28 Nisan 2025 Pazartesi



19:31   MÜSİAD MERSIN ŞUBE BAŞKAN YARDıMCıSı SAĞLAM: "SERBEST BÖLGELERDE KÜMELENME VE İHRACAT GÜCÜ TEHLİKEDE”   13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI  
 
 
 
 
Çalışanlar İçin İftar ve Sahur Önerileri
   

Ramazan ayı boyunca çalışanların oruçlu geçirdikleri süreler göz önünde bulundurularak, iftar ve sahur menüleri için bazı öneriler paylaşıldı. Ağır işlerde çalışanların, iftar ve sahur arasında protein ağırlıklı beslenerek 3500-4000 kalori almaları gerektiği belirtildi. Beyaz yakalı çalışanlar için ise, ağır yemeklerden kaçınıp 2000 kalori tüketmeleri tavsiye edildi. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin, hem enerji seviyesini yüksek tutmak hem de oruç sürecini rahat geçirmek için önemli olduğu vurgulandı.

 

Tarih : 12 Mart 2025 Çarşamba 18:17

Günlük 60 bin kişiye yemek hizmeti sağlayan SOA Toplu Yemek, Ramazan ayında oruç tutan çalışanlar için önerilerini paylaştı. Ramazan ayının beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikler oluştuğuna dikkat çeken şirket, çalışanların Ramazan ayını sağlıklı ve verimli bir şekilde geçirmesi için iftar ve sahur menülerinde olması gereken önemli detaylara dikkat çekti.

''EN AZ 2,5 LİTRE SU İÇİLMELİ''

Şirket olarak bilimsel veriler ışığında çalışanların sağlıklı, enerjik ve verimli bir Ramazan ayı geçirmesi için en iyi yemek çözümlerini sunmaya devam ettiklerini ifade eden SOA Toplu Yemek Yönetim Kurulu Başkanvekili Kocabaş, "Doğru beslenme ile oruç sürecini daha rahat ve sağlıklı geçirebiliyoruz. Bu nedenle biz de uzman diyetisyenlerimiz ile birlikte iftar ve sahur menülerimizi hazırlayarak, hizmet vermiş olduğumuz çalışanların yanında oluyoruz. İftar ve Sahur menülerimizin yanı sıra ara öğünler ya da ikramlar sunarak günlük almaları gereken kalori miktarını doğru ve dengeli şekilde almalarını sağlıyoruz" diye konuştu. Ağır sanayi de çalışan işçilerin günlük ortalama 3500- 4000 kalori tükettiklerine dikkat çeken şirket, "İş yükü ağır olan işçiler terleme ile su, tuz, azot kaybederler bu durum protein eksiliğine yol açıyor. Bu nedenle kas kütlesi kaybını önlemek için proteinden yeterli beslenmek gerekiyor. Gün boyu susuz kalmamak için iftardan sahura kadar en az 2-2,5 (12-14 su bardağı) litre su içmek önemli. Kan şekerini hızla yükselten ve düşüren tatlılar yerine, hurma gibi doğal şeker kaynakları tercih edilmeli" açıklamasını yaptı.

''SAHURDA SÜT, YOĞURT, YUMURTA ACIKMAYI GECİKTİRİYOR''

Gün içinde beyaz yakalı çalışanlar gibi beden gücü kullanımı ve fiziksel aktivitesi sınırlı kalanların yakacağı kalori miktarının 2000 olduğuna dikkat çeken şirket, bu gruptakiler için ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınarak, sebze, protein ve tam tahılları içeren bir iftar menüsü hazırlanması gerektiğini kaydetti. İftarda çok fazla yemek yerine kaliteli besin tercihlerinin önemine değinen şirket, "İftar sonrası meyve, yoğurt, kuru yemiş gibi hafif ara öğünler tüketmek sindirimi kolaylaştırır ve gece boyunca enerji sağlar. Kahvaltı benzeri bir sahur öğünü yapmak, gün boyu zihinsel performansı artırır ve halsizliği önler" ifadelerine yer verdi. Ramazan ayına yönelik olarak genel beslenme tavsiyeleri de veren şirket, şu konulara dikkat çekti: "Orucun açılmasıyla hızlı yemek tüketmek mide sorunlarına yol açabilir. Yavaş ve dengeli beslenme önemlidir. Ramazan boyunca vücut direncini korumak için taze sebze, meyve, yoğurt ve probiyotik içeren besinler tüketilmelidir. Süt, yoğurt, yumurta, beyaz peynir, lor peynir, tahıl ekmeği, yulaf ezmesi, mevsim yeşillikleri, avokado, ceviz, fındık, badem, kuru incir, kuru kayısı, hurma gibi besinler sahur öğününde tüketilebilen, tok tutan sağlıklı besinler olarak sıralanabilir. İftardan sonra kısa yürüyüşler yapmak sindirimi kolaylaştırır ve metabolizmayı destekler." (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  ramazan, iftar, sahur, protein

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA