12 Mart 2025 Çarşamba



14:39   SILIFKE’DE YOL DÜZENLEME ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   14:31   BOLTAÇ: "12 NOKTA EKMEĞI 7,5 LIRADAN SATıYORUZ"   14:28   MERSIN, AFETLERE DAHA DIRENÇLI BIR KENT OLUYOR   14:25   KUYU VE KAYNAK SULARıNA DIKKAT: UZMANı UYARDı   14:22   RAMAZAN AYıNDA ÇAY VE KAHVE TÜKETIMINE DIKKAT   14:20   GLOKOM, ANI GÖRME KAYBıNA YOL AÇABILIR   14:17   KALP HASTALARıNA İFTAR UYARıSı: "ÜÇ ÖĞÜN YEMEK YIYIN"   14:10   YAŞ SEBZE MEYVE İHRACATı ŞUBAT AYıNDA 319 MILYON DOLARı AŞTı   14:06   UYSAL: “TERÖR SORUNUNU KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞIZ”   14:03   SEÇER: “DIYALOG, KENTIN BARıŞıNA ÖNEMLI KATKı YAPAR”   14:01   KıŞ: “SURIYE’DEKI İNSANLıK SUÇLARıNA SESSIZ KALMAYACAĞıZ!”   13:57   SEÇER: "SURIYE’DE MEZHEPÇI VE ETNIKÇI SALDıRıLAR KABUL EDILEMEZ"   13:54   MERSIN’DE SILAH KAÇAKÇıLıĞıNA YÖNELIK OPERASYON: 353 TABANCA VE 913 PARÇA ELE GEÇIRILDI   13:52   TOROSLAR’DA KAYNAK İSTRAFı ÖNLENIYOR: 3 VAKUMLU ARAÇ YENIDEN HIZMETE GIRDI   13:47   KOCAMAZ: “SURIYE’DEKI OLAYLAR İÇIMIZI ACıTTı”   13:44   "FERDICI MEHMET"E BIR MAAŞ İKRAMIYE   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI KARIYER MERKEZI, GENÇLERI GELECEĞE HAZıRLıYOR   13:29   MERSIN’DE CAMIYE SıĞıNAN KEDILER KORUMA ALTıNA ALıNDı   19:00   MSK’DA MAĞLUBIYET ÜZÜNTÜSÜ   18:56   MİY’I YALNıZ BıRAKMAYıN!  
 
 
 
 
Kış: “Suriye’deki İnsanlık Suçlarına Sessiz Kalmayacağız!”
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Hatay’a giderek sınır hattında incelemelerde bulundu. Suriye’nin Lazkiye, Tartus ve Hama bölgelerindeki mezhep temelli saldırılara ilişkin bilgi alan Kış, Samandağ’da halka seslenerek, bu insanlık suçlarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti.

 

Tarih : 11 Mart 2025 Salı 14:01

Haber Merkezi

Arsuz, Defne ve Samandağ ilçelerinde yurttaşlarla bir araya gelen CHP’li Gülcan Kış, bölge halkının endişelerine dikkat çekerek, “Buradaki her vatandaşımızın Suriye’de bir akrabası var. Anneleri, babaları, kardeşleri, evlatları orada yaşıyor ve her an ölüm haberlerini bekliyorlar. Karşılaştıkları muamele insanlık dışıdır” dedi. Sınır hattında yaptıkları incelemelere değinen Gülcan Kış, Suriye’de yaşanan vahşetin her geçen gün derinleştiğine dikkat çekerek, “Bize ulaşan bilgiler ve görüntüler korkunç. Suriye’de Alevilere yönelik katliamlar, insan hakları ihlalleri, toplu infazlar, zorla göç ettirme girişimleri ayyuka çıkmış durumda. Bu yaşananlar açıkça bir insanlığa karşı suçtur ve uluslararası hukukun ihlalidir” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR”

Samandağ’da toplanan kalabalığa seslenen CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, iktidarın bu katliamlar karşısında sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. “Cumhuriyet Halk Partisi heyeti olarak biz buradayız. Acıyı yaşayan vatandaşlarımızla, sevdiklerini kaybeden insanlarla yan yanayız. Peki iktidar nerede? İktidar yetkilileri neredeler? Gözleri kör, kulakları sağır! Görmek istemiyorlar, duymak istemiyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Suriye’de yaşanan katliamların Türkiye’ye etkisini vurgulayan CHP’li Gülcan Kış, “Yanı başımızda bir vahşet yaşanıyor. Yapılması gereken, alınması gereken önlemler var ama iktidar bunları görmek istemiyor. Oysa Suriye’de barış sağlanmadan Türkiye’de de huzur ve barışın sağlanması mümkün değildir” dedi.

“ULUSLARARASI KAMUOYU HAREKETE GEÇMELİ”

AKP iktidarının bu katliamlar karşısında sessiz kalmasını eleştiren Gülcan Kış, “Uluslararası insan hakları örgütlerinin soykırım olarak değerlendirdiği bu vahşeti, AKP iktidarı yalnızca ‘bölgede yaşanan gelişmeler’ olarak nitelendiriyor. Bu hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu bir insanlık suçudur, bir etnik temizliğe dönüşmektedir” ifadelerini kullandı. CHP’li Gülcan Kış, CHP heyetinin Hatay’daki incelemeleri sonucunda bir rapor hazırlayacaklarını ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. “Biz burada sadece Hataylıların değil, Mersin’in, Adana’nın, Türkiye’nin dört bir yanındaki yurttaşlarımızın sesi olmak için buradayız. Sınırda yaptığımız incelemeler ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgileri bir rapor haline getirerek hem kamuoyuyla hem de uluslararası kuruluşlarla paylaşacağız” dedi.

“BU VAHŞETİ GÖRÜN, GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIN!”

Suriye’de yaşanan mezhep temelli saldırıların yalnızca Suriye halkı için değil, tüm bölgenin barış ve huzuru için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Biz CHP olarak bu olayın takipçisiyiz ve uluslararası toplumu bu insanlık suçlarına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz. AKP iktidarı tarafgir dış politikasını bir kenara bırakmalı, iyi ilişkiler içerisinde olduğunu iddia ettiği Şam yönetimiyle derhal diyalog kurmalı ve bu vahşeti durdurmalıdır” dedi. Konuşmasını dayanışma mesajıyla tamamlayan CHP’li Gülcan Kış, “Burada hepimiz acıyı yüreğimizde hissediyoruz ama unutmayın ki yalnız değilsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman yanınızda olacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, mersin, gülcan kış, özgür özel, suriye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA