8 Haziran 2025 Pazar



17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU   16:15   KÖPEK BALıĞı PANIĞINE GEREK YOK: UZMANLARDAN RAHATLATAN AÇıKLAMA  
 
 
 
 
Mut, ’Mutlu Kelebekler Festivali’ne Hazırlanıyor
   

Mersin’in Mut ilçesi, Türkiye’de kelebek türü sayısında birinci, Avrupa’da ise dördüncü sırada yer alıyor. İlçede, bu zengin doğa mirasını kutlamak amacıyla ’Mutlu Kelebekler Festivali’ düzenleniyor. Festivale hazırlıklar sürerken, kelebeklerin renkli dünyası, doğa severlerle buluşacak.

 

Tarih : 13 Mart 2025 Perşembe 14:43

Mut ilçesinde Kaymakamlık, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi ile Mut Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 19 Nisan'da '1.Mutlu Kelebekler Festivali' yapılması kararlaştırıldı. Festival için Mut TSO'da toplantı düzenlendi. İlçe Kaymakam İsa Uğur, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tekin, MEÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Mut TSO Başkanı Şahin Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Dölek ve ilgililer katıldı.

MUT, TÜRKİYE’DE BİRİNCİ

Mut'un kelebekler konusunda önemli bir geçiş noktası olduğuna değinen Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, "Kelebek türü sayısında Mut Türkiye'de birinci, Avrupa'da ise 4. sırada yer alıyor. Göksu Nehri'nin bütün kanallarıyla sularını topladığı bir yer. Kelebekler Mut'u geçiş güzergahına dönüştürüyor. Aslında burası geçiş koridoruna denk geliyor. Jeolojik özellikleri açısından, çok elverişli olduğu için değişik bitkileri, özellikle flora ve fauna açısından çok zengin bir bölge" dedi. Kelebek türü açısından Mut ilçesinin birinci sırada yer almasına değinen Kaymakam İsa Uğur ise, bu durumun ve düzenlenecek festivalin ilçenin tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydetti. Yapılan toplantıda festivalde, kelebek sergisi, kelebek için çal konseri, yöresel lezzetler, kelebek figürlü yüz boyama, hediyelikler, mitolojik öyküler, fotoğraf sergisi ve yer köprü şelalesi turu gibi etkinlikler düzenlenmesi kararlaştırıldı. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mut, kelebek, ali tekin, erdal dölek

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA