20 Ocak 2026 Salı



11:09   UÇURUMDAN DÜŞEN KUZUYU EKIPLER KURTARDı   11:05   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN GıDALARA GEÇIT VERILMEDI   10:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, TEMIZLIK FILOSUNA 22 YOL SÜPÜRME ARACı EKLEDI   09:44   MERSIN’DE ARAÇLARıYLA KARLı YOLDA MAHSUR KALAN ÇIFT KURTARıLDı   16:17   MERSIN MERKEZLI YASADıŞı BAHIS OPERASYONUNDA 15 KIŞI TUTUKLANDı   16:15   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı MERSIN’DE BULUŞTU   13:56   TARSUS’TA KÖTÜ KOKU ŞIKAYETI ÜZERINE ADRESE GIDEN EKIPLER, EVDEN 28 KAMYON ATıK ÇıKARDı   13:54   MERSIN’DE OTOBÜSLE MINIBÜS ÇARPıŞTı, KAZA UCUZ ATLATıLDı: 2 YARALı   13:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI DEPREM RISKINE KARŞı JAPONYA DENEYIMINI INCELEDI   13:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KıYAFET EVLERI ILE AILELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYOR   13:48   MERSIN OTOYOLUNDA DRON DESTEKLI JANDARMA DENETIMI: 6 BIN 230 TL CEZA   13:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN YARıYıL TATILI ÖNCESI ÖĞRENCI VE VELILERE ÖNERILER   10:46   SON HALLAÇLAR, TEKNOLOJIYE DIRENIYOR   10:44   ARAÇLA ÇARPıŞAN BISIKLETLI GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:36   99 YıL KESINLEŞMIŞ HAPIS CEZASıYLA ARANAN ŞAHıS MERSIN’DE YAKALANDı   14:23   KARNE GÜNÜNDE DUYGULANDıRAN TÖREN: ŞEHITLERIN ISMI VERILEN OKULLAR AÇıLDı   13:31   TEYPTE GIZLENEN SILAHTAN KALAŞNIKOFA: MERSIN’DE SUÇ ODAKLARıNA BÜYÜK DARBE   13:29   MERSIN’DE DRIFT ATAN SÜRÜCÜYE 58 BIN TL CEZA   13:27   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI   13:09   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 102. YıLıNA ÖZEL RESIM SERGISI  
 
 
 
 
Mersin’de kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık etkinlikleri düzenlendi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım kapsamında düzenlediği yürüyüş ve bilgilendirme programlarıyla kadınlara yönelik şiddete karşı toplumsal farkındalığı artırmak ve kadınların yanında olduğunu göstermek amacıyla geniş katılımlı etkinlikler gerçekleştirdi.

 

Tarih : 26 Kasım 2025 Çarşamba 12:14

Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında bir dizi farkındalık programı düzenledi. Programlar, kadın dernekleri, STK’lar ve çok sayıda kadının ellerinde pankartlarla katıldığı yürüyüş ile başladı. Etkinlik ve Sanat Merkezi önünden başlayan ve Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonunda sona eren yürüyüşte yağmurlu havaya rağmen bir araya gelen kadınlar, şiddete karşı dayanışma örneği sergiledi. Katılımcılar; kadına yönelik şiddetle mücadelenin rengi olan ‘turuncu’ renk fularlar, kıyafetler giyerek ve yürüyüş boyunca birleşerek taşıdıkları turuncu örtüyle sahili turuncuya boyadı.

Kadınlar, alanında uzman isimler tarafından, şiddetin birçok türüne karşı bilgilendirildi

Yürüyüşün ardından Etkinlik ve Nikah Salonunda, alanında uzman isimlerin katılımıyla bilgilendirici sunum ve söyleşiler gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde görev yapan Klinik Psikolog İrem Öz, kadına yönelik şiddetin psikolojik etkilerini anlatarak, şiddetin kadınların ruh sağlığında bıraktığı travmatik izlere dikkat çekti. Avukat Berna Bozdağ dijital şiddetin hukuki sürecini aktarırken, sosyal medya üzerinden yapılan tehdit, taciz, özel görüntülerin izinsiz paylaşımı, ısrarlı takip gibi eylemlerin Türk Ceza Kanunu’ndaki karşılıklarını açıklayarak, hangi davranışların doğrudan suç teşkil ettiğini katılımcılarla paylaştı.

Toplum Destek Merkezi Uzmanı Fehmiye Özkan, kadınların acil durumlarda hızlı ve güvenli şekilde destek alabilmesini sağlayan KADES uygulamasının kullanımını anlattı. Programın bir diğer konuşmacısı olan Siber Güvenlik Uzmanı Murat Çam ise siber suçlarla mücadele konusunda önemli bilgiler verdi. Çam, dijital dünyada maruz kalınan tehditler, kişisel verilerin korunması, dolandırıcılık yöntemleri ve güvenli internet kullanımı üzerine uyarılarda bulundu.

 

Büyükşehir Belediyesi stantlarında kadın dayanışması vardı

Gün boyunca Galatasaray Meydanında Büyükşehir Belediyesinin kurduğu stantlarda ise kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının tanıtımları yer aldı, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Mersin Kent Konseyi Otantik Ritim Grubu ve Bisikletli Kadınlar Amatör Ritim Grubu ise verdikleri konserlerle etkinliğe renk ve hareket kattı.

"Amacımız, kadına şiddetin yok olması ve daha kaliteli bir hayat"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, ‘Kadına Şiddete Hayır’ yürüyüşünde, hava muhalefetine rağmen çok kalabalık bir toplulukla hareket ettiklerini ifade ederek, "Tüm derneklerin, birlikte çalıştığımız tüm STK’ların katılımı oldu. Hep birlikte, el ele kadın mücadelesinde birlikte hareket ediyoruz. Her yıl, bir önceki yıldan çok daha güzel veriler elde ediyoruz. Birlikte çalışmamızın sonuçları çok güzel oluyor. Umarım bu etkinlikler farkındalıkları da artırır. Diğer kurumlarla yaptığımız eğitici çalışmalarla birlikte, umarım kadına şiddetin azalması ve tamamen yok olmasında büyük başarılar elde edebiliriz. Amacımız kadına her türlü şiddetin yok olması, daha kaliteli bir hayat yaşamamız" dedi.

Yürüyüşün ardından Etkinlik ve Nikah Salonunda programın devam ettiğini anlatan Dokucu, "Burada söyleşilerimiz oldu. Ele alınan konular daha çok güvenlik üzerineydi. Şiddet konusunda kendimizi nasıl koruyacağımız üzerine söyleşilerimiz oldu. Ardından da kadın gruplarının verdiği konserlerle programlarımız bitti" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, etkinlik, kadınaşiddet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA