19 Aralık 2025 Cuma



14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
 
 
 
Mersin’de kadınlar üreterek güçleniyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın çiftçilere fide, fidan, ekipman ve hayvancılık desteği vererek kırsalda kadın emeğini görünür kılıyor. 2019’dan bu yana 8 bini aşkın kadın üreticiye ulaşan belediye, 2025 yılı sonuna kadar bu sayıyı 9 bine çıkarmayı hedefliyor.

 

Tarih : 14 Ekim 2025 Salı 15:48

Büyükşehir Belediyesi, kadın çiftçilerin tarımsal üretimde güçlenmesi için yürüttüğü projelerde onlara pozitif ayrımcılık yapıyor. Fide, fidan, makine-ekipman, sulama borusu ve hayvancılık desteklerinden, öncelikli olarak kadın üreticiler yararlanıyor. 13 ilçede hayata geçirilen projelerle kadınlar tarımda ve hayvancılıkta daha görünür hale gelirken, Başkan Vahap Seçer'in üreticiyi destekleyen politikaları, kadınların kırsalda ekonomik hayata daha güçlü katılımını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle üretimde daha görünür hale gelen kadın çiftçiler, kırsalda umutla üretmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana 45 farklı proje kapsamında 8 bin 300'ü aşkın kadın üreticiye ulaştı. 2025 yılı sonuna kadar 9 bin kadın üreticiye ulaşmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Mersin'in 13 ilçesinde bölgenin üretim özelliklerine göre hayata geçirdiği projelerle, kadın üreticilerin emeğini görünür kılıyor. Büyükşehir Belediyesi fide, fidan, makine-ekipman, sulama borusu, hayvancılık gibi birçok alanda sağladığı desteklerden yararlanan kadın çiftçiler, kırsalda umutla üretmeye devam ediyor.

 

"Üretimde kadın gücünü desteklemeye devam edeceğiz"

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesinde görev yapan Ziraat Mühendisi Pembegül Şeker, "Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak 2019 yılından bu yana 45 farklı proje kapsamında 8 bin 300'ü aşkın kadın üreticimize ulaştık. Lavanta, nergis, badem, ceviz, zeytin fidanı, arıcılık, organik tarım, yerel tohumların korunması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi kapsamında, birçok kadın üreticimize destek veriyor ve pozitif ayrımcılık yapıyoruz" dedi.

 

"9 bin kadın üreticiye ulaşmayı hedefliyoruz"

Kadın çiftçilerin günlük yoğun emeklerinin arasında, tarlada ve bahçede de büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Şeker, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınların emeğini desteklemeyi ve onları üretimde daha da güçlendirmeyi görev biliyoruz. 2025 yılı sonuna kadar 9 bin kadın üreticiye ulaşmayı hedefliyoruz. Her zaman onların yanında olmaya ve üretimde kadın gücünü desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Tarlada izi olan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi ile artık daha güçlü

Çocuk yaşlardan beri hayvan yetiştiriciliği yapan Havva Kara, "Yazın Mara'da, kışın da sahildeyiz. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Ekin diker, harman kaldırırız. Büyükşehir Belediye Başkanın sağladığı güneş enerjisi panelinden faydalandık. Panel yokken ateş yakıyor, onunla işimizi görüyorduk. Güneş paneli geldiğinden beri rahatladık. Televizyon izliyor, dünyadan haberimiz oluyor. Vahap Başkanımız geldiğinden beri, kadınlara ve bütün çiftçilere destek oluyor" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, kadıngücü, çiftçi, üretim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA