22 Haziran 2024 Cumartesi



12:46   MERSIN’DE ORMANLıK ALANLAR DENETLENIYOR   12:33   MERSIN’DE HAVA SıCAKLıĞı 35 DERECEYI AŞTı   13:41   MERSİN’DE YEDİEMİN OTOPARKLARINI HEDEF ALAN ÇETE YAKALANDI: 6 TUTUKLAMA   12:57   AKARYAKIT YÜKLÜ TIR ALEV ALEV YANDI   14:40   BAŞKAN SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:36   JANDARMA 185 YAŞıNDA   14:31   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:49   “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   11:48   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   11:46   MERSIN’DE ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:38   ÇOCUK BEZI YÜKLÜ TıR DEVRILDI   10:42   BAŞKAN ÖZYIĞIT, FIKIR OTOBÜSÜ YARıŞMASı’NıN JÜRI ÜYELIĞINI YAPTı   10:41   YIYECEKLERIN BEYINDE OLUŞTURDUĞU TEPKIYI ARAŞTıRıYOR   10:39   ÇALıŞTAYDA, 5 YıLLıK STRATEJIK PLAN ÇALıŞMALARıNıN YOL HARITASı BELIRLENDI   10:37   EMEKLI EVI ÜYELERI ‘MERSIN’DE YAZ NAĞMELERI’ KONSERIYLE GÖNÜLLERI FETHETTI   10:35   BAŞKAN TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   10:34   İNTÖRN DOKTORU VURAN SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   10:33   KAZA ANı GÜVENLIK KAMERASıNA YANSıDı   10:15   MERSIN’DE ’BÜYÜK FILISTIN MITINGI’ DÜZENLENDI   10:13    “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”  
 
 
 
 
KARAALİOĞLU: “MERSİN SANAYİSİ EN BÜYÜK SANAYİ ALANLARINDAN BİRİ OLACAK”
   

Mersin’in önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’nin en büyük sanayi alanlarından birisi olacağını kaydeden BİHA Plastik Genel Müdürü Tamer Karaalioğlu, ‘Mersin sanayisi şu an Adana, Gaziantep ve Konya sanayisi ile ciddi bir rekabet içerisinde. Önümüzdeki süreçlerde bu illerin sanayilerini geçmememiz için hiçbir sebep göremiyorum

 

Tarih : 18 Şubat 2021 Perşembe 13:15

2013’te kurulan ve plastik hammadde sektöründe faaliyet gösteren firmanın Genel Müdürü Tamer Karaalioğlu, bölgenin, özellikle Mersin, Adana, Gaziantep, Kayseri, Konya gibi sanayi alanında büyük gelişim gösteren illerden oluşan bir bölge olduğunu söyledi. Bu bölgenin, Marmara bölgesinden sonra sanayinin en iyi olduğu bölge olduğunu ifade eden Karaalioğlu, "Bizim de lokasyon olarak bu bölgede olmamız, benim ve şirketimin bu güne kadar gelmesinde büyük katkı sağladı. 2015 yılından bu yana yurtdışı pazarına açıldık. Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Azerbaycan, Özbekistan, Çin, Tayvan, Romanya ve Ukrayna’da yaptığımız çalışmalar ile özellikle boru sektöründe çok ciddi bir pazara sahibiz. Plastik ham maddenin her çeşidinde ciddi tecrübe edindik. Firma olarak Türkiye’de satış hacmi ve marka tanınma oranı olarak plastik boru sektöründe ilk 3 firmanın içerisindeyiz. Yıllık döngümüz 60 bin ton civarında. Bunun büyük bir kısmı polietilen. Geri kalanı ise PVC ve polipropilen. Mersin merkez, Dubai, İstanbul ve Bursa ofislerimizde toplam 21 kişi ile hizmet veriyoruz. Dubai tam anlamıyla bir finans merkezi ve burada var olabilmek önemli bir prestij"dedi

"MERSİN, DÜNYANIN SAYILI LOJİSTİK ÜSLERİNDEN BİRİSİ OLMA YOLUNDA"

Mersin halihazırda zaten Türkiye’nin önemli lojistik üslerinden birisi olduğunu vurgulayan Karaalioğlu, "Fakat son 5 yıllık grafiklere bakıldığında Mersin, dünyanın da sayılı lojistik üslerinden birisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Özellikle hükümetimizin son yıllarda verdiği hibe ve teşvikler, KOSGEB destekleri, Çukurova Kalkınma Ajansı destekleri ile bölgemiz hızlı bir yükseliş ivmesi kazanmış durumda. Limanımız halen talebe yetişemiyor. Mersin her gün daha da genişleyen bir lojistik alanı haline geldi. Kentimizin önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’nin en büyük sanayi alanlarından birisi olacağı yönünde bir inanışa sahibim. Mersin sanayisi şu an Adana, Gaziantep ve Konya sanayisi ile ciddi bir rekabet içerisinde. Önümüzdeki süreçlerde bu illerin sanayilerini geçmememiz için hiçbir sebep göremiyorum. Mersin’in en büyük avantajı liman kenti olmasıdır. Bu avantajı iyi kullandığımız takdirde sırada bekleyen onlarca yatırımcıya her geçen gün yenileri eklenecektir" şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, biha, tamerkaraalioğlu, sanayi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA