4 Eylül 2025 Perşembe



14:41   SILIFKE’DE FESTIVAL COŞKUSU SÜRÜYOR   14:36   TARSUS’TA BOZUK YUMURTA OPERASYONU   14:15   MAAŞLAR ERIYOR, DENGESIZLIK DERINLEŞIYOR!   14:01   GÖKÇELI; “CHP’NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜ DURDURULAMAZ”   13:40   MERSIN’DE ‘DEMOKRASI’ VURGUSU!   13:19   EKMEN; “ÖĞRENCILER BARıNMA KRIZINE SÜRÜKLENIYOR”   13:13   AKİB’IN AĞUSTOS IHRACATı 1,22 MILYAR DOLAR OLDU   13:01   BAŞANTRENÖR SEVIM: “İYI YOLDA ILERLIYORUZ”   12:58   BÜYÜKŞEHIR, 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTTı   12:53   ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI!   12:46   YENI MERSIN İDMANYURDU, BURSASPOR’U KONUK EDECEK   12:39   MESKİ, MEZITLI’DE BOZULAN YOLLARı YENILIYOR   12:26   MERSIN’DE YENI EĞITIM YıLı ÖNCESI GÜVENLIK ZIRVESI!   11:48   SADETTIN SARAN, MERSIN’DE FENERBAHÇELILERLE BULUŞUYOR   10:53   SIGARAYı BıRAKTı, HAYATı YENIDEN KEŞFETTI   10:44   YOLDAN ÇıKAN OTOMOBIL SERAYA ÇARPTı: 5 YARALı   10:40   HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESIYLE ILGILI 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:35   TOROSLAR’DA UYUŞTURUCU MADDE OPERASYONU   10:12   MUT’TA TARIHI ESER OPERASYONU: 2 GÖZALTı   16:25   MERSINLI GıDA FIRMALARıNA INOVASYON FıRSATı  
 
 
 
 
Önce don vurdu, sonra sıcak kavurdu
   

Tarım sektörünün bu yıl yaşadığı büyük kayıplara dikkat çeken Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Zirai dondan ürünleri zarar gören çiftçilerimizin bu kez ürünleri aşırı sıcaktan zarar gördü. Önce don vurdu, sonra sıcak kavurdu” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2025 Cuma 16:09

ÇİFTÇİ BORÇ YÜKÜ ALTINDA

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, olağan haftalık toplantısını Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke başkanlığında gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Titiz, Ayhan Bayram ve Yücel Gürbüz’ün katıldığı toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Teke, “Tarım sektörü bu yıl büyük kayıplar yaşadı. Zirai dondan ürünleri zarar gören çiftçilerimizin bu kez ürünleri aşırı sıcaktan zarar gördü. Önce don vurdu, sonra sıcak kavurdu.” dedi. Çiftçilerin giderek artan borç yükü ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntılara da dikkat çeken Teke, “Çiftçimiz çok borçlandı, yüksek faizler nedeniyle çarkını döndüremiyor. Sübvansiyonlu krediler geçen yılki seviyede kaldı. Oysa en az enflasyon oranında artırılması gerekiyordu” dedi. İklim değişikliğinin tarım üzerindeki etkilerine değinen Teke, Türkiye’nin hızla “su fakiri” olma yolunda ilerlediğini ve bu durumun endişeleri artırdığını belirtti.

YOL HARİTASI ÇAĞRISI

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin 2025 Yılı Turunçgil Rekolte Tahmin Raporu’na göre limon, portakal ve mandarin üretiminde geçen yıla kıyasla düşüş bekleniyor. Özellikle limon üretiminde yüzde 50’nin üzerinde kayıp öngörülüyor. Teke, bu nedenle kış meyvelerinde fiyatların yüksek seyredeceğini ifade etti. Narenciye yetiştiriciliğinin iklimsel dalgalanmalar nedeniyle zorlaştığını söyleyen Teke, “Rakip ülkelerde artan üretim ve daha düşük girdi maliyetleri, uluslararası pazarda rekabet etmemizi zorlaştırıyor. Bu nedenle üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın devlet tarafından desteklenmesi hayati önem taşıyor” dedi. Sektörde yaşanan son gelişmelerin kırılgan yapıyı gözler önüne serdiğini kaydeden Teke, “Meyve sektörünün yol haritası, iklim değişikliği temelinde kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle bugünden belirlenmelidir. Bu yol haritası hem iç talebi karşılamalı hem de ihracatta rekabet gücümüzü artırmalıdır. Bu amaçlara ulaşılması için mevcut ürün desenimiz mutlaka yeniden ele alınmalıdır” dedi.  (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA