersinimize hayırlı olsun” diye belirtti.

 

MERSİN / (FOTOĞRAFLI – GÖRÜNTÜLÜ)

 

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’nin 1. Etabı’nı inceledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile gerçekleştirilen incelemede Başkan Seçer, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.  Toplam 3 etaptan oluşan projenin 1. Etap çalışmaları için Haziran ayını işaret eden Seçer, Mersinlilere yeni sosyal yaşam alanı için müjde verdi.

 

Kent yaşamına yeni bir soluk kazandırması hedeflenen ‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’, doğayı kentle buluşturan kapsamlı bir dönüşüm hamlesi olarak planlandı. Projenin tamamı; oyun parkları, yürüyüş yolları, spor alanları, seyir terasları, yeşil alanlar, sosyal ve kültürel tesisleri kapsayan geniş bir planlama çerçevesiyle hayata geçirilecek.

 

Başkan Seçer: “Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi, 1500 dönüm alanı kapsıyor”

Başkan Seçer incelemenin ardından verdiği demeçte; Müftü Deresi Yaşam Vadisi Projesi’nin 3 etaptan oluştuğunu ve 1. etabın son değerlendirmelerini yaptıklarını ifade etti. Haziran ayı itibariyle çalışmaların başlamış olacağını kaydeden Başkan Seçer, oldukça büyük bir proje olduğundan söz ederek, “Bu proje 1500 dönüm alanı kapsıyor. Burada vatandaşlarımızın çok güzel saatler geçireceği; spor alanlarından rekreasyon alanlarına, botanik bahçeleri ve kültür-sanat yapılarından, bisiklet yoluna kadar, vatandaşlarımızın arzu ettiği birçok fonksiyonu bu projede bulma imkanı olacak” dedi.

 

Seçer seçim öncesi söz verdi, çalışmalar Haziran’da başlıyor

Müftü Deresi Yaşam Vadisi’nin çok heyecan verici bir proje olduğuna da değinen Seçer, “Seçim öncesi Mersinlilere sözümüzdü ve o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun süredir proje çalışmaları ve bu alanda imar çalışmaları vardı. Onlar bize biraz zaman kaybettirdi ama nihayetinde mutlu sona ulaştık. Haziran ayı itibariyle burada çalışmalarımızı başlatmış olacağız. Şimdiden Mersinimize hayırlı olsun” diye belirtti.

 

Tüm Mersinlilere hitap eden Müftü Deresi Yaşam Vadisi için geri sayım başlıyor

Toplam 1 milyon 539 bin metrekareyi kapsayan proje, dere iç havzasının tamamını içine alarak; yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları, spor ve kültürel tesisler ile ticaret ve turizm alanlarını da barındıracak şekilde planlandı. Proje hayata geçtiğinde, Mersin’de her yaştan yurttaşın bir araya gelebileceği, dinlenebileceği ve sosyalleşebileceği yeni bir yaşam koridoru oluşturacak.

 

Birinci etapta, 190 bin metrekarelik dönüşümle her yaşa hitap eden sosyal ve spor alanları

Projenin 1. etabı, güneyde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’ndan başlayarak kuzeye doğru ilerleyip Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nın yaklaşık 400 metre kuzeyinde sona eren 2,2 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Yoğun kent dokusu içerisinde adeta bir vaha oluşturacak olan bu etap, 190 bin metrekarelik proje alanı ile sadece bir park değil, aynı zamanda şehrin altyapı ve su yönetimine katkı sağlayacak entegre bir proje olarak planlandı. Birinci etapta yaklaşık 50 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulacak. Mersinlilerin doğayla iç içe vakit geçirebileceği bu alan, aynı zamanda Mersin’in kent estetiğine de önemli katkı sağlayacak.

 

Proje kapsamında aktif yaşamı teşvik eden birçok alan yer alacak. Vadi boyunca uzanan kesintisiz bisiklet ve koşu yolları Mersinlilere spor yapma imkânı sunacak. Bu kapsamda 2 bin 175 metre bisiklet yolu ve 645 metre koşu yolu inşa edilecek. 2 ayrı lokasyonda 3 adet çocuk oyun alanı ile 2 adet de spor alanı da inşa edilecek olan proje ile her yaştan Mersinli için farklı sosyal alanlar oluşturulacak.

 

Vadi boyunca tasarlanan meydanlar ve sosyal buluşma noktaları ile kent yaşamına hareket kazandıracak. Su kenarı boyunca uzanan yürüyüş yolu ise ziyaretçilere kesintisiz bir kıyı deneyimi sunacak. Proje kapsamında vadi manzarasını izlemek için farklı noktalarda toplam 21 adet seyir terası hayata geçirilecek. Bu alanlar, Mersinlilerin yeni dinlenme noktaları olacak.

 

Taşkın koruma mühendisliği ile kentsel peyzaj tasarımını bir araya getiren proje; insan odaklı yapısıyla Mersin’e uzun yıllar hizmet edecek yeni bir yaşam vadisi kazandıracak. Kentin doğayla bütünleştiği bu büyük dönüşüm, Mersin’in geleceğine bırakılacak kalıcı bir miras olacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, dere

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA