30 Haziran 2024 Pazar



13:14   ERKEKLER SAHADA, FUTBOLSEVER KADıNLAR TRIBÜNDE   13:11   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ KURS MERKEZLERINDE YıLLıK PLANLAR HAZıRLANıYOR   13:08   MERSIN’DE ŞOFÖRLER ILERI SÜRÜŞ TEKNIKLERI EĞITIMINDEN GEÇIRILIYOR   13:04   MERSIN’DE OTOMOBIL ILE MOTOSIKLET ÇARPıŞTı: 1 YARALı   10:54   MERSIN’DE OTOBÜSLERIN KARıŞTıĞı ZINCIRLEME KAZA: 2 ÖLÜ, 35 YARALı   09:18   LGS’NIN ALTıN ÇOCUĞU, BIRINCILIĞINI TOROSLARıN ETEĞINDE ÖĞRENDI   13:21   YENIŞEHIR’DE 352 TON AMBALAJ VE TEKSTIL ATıĞı GERI DÖNÜŞÜME KAZANDıRıLDı   11:04   MERSIN’DE YKS VE LGS KURSLARı IÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   10:17   MERSIN’DE SUDA KAYıP- KAÇAKLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:36   MERSIN’DE JANDARMADAN BILGILENDIRME FAALIYETI   16:53   ALEV ALEV YANAN PLASTIK KASALAR MAHALLE SAKINLERINI KORKUTTU   16:06   AKıL ALMAZ KAZA KAMERADA   13:03   MERSIN’DE SANAYI SITESINDE ÇıKAN YANGıN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ   12:59   MERSIN’DE ’CHANGE OTO’ DOLANDıRıCıLARı YAKALANDı   12:07   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’DE INSANLARıN MUTLU VE HUZURLU BIR ŞEKILDE YAŞAYABILMESI IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:02   İKLIM, ÇEVRE VE ENERJIDE YOL HARITASı BELIRLENIYOR   11:41   MERSIN’DEKI ODA VE BORSA BAŞKANLARı BÖLGEDEKI SON GELIŞMELERI DEĞERLENDIRDI   11:33   MSK, BASKETBOL SÜPER LIGI’NDE YENI BAŞARıLARA IMZA ATMAK ISTIYOR   11:06   MERSIN’DE ÇEŞITLI SUÇLARDAN ARANAN 64 ŞAHıS YAKALANDı   11:01   ÇAKıR: “PLANSıZ VE DENETIMSIZ BALıK ÇIFTLIKLERI ISTEMIYORUZ”  
 
 
 
 
GAK GUGUK GARABET
   

 

Tarih : 17 Şubat 2021 Çarşamba 12:14

Mızrak çuvala sığmıyor!

Bundan tam 5 yıl önce, 2016 tarihli Özgür Gündem gazetesinde Bilal Şahin “Unutulan Esaret” başlığı altında haber yapmış.

Haberin alt başlığı ;

“Çözüm sürecinin bitmesiyle silaha sarılan PKK 20 polis ve askeri kaçırdı. Nerede oldukları yada yaşayıp yaşamadıkları bilinmeyen bu görevlilerin aileleri perişan oldu. En büyük yıkım ise çözüm için kapısını çaldıkları yetkililerin ilgisizliği yaşattı.”

Tabi ki halk soruyor  “Bir yandan, yeri geldiğinde devlet HDP İl Binası önünde, çocukları dağa kaçırılan çocukların anne babalarına çadır kuruyor, onlara bütün imkanı sağlıyor fakat çocukları PKK’ nın elinde esir olan aileler için  6 yıldır hiçbir şey yapmıyor, bu çelişki mi değil mi? Hak mı Gak mı?

Vatandaş diyor ki “Yıllardır yapılmayan bir operasyon var. Yıllardır yapılmıyor da neden şimdi? 10 Şubat Çarşamba günü müjde vereceğini açıklamasının ardından 14 Şubat Pazar günü 41 uçakla mağaralarla dolu, engebeli bir arazi olan Gara’ da dağ taş bombalanmaya başlıyor ve bölgeye indirme yapılıyor, indirme sırasında iki yüzbaşı bir astsubay hayatını kaybediyor. 6 yıldır orada olduğu bilinen rehineler için diplomatik bir girişimde bulunulmamış, MİT hayli insanı kurtarmış ve deneyimli olmasına rağmen aracı olarak kullanılmamış, operasyon sırasında 13 rehine kafalarına kurşun sıkılarak öldürülüyor.”

Ne askeri, ne insani.. Kulislerden yükselen ses “Ne yazık ki operasyon siyasi “

Milletin gözüne batan “ Aya seyahat, Marmara’ ya yeni boğaz, İstanbul’a yeni kanal ,Karadeniz’ de gaz, Gara’ ya operasyon..13 Şehit.. “

Ardından Rize kongresi.. Kongre sırasında gülen bir yüz.. Acılı şehit annesinin telefonla aranması..

“ Geçim sıkıntısı yüzünden 25 ‘ li yaşlarda çocuklarını akrabasına bırakarak intihar eden çift”

 Bu ülkede kepenk kapatan esnaf yok deyip ertesi gün esnafa gelir ve kira desteği kararını imzalamak! 

Elazığ’ da  açım diye bağıran teyzeyi Valiliğe çağırıp, televizyona çıkarıp,”Aç açıkta değilim ,Allah benim ömrümden alsın ona versin dedirtmek..”

Bu Hukuk mu Guguk mu? Diyor vatandaş!

Siyasetin neresinde bu ülkenin insanları.. Vergi, fatura ödemekle ömür tüketiyoruz,  hayat pahalılığına yetişemiyoruz, Ölüyoruz, öldürülüyoruz! Kafaya çay atılıp dalga geçiliyoruz.

Bu Adalet mi Garabet mi?

1984 yılından bu yana terörle mücadele ediyoruz, 14 bine yakın şehidimiz var. 8 bine yakında yaralımız var. Dağlara çıkanlarla 50 bine yakın insan, 1 trilyon dolar paramız terörle mücadele için harcandı.

37 yıl !  Yetimler, öksüzler, acılarla yoğrulmuş nesiller yetiştiriyoruz, bir taraf acıyla, yoklukla , diğer taraf bunlardan bihaber., elinde telefon, bilgisayar , tablet. .Gelecekten hayır bekliyoruz…

 Seçim kaygısı  yaşayan iktidarların oy  telaşı sarıyor memleketi.. Oy yükseltirken birileri ölür , birilerinin canı yanar, birilerinin cebi dolar diyor millet..

Hak, hukuk adalet mi,  gak , guguk  GARA bet mi!

Paylaş :
 
Etiketler :  inci, tulunay, yazdı, gak, guguk, garabet,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA