1 Eylül 2025 Pazartesi



13:19   MERSIN’DE HAFTALıK HAVA DURUMU; EYLÜL AYı SıCAK BAŞLıYOR   12:52   UYUŞTURUCU ILE YAKALANDıLAR, ’HABERIMIZ YOK’ DEDILER   12:27   VELILERE BILINÇLI ALıŞVERIŞ ÇAĞRıSı!   12:13   TARSUS’TA MıSıR HASADı BAŞLADı!   12:01   ADALETE OLAN GÜVEN DERINDEN SARSıLDı!   11:50   MERSIN’E ÖZEL 4 YATıRıM ALANı BELIRLENDI   11:45   DEĞIRMENDERE’NIN IÇME SUYU HATTı YENILENDI   11:43   HANıM EVI, KADıNLAR IÇIN SıCAK BIR YUVA OLDU   11:39   FıNDıKPıNARı’NDA ŞAMPIYON MENTEŞ!   10:44   SÜRPRIZ YUMURTALARDAN UYUŞTURUCU ÇıKTı   14:46   MERSIN MEZITLI’DE MAHKEMEDEN SATıLıK ARSA!   14:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜT ALıMı IHALESI!   13:31   MERSIN’DE BARıNMA ALARMı!   13:22   MEZITLI’DE ZAFER BAYRAMı COŞKUSU!   13:18   MERSIN’DE GERI DÖNÜŞÜMLE AFETLERE HAZıRLıK   13:13   DENIZDE CAN PAZARı   13:08   BOZYAZı’DAN GAZZE’YE ALTıN KALPLI KÖPRÜ   12:47   ZAFER KUPASı’NıN SAHIBI AYVAGEDIĞI OLDU   12:40   ‘GOLANI’ ÇETESINE OPERASYON: 9 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   12:32   ŞEYTAN, OĞUZHAN’ı TUTAMADı: 2-0  
 
 
 
 
Akdeniz’de risk yaratan metruk yapılar yıkılıyor
   

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, yarattığı görsel kirliliğin yanı sıra kimi zaman sosyal sorunlara da yol açan terk edilmiş yapılarla mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Bugüne dek yüzlerce metruk yapının yıkımını yapan fen işleri ekipleri, son olarak Bahçe Mahallesi’nde, sahiplerince terk edilmiş 2 katlı iki ayrı metruk yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2025 Salı 14:32

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Mersin’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bahçe Mahallesi’nde; 4608 Sokak Numara 41 ve 43 adreslerinde yer alan, sahipleri tarafından terk edilmiş ve zaman içinde harabeye dönüştüğü için de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden binaların kontrollü yıkımı için harekete geçti. Geniş bir alanı kapsayan ve birbirine bitişik haldeki 2’şer katlı iki ayrı binanın yıkımı için fen işleri ekipleri, civardaki yapılara zarar gelmemesi için büyük özen gösterdi. Güvenlik güçleri ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle önce binanın boş olduğu kontrol edildi. Ardından bölgenin çevre güvenliğini sağlayan ekipler, daha sonra yasal süreci tamamlanan metruk yapıların yıkımı için iş makineleri ile harekete geçti. Ekipler, yıkım sırasında oluşacak aşırı tozdan vatandaşların rahatsız olmaması için de önlem alarak çalışma süresince arazözden tazyikli su sıktı.

ŞENER; “METRUK YAPILARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRECEK”

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, görsel kirlilik yaratan, her an çökme riski taşıdığı için de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, yer yer madde bağımlılarının meskeni haline geldiği için halkı huzursuz eden terk edilmiş metruk yapılarla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Şener; “Bu kapsamda, gerek sahadaki ekiplerimizin tespiti, gerekse bina sahiplerinin, muhtarlarımız veya vatandaşlarımızın talep ve şikâyeti üzerine, yasal süreçleri tamamlanan metruk yapıların, Belediye Encümeni’nin kararı sonrasında yıkım çalışmaları aralıksız devam edecek” dedi. Yıkımın tamamlanmasıyla oluşan tonlarca moloz ve atık da yine belediyenin iş makineleriyle kamyonlara yüklenip mahalleden çıkarıldı. Yıkıma tanık olan Bahçe Mahallesi sakinleri, madde bağımlısı kişilerce kullanılan, can güvenliği için risk oluşturan ve görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş yapıların yıkımından duydukları memnuniyeti dile getirerek Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA