16 Mart 2026 Pazartesi



12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN MART AYI 1. BİRLEŞİMİ BAŞKAN SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ SEÇER: “YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE OLSA EVSEL KATI ATIK BEDELİNİN 1 TL’SİNİ DAHİ TAHSİL ETMEYİZ” “EVSEL KATI ATIK BEDELLERİNDE İLÇE BELEDİYELERİNİN MECLİSLERİNDE KARAR ALMASINI İSTİYORUZ”   15:45   MERSİN BÜYÜKŞEHİR COĞRAFİ İŞARETLİ KAN PORTAKALI’NI KADIN EMEĞİ İLE GELECEĞE TAŞIYOR BÜYÜKŞEHİR’İN KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESİYLE KADIN EMEĞİ PROFESYONEL ÜRETİME DÖNÜŞÜYOR  
 
 
 
 
Tarihi Kilikya Yolu yürüyüşü doğa ve tarih tutkunlarını buluşturdu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Tarihi Kilikya Yolu Projesi’ kapsamında düzenlenen yürüyüşler, doğa ve spor tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. Sebaste Antik Kentinden başlayarak Roma Yolu üzerinden Kızkalesi sahiline uzanan parkurda katılımcılar, 6 kilometrelik keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Tarih : 29 Aralık 2025 Pazartesi 11:46

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen yürüyüşe her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Orta zorluk seviyesindeki parkurda doğaseverler hem spor yaptı hem de Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Yürüyüş programı; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Valiliği, Kilikya Yolu Koruma ve Yaşatma Derneği ile Mersin Zirve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü iş birliğinde gerçekleştirildi. Limon bahçeleri ve tarihi kalıntılar arasında ilerleyen parkur, katılımcılara eşsiz manzaralar sundu.

"Kilikya Yolu, Mersin’in doğa ve tarih potansiyelini ortaya çıkarıyor"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Tarihi Kilikya Yolu Projesinin kapsamlı ve uzun soluklu bir çalışma olduğunu söyledi. Gökayaz, "Kilikya Yolu toplam 550 kilometrelik bir rota. 4 ana etap ve 38 ayrı yürüyüş parkurundan oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu parkurun vatandaşlarımız tarafından tanınması ve sahiplenilmesi amacıyla düzenli yürüyüşler gerçekleştiriyoruz. Bu seferki parkurumuz Sebaste Antik Kentinden başlayıp Kızkalesi sahilinde sona erdi. Limon bahçeleri içerisinde görsel bir şölen eşliğinde yürüdük" dedi.

Yürüyüşlerin sadece sportif değil, aynı zamanda kültürel ve tanıtım amaçlı olduğunu vurgulayan Gökayaz, "Öncelikli hedefimiz Kilikya Yolunu yerelde tanıtmak. Ardından bu rotayı dünyada sayılı yürüyüş yolları arasına dahil ederek uluslararası alanda bilinir hale getirmek istiyoruz. Parkur üzerindeki küçük esnafın desteklenmesi, kamp alanlarının oluşturulması ve farklı sportif aktivitelerin geliştirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

"Yılın her mevsimi yürüyüş yapılabilecek bir rota"

Mersin’in iklim avantajına dikkat çeken Gökayaz, parkurların mevsimlere göre planlandığını belirterek, "Kilikya Yolu, Silifke’den Tarsus’a kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Yüksek rakımlı parkurları bahar ve yaz aylarına bırakıyoruz. Şu an ise deniz seviyesine yakın ve ören yerlerinin bulunduğu parkurları tercih ediyoruz. Böylece yılın her döneminde yürüyüş yapılabilecek bir rota ağı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların projeye gösterdiği ilgiden memnun olduklarını belirten Gökayaz, "Duyuruya çıktıktan sonra 1,5-2 saat içinde kontenjanlar doluyor. Talebe göre kontenjan artışı da gündeme gelebilir. Bir sonraki parkur, hafta içi yapılan keşiflerin ardından belirleniyor" dedi.

 

Katılımcılardan projeye tam not

Yürüyüşe katılan Nihal Tokutçu, uzun yıllardır Mersin’de yaşadığını belirterek, "Bu proje sayesinde daha önce görmediğim birçok yeri keşfettim. Parkur çok keyifliydi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdem Yılmaz ise, "Her parkur ayrı bir güzellik sunuyor. Antik kentlerin içinden geçmek çok etkileyici. Bu tür etkinliklerin artmasını istiyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, gündem, çevre

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA