13 Eylül 2025 Cumartesi



17:20   MARAŞ’TA DAĞıLDıK: 5-0   17:06   MAVI YENGEÇLER, MAZıDAĞı’Nı 3 GOLLE GEÇTI: 3-1   16:47   MUT’TAKI OTOBÜS KAZASıNDA ÖLENLERIN KIMLIKLERI BELIRLENDI   16:22   FINAL MAÇıNDA DA DEV EKRAN KURULACAK   16:17   ‘AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’ HAZıRLıKLARı TAMAM!   16:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı DEVAM EDIYOR   16:06   UÇURUMDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı   16:03   MERSIN’DE 2 MILYONA YAKıN ARAÇ DENETLENDI   15:55   MERSIN’DE 53 ANıT AĞAÇ BULUNUYOR   15:47   ÖZEL GÜVENLIK ŞIDDETINE BAŞSAVCıLıKTAN SORUŞTURMA   15:38   MUT’TA OTOBÜS KAZASı: 3 KIŞI ÖLDÜ, 7 KIŞI YARALANDı   14:02   MUT’TA FECİ KAZADA ÖLÜ VE YARALILAR VAR    01:05   DÜĞÜNDE TAVUK DÖNER VE PILAV KABUSU   23:58   13 MILYONLUK VURGUN ORTAYA ÇıKARTıLDı   23:32   MERSIN’DE BLOK3 KONSERINDE SEYIRCIYI ÇATıDAN ATTıLAR!   23:16   ÖĞRETMEN BABANıN EN AĞıR YÜKÜ   23:15   KAMYON MOTOSIKLETLIYI EZDI, O ANLAR KAMERADA!   22:58   ESKI KARıSıNı EŞARBıYLA VE YASTıKLA BOĞDU   16:39   KATILLER AZMETTIRICIYI IFŞA ETTI, SAVCı INDIRIM ISTEDI!   16:31   BAŞKAN SEÇER’DEN AKDENIZ IÇIN ÇAĞRı!  
 
 
 
 
Sokak Risklerine Karşı Afiş Kampanyası
   

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, şehrin işlek noktalarına 60 uyarı afişi astı. Kampanya, 18 yaş altı çocukların sokakta dilenme veya cam silme gibi tehlikeli eylemlerden uzak durmasını amaçlıyor. Toplumsal bilinç oluşturmak ve aileleri bu konuda bilgilendirmek hedefleniyor.

 

Tarih : 7 Mart 2025 Cuma 14:54

Haber Merkezi

Çocukların sokağın risklerinden korunması için harekete geçen çocuk hakları çocuk komitesi  öncelikle kamuoyu duyarlılığı yaratarak ailelerin ve tüm toplumun bilinçlenmesini hedefliyor. Bu amaçla  kamuoyu duyarlılığının yaygınlaştırılması basta ailelerimiz olmak üzere toplumun kırılgan kesimlerin eğitimine hız verilecek. Çocuk yetişkin ailenin tüm bireylerinin korunmasını da amaçlayan, çocukların korunması projesiyle öncelikle 18 yaş altı çocukların caddede sokakta ışıklarda kesinlikle dilenmemesi ve cam silmemesi gibi eylemlerden uzak kalması, bunun için basta aileler olmak üzere toplumsal bilinç Oluşması hedefleniyor.

“ÇOCUKLARIN SOKAĞIN RİSKLERİNDEN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Çocukların sokağın risklerinden korunmasının çok önemli olduğunun altını çizen İl Çocuk hakları koordinatörü Mustafa Sarı, “Amacımız devletimizin şefkat ve merhametiyle çocuklarımıza sahip çıkarak mutlaka onların eğitime kazandırılması, çocukluğunu yaşayabilecekleri ortamlarda yaşam merkezleri oluşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklarımız var. Mersin Çocuk hakları çocuk komitesi olarak, dezavantajlı semtlerdeki okullarımız basta olmak üzere çocuklarımızla çocukluğunu yaşayabileceği sosyal ve kültürel etkinliklerde bir araya geliyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana çocuklarımıza yat gezisi, piknik, eğlence sinema gezi, Çocuk hakları atölyesinde sanatsal faaliyetler olmak üzere ortalama 500 çocuğumuzu etkinliklerden faydalandırdık. Çalışmalarımız yeni projelerle devam edecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, çocuk hakları, mustafa sarı, sosyal hizmet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA