29 Aralık 2025 Pazartesi



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
Kamu çalışanları 18 Ağustos’ta iş bırakıyor
   

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, hükümetin ikinci zam teklifinin de talepleri karşılamaması durumunda 18 Ağustos’ta iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2025 Cuma 15:06

Adem GÜNEŞ

KESK Mersin Şubeler Platformu, toplu sözleşme sürecinde hükümetin ikinci teklifine saatler kala Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül okudu. Toplu sözleşme masasında yıllardır tekrarlanan bir oyalama taktiği ile karşı karşıya olduklarını iddia eden Sümbül, “Bugün ikinci teklifi bekliyoruz. Önceki teklif, kamu emekçilerine reva görülen sefaletin resmi belgesidir. Bu masa, yıllardır kamu emekçilerini oyalayan bir sahneye dönüşmüş durumda. 13 yıldır aynı oyuna tanık oluyoruz ve bu defa bu senaryonun figüranı olmayacağız. Hükümet, milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin taleplerini dikkate almak zorundadır. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Mutfaktaki yangının ve kiralardaki fahiş artışı kamu çalışanlarının yaşamını sürdürülemez hale getirdi. Bizler TÜİK’in masa başında ürettiği sahte rakamlarla değil, halkın yaşadığı gerçek enflasyon üzerinden belirlenen maaşlar istiyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret, yalnızca cebimize girecek para değil, emeğimizin onurudur. Bu talep sadece kamu emekçilerinin değil, emeklilerin, işçilerin ve tüm halkın ortak talebidir. 18 Ağustos’ta üretimden gelen gücümüzü kullanarak bu sefalet dayatmasına karşı sesimizi yükselteceğiz. Gelin, sendikalı-sendikasız tüm kamu emekçileri, emekliler, işçiler ve yurttaşlar olarak alanlarda buluşalım. Bu sadece maaş pazarlığı değil, insanca yaşam mücadelesidir. Sefalete teslim olmayacağız!” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA