5 Kasım 2025 Çarşamba



14:09   BAŞKAN SEÇER: "LÖSEMI TOPLUMSAL BIR SORUN"   13:01   BOZYAZı’DA SAHIPSIZ SOKAK HAYVANLARı TOPLANTıSı   12:56   MERSIN’DE TıRLAR ZINCIRLEME KAZA YAPTı: 2 YARALı   11:43   ANAMUR’DA MINIKLERDEN ’KıZıLAY HAFTASı’ ETKINLIĞI   11:00   MERSIN’DE TARIHI GEÇMIŞ GıDA ÜRÜNLERI ELE GEÇIRILDI   10:27   BOZYAZı’DA KıZıLAY HAFTASı COŞKUYLA KUTLANDı   10:23   TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR IÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI DÜZENLENDI   10:21   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ENSTRÜMAN KURSLARıNA YOĞUN ILGI   10:16   MERSIN’DE KADıNLARA ÜCRETSIZ BISIKLET SÜRÜŞ EĞITIMI   17:21   MERSIN’DE TÜKETICI DENETIMLERI: 978 FIRMADA 66 BIN ÜRÜN INCELENDI   15:23   ALMANYA BÜYÜKELÇISI SORG, MERSIN’DE VALI TOROS ILE GÖRÜŞTÜ   15:02   TARSUS’TA IKLIM PROJESINE MECLIS ONAYı   14:05   MERSIN SANAYI ODASı PLATFORMU’NDAN TARSUS TSO’YA ZIYARET   13:10   MUADIL ILAÇ KAVGASıNDA YENI GÖRÜNTÜLER ÇıKTı   12:46   MERSIN’DE BIR HAFTADA 128 NARKOTIK OLAY: 146 GÖZALTı   12:02   MERSIN’DE GENÇLER MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı TIYATRO ILE BILINÇLENIYOR   11:56   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: "MERSIN, GıDA SANAYINDE AR-GE VE INOVASYONLA BÜYÜME HEDEFINDE"   10:51    AKDENIZ BELEDIYESI ARAÇ FILOSUNU GÜÇLENDIRDI   09:53   MESKİ, ALTYAPı VE ÜSTYAPı ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:49   MERSIN’DE MERCEK’IN SAÇ RENKLENDIRME KURSU YOĞUN ILGI GÖRÜYOR  
 
 
 
 
Mersin’deki elektrik kesintileri Meclis gündeminde!
   

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’de yaşanan uzun süreli elektrik kesintilerinin, enerji altyapısının yetersizliğinden kaynaklandığını ve bazı kesintilerin orman yangınlarını önleme gerekçesiyle yapıldığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ekmen, “2025 yılı itibarıyla Mersin’de elektrik iletim veya dağıtım hatlarından kaynaklanan orman yangını tespit edilmiş midir?” diye sordu.

 

Tarih : 21 Ağustos 2025 Perşembe 16:46

Haber Merkezi

DEVA Partili Ekmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Ekmen, “Yaz aylarında yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri ve bu kesintilerin ‘orman yangınlarını önleme tedbiri’ adı altında yapıldığına dair açıklamalar kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştur. Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Alkan Alkaya’nın da belirttiği üzere, elektrik dağıtım şirketlerinin bakım faaliyetlerini aksatması hem orman yangınlarına hem de uzun süreli kesintilere yol açmaktadır. Bu durum, özelleştirme politikalarının enerji altyapısı üzerindeki olumsuz sonuçlarını da gözler önüne sermektedir. Ayrıca, geçtiğimiz aylarda İzmir’de meydana gelen orman yangınlarının elektrik iletim hatlarından kaynaklandığı yönünde değerlendirmeler kamuoyuna yansımıştır. Bu da enerji altyapısının yangın riski oluşturduğu iddialarını güçlendirmektedir” açıklamasında bulundu.

“ELEKTRİK KESİNTİLERİ UYGULANMASI BAKANLIĞINIZIN RESMİ POLİTİKASI MIDIR?”

Mersin Milletvekili Ekmen, Bakan Bayraktar’a yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorulara yanıt aradı: “Son 5 yıl içinde Türkiye genelinde elektrik iletim veya dağıtım hatlarından kaynaklandığı tespit edilen orman yangını sayısı kaçtır? Bu yangınların illere göre dağılımı nedir? 2025 yılı itibariyle Mersin il sınırlarında, elektrik iletim veya dağıtım hatlarından kaynaklandığı tespit edilen orman yangını var mıdır? Varsa sayısı kaçtır? Bu yangınların ilçelere göre dağılımı nasıldır? 2025 yazında Mersin’de elektrik kesintilerinin sayısı nedir? Bu elektrik kesintilerinden kaçı olası bir orman yangınını önlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir? 2025 yılında Mersin ilinde orman yangınlarını önlemek amacıyla hangi tarihlerde, hangi ilçelerde, ne kadar süreyle elektrik kesintisi yapılmıştır? Bu kesintilerin teknik gerekçeleri nedir? Mersin’de faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketlerinin yangın riski taşıyan hatlar üzerinde yaptığı bakım, izolasyon ve hat yenileme çalışmalarının sayısı nedir? Bu çalışmaların ilçelere göre dağılımı nedir? Mersin’de orman yangını riski yüksek olan bölgelerde enerji altyapısı kaynaklı riskleri azaltmak için yerel yönetimlerle (belediyeler, orman müdürlükleri, valilik vb.) Bakanlığınız arasında nasıl bir koordinasyon sağlanmaktadır? Elektrik dağıtım şirketlerine, iletim ve dağıtım hatlarının düzenli bakımına ilişkin hangi denetim ve yaptırımlar uygulanmaktadır? Son 5 yılda bakım ihmali nedeniyle ceza alan şirket var mıdır? Türkiye genelinde, enerji dağıtım şirketlerinin bakım, yenileme ve yangın önleyici altyapı yatırımları konusunda performansı Bakanlığınızca nasıl takip edilmektedir? Orman yangınlarını önlemenin yolu olarak planlı elektrik kesintileri uygulanması Bakanlığınızın resmi politikası mıdır? Bu kesintilerin yaratacağı toplumsal, ekonomik ve sağlıkla ilgili zararlar değerlendirilmiş midir? Yaz aylarında klima kullanımının artması sonucu yaşanan aşırı yüklenmeler ve elektrik kesintileri göz önünde bulundurularak, şehir şebekelerinin kapasitesi artırılmış mıdır? Artırılmış ise bu konuda ne tür yatırımlar yapılmıştır?”

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA