17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Eviniz sizden habersiz satılabilir, tapunuzu kilitleyin!
   

İzmir’de 96 yaşındaki, mirasçısı olmayan bir vatandaşın adına düzenlenen sahte kimlikle, 50 milyon TL değerindeki gayrimenkullerini satmaya çalışan organize dolandırıcılık şebekesi polis operasyonuyla çökertildi. Şüphelilerin, e-Devlet bilgilerine ulaşıp sahte vekaletname düzenleyerek dublör aracılığıyla işlem yapmaya hazırlandıkları ortaya çıktı.

 

Tarih : 25 Eylül 2025 Perşembe 17:04

Haber Merkezi

Eğer bir taşınmazınız varsa ve güvenliğinden endişe duyuyorsanız, Web Tapu sistemine girerek tapunuza "İşlem kısıtı" koyabilirsiniz. Bu sayede sizin bizzat onayınız olmadan hiçbir satış veya devir işlemi yapılamaz.  Antalya’da bir noterde, yaşlı bir kişinin adına çıkarılmak istenen vekaletname üzerine yapılan ihbar, büyük bir dolandırıcılık planını gün yüzüne çıkardı. "Yeni Joker" adı verilen operasyon sonucunda, İzmir'de yaşayan ve varisi bulunmayan R.Ö.'nün mal varlığını ele geçirmek için sistematik bir planın devreye sokulduğu tespit edildi. Dolandırıcılar, önce sahte kimlik düzenledi, ardından mağdurun GSM hattını değiştirerek e-Devlet şifresini ele geçirdi. İşlemleri gerçekleştirmek için fiziksel benzerliği olan bir dublör kullanacaklardı. Antalya merkezli olmak üzere 3 ilde düzenlenen operasyonla 10 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda cep telefonu, sim kart, dijital materyal, uyuşturucu madde, şarjör ve fişek bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

UZMANLARDAN "TAPUNUZU KİLİTLEYİN" UYARISI

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, dolandırıcılık olayının organize ve yüksek derecede planlı olduğunu vurguladı. Sahteciliğin önlenmesi adına teknolojik önlemlerin artırıldığını belirten Özelmacıklı, vatandaşların Web Tapu üzerinden taşınmazlarını “kilitleyerek” bu tür girişimleri engelleyebileceğini söyledi. “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, biyometrik kimlik doğrulama ve iki aşamalı güvenlik sistemi gibi çeşitli önlemler uyguluyor. Ancak dolandırıcılar, bu sistemleri aşmak için GSM hattı değişikliği, sahte vekalet ve dublör gibi karmaşık yöntemler kullanabiliyor. Vatandaşların e-Devlet hesaplarını korumaları ve Web Tapu üzerinden taşınmazlarına işlem kısıtı koymaları büyük önem taşıyor.” Özelmacıklı, bazı belediyeler ve kamu kurumlarından alınan tapu sorgulama verilerinin yasa dışı yollarla üçüncü kişilere ulaştırıldığını ve Telegram gibi platformlar üzerinden satıldığını belirtti. Bu tür sorgulamaların denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan uzman, sorgulama yapan kişilerin IP adreslerinin kaydedilmesi gibi önlemlerle suçluların tespitinin kolaylaştırılabileceğini söyledi. Öte yandan, noter işlemlerinde 65 yaş üstü kişilere vekaletname düzenlenebilmesi için sağlık raporu şartı getirildiğini de hatırlatan Özelmacıklı, "Sağlık raporunun alındığı gün geçerli olması ve kişinin akli melekelerinin yerinde olduğunun belgelenmesi gerekiyor" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA