21 Aralık 2025 Pazar



17:20   CHP’DEN ISTIFA EDEN ÇAKıR MEMLEKETI MERSIN’DE COŞKUYLA KARŞıLANDı   16:46   MERSIN’DE UÇAN SÜPÜRGE KADıN FILMLERI FESTIVALI IKINCI KEZ PERDELERINI AÇTı   15:02   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’I HERKES TAKDIR EDIYOR"   14:55   MERSIN’DE GENÇLERE YÖNELIK YENI KARIYER PROJELERI TANıTıLDı   14:52   MERSIN’DE PASTıRMA YAZı: TÜRKIYE’NIN EN SıCAK ILLERI ARASıNDA ILK SıRLARDA YER ALDı   15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK  
 
 
 
 
Mersinli gıda firmalarına inovasyon fırsatı
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), gıda sanayinde faaliyet gösteren üyelerinin sürdürülebilir, yenilikçi ve uygun maliyetli çözümler geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde yer alan Türkiye Gıda İnovasyon Platformu’nu (TÜGİP) ziyaret etti.

 

Tarih : 3 Eylül 2025 Çarşamba 16:25

Haber Merkezi

Tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinden meclis üyelerinin katıldığı ziyarette heyete MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır öncülük ederken, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökben Gökbulut, İdris Üstemel ve Meclis Katip Üyesi Zeki Ceylan da eşlik etti. Marmara Teknokent Girişim Ofisi’nde gerçekleşen incelemelerde TÜGİP’in sahip olduğu ileri teknoloji tabanlı altyapılar, pilot üretim hatları ve ArGe odaklı laboratuvarlar yerinde incelendi. Ayrıca Mersin ile yürütülebilecek ortak ArGe temelli projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇAKIR: “İNOVASYON, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN VAZGEÇİLMEZ”

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, TÜGİP’in sunduğu olanakların Mersinli firmalar için büyük fırsatlar barındırdığını söyledi. “Firmalarımız kendi tesislerinde herhangi bir yatırım yapmadan veya üretimlerini durdurmadan fikirlerini, reçetelerini ve ürünlerini burada test edebiliyor. TÜBİTAK destekli uzman araştırmacılar eşliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde ürün geliştirme süreci hem güvenilir hem de düşük maliyetli bir şekilde ilerleyebiliyor” diyen Çakır, TÜGİP’in yalnızca ürün geliştirme aşamasında değil, ortaya çıkan ürünlerin üretiminin fiilen fabrikaya uyarlanması sürecinde de firmalara yerinde uzman desteği sunduğunu kaydetti.

MERSİN’İN GIDA SEKTÖRÜNE DEĞER KATACAK

Başta bakliyat, narenciye ve içecek sanayi olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren Mersinli firmaların TÜGİP’in sağladığı altyapı ve uzman kadrosundan doğrudan yararlanabileceğini vurgulayan Çakır, bu sayede yerelde üretim yapan işletmelerin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelebileceğini ifade etti. Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında Mersin’in meyve ve atıklarından katma değerli ürünlerle bakliyat ürünlerinden hazır gıda üretiminin desteklendiğini hatırlatan Çakır, bu desteklere erişim noktasında TÜGİP’in önemli imkanlar sunduğunu belirtti. Ayrıca, geliştirilen ürünlerin üzerine TÜBİTAK logosu konulabileceğini belirten Çakır, “Bu yalnızca bir kalite güvencesi değil, aynı zamanda firmalarımız için önemli bir prestij unsuru olacaktır” değerlendirmesini yaptı. TÜGİP’in sunduğu en önemli katkılardan birinin de işbirliği kültürü olduğunu dile getiren Çakır, “Firmalar yalnızca kendi projelerini geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda diğer gıda firmalarıyla da ortak projelerde yer alarak bir inovasyon ekosisteminin parçası olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA