16 Mart 2026 Pazartesi



12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR  
 
 
 
 
Mersin’de coşkulu kurtuluş yıl dönümü: JÖAK helikopter ile ‘üzüm salkımı’ gösterisi yaptı
   

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, çeşitli etkinlikler ve törenlerle kutlandı. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı komando birliğinin tüfekli hareket ile helikopterde üzüm salkımı gösterisi nefes kesti.

 

Tarih : 3 Ocak 2026 Cumartesi 14:22

Mersin Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 3 Ocak Kurtuluş Günü kutlamaları, Tren Garında gazilerin oluşturduğu temsili milis kuvvetlerini taşıyan heyetin karşılanması töreni ile başladı. Vali Atilla Toros, Garnizon Komutan Vekili Tuğamiral Özgür Erken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, diğer prtokol üyeleri, gaziler, milletvekilleri, vatandaşlar ve öğrencilerin de katıldığı törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Kortej yol boyunca sevgi gösterileriyle karşılandı. 104. yıl coşkusu Cumhuriyet Meydanı'nda da devam etti. Vali Toros, Tuğamiral Erken ve Başkan Seçer'in Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören heyetin cipe binerek kutlamalara katılanları selamlamasıyla sürdü. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajına yer verilirken öğrencilerde şiirler okudu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Jandarma Merasim Bölük Komutanlığının da tüfekli hareket gösterileri gerçekleştirdiği törende, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği de konser verdi.

 

JÖAK'ın helikopterli gösterisi ve silahlı hareketler nefes kesti

Törende, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı komando birliğinin silahlı hareketi ile Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) personeli tarafından helikopter ile gerçekleştirilen ‘üzüm salkımı' gösterisi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı üzerinde birkaç tur atan helikopterden sarkan jandarma ekipleri, görsel şölen sundu. Vatandaşlar, gösteriyi cep telefonlarıyla kaydetti.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve tarih bilinciyle andıklarını ifade etti. Başkan Seçer, "3 Ocak 1922 yalnızca bir kentin kurtuluş tarihi değildir. 3 Ocak, esarete boyun eğmeyen bir halkın bağımsızlığa olan inancını tarihe kazıdığı gündür. Mersin halkı bundan 104 yıl önce yokluklar içinde ama onuruyla, cesaretiyle ve vatan sevgisiyle dimdik durmuş bu toprakların işgal altında kalamayacağını açık bir ifadeyle ortaya koymuştur. O gün sergilenen bu duruş, yalnızca geçmişin bir hatırası değil, bugün bizlere yol gösteren tarihi bir sorumluluktur" şeklinde konuştu.

 

"Modern bir kent oluşturmak için çalıştık"

Başkan Seçer, belediye olarak yönetim anlayışlarının net olduğunu vurgulayarak, kimseyi ayırmadan inanç, kimlik, siyasi görüş ya da yaşam tarzı gözetmeksizin kentin her ferdine eşit hizmet götürmeyi esas aldıklarını söyledi. Seçer, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentimizin yıllardır birikmiş ve ertelenmiş yapısal sorunlarına günü kurtaran geçici çözümlerle değil, kalıcı ve planlı müdahalelerle yaklaştık. Kentte alt ve üst yapı yatırımlarını kararlılıkla hayata geçirerek modern bir kent oluşturmak için çalıştık. Ulaşımda kent içi yolları yenileyen ve trafiği rahatlatan çalışmaların yanı sıra, Mersin'in geleceğini gözeten raylı sistem planlamalarıyla ulaşımı bütüncül bir yaklaşımla ele aldık. Sosyal politikalar alanında ise hak temelli bir anlayışı benimsedik. Çocukların, gençlerin, kadınların, yaş almışların ve özel bireylerin yaşamın her alanında daha güçlü yer aldığı bir Mersin için çalıştık. Bu yaklaşımla belediyemizi 'halkın belediyesi' haline getirdik" ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, 3ocak, yıldönümü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA