17 Mart 2026 Salı



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
Taşucu Barış Anıtı’ndan Gazze’ye umut çağrısı!
   

Mersin’de bir araya gelen Filistin destekçisi grup, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na olan desteklerini dile getirdi.

 

Tarih : 24 Eylül 2025 Çarşamba 10:15

Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesinde öğretmen Gülden Korkmaz'ın öncülüğünde kurulan, aralarında çeşitli meslek grupları, sivil toplum kuruluşları ve esnafın yer aldığı 'Sumud Filosu'nu Selamlıyoruz Komitesi' Taşucu Mahallesi'ndeki Barış Anıtı'nda buluştu. Grup, Türk ve Filistin bayrakları ve dövizlerle slogan attı. Çok sayıda katılımcı Gazze'ye, Küresel Sumud Filosu'na olan desteklerini dile getirdi. Akdeniz'de ilerleyen Küresel Sumud Filosu'nda bulunanlar da görüntülü mesaj göndererek yolculukları hakkında bilgi verdi.

“DÜNYANIN SESSİZLİĞİ UTANÇ”

Konuşmacılardan Ümit Boyraz, "Gazze'de çocuklar öldürülürken dünyanın sessizliği utançtır. Gazze'de halk gözlerimizin önünde açıkta soykırıma maruz bırakılmamaktadır. Masum insanlar günlerdir bombaların, açlığın ve susuzluğun pençesinde yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlığın vicdanı bu tablo karşısında kan ağlıyor" dedi. Komite adına konuşan Gülden Korkmaz da, "Bizler burada, uzaktan da olsa, onların yanında olduğumuzu, kalbimizin ve vicdanımızın Gazze halkıyla, Sumud Filosuyla birlikte attığını ilan ediyoruz. Global Sumud Filosu Akdeniz'in mavi sularında ilerlerken aynı zamanda Gazze gibi bir Akdeniz şehri olan Mersin Taşucu'ndan sizleri selamlıyoruz. Sizlerle aynı denizi paylaşmak, aynı gökyüzüne bakmak bizim için bir umut, bir gururdur. Gazze'ye ulaşmak üzere yola çıkan Sumud Filosu, sadece ekmek, ilaç ve yardım taşımıyor; aynı zamanda umut, dayanışma ve adalet taşıyor" dedi. Korkmaz, 7 Ekim 2003 tarihinden itibaren Gazze'de 13 bin 500 öğrenci, 830 öğretmen, 190 akademisyen ve araştırmacının katledildiğini de sözlerine ekledi.
 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA