27 Aralık 2025 Cumartesi



14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı  
 
 
 
 
Sokak Risklerine Karşı Afiş Kampanyası
   

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, şehrin işlek noktalarına 60 uyarı afişi astı. Kampanya, 18 yaş altı çocukların sokakta dilenme veya cam silme gibi tehlikeli eylemlerden uzak durmasını amaçlıyor. Toplumsal bilinç oluşturmak ve aileleri bu konuda bilgilendirmek hedefleniyor.

 

Tarih : 7 Mart 2025 Cuma 14:54

Haber Merkezi

Çocukların sokağın risklerinden korunması için harekete geçen çocuk hakları çocuk komitesi  öncelikle kamuoyu duyarlılığı yaratarak ailelerin ve tüm toplumun bilinçlenmesini hedefliyor. Bu amaçla  kamuoyu duyarlılığının yaygınlaştırılması basta ailelerimiz olmak üzere toplumun kırılgan kesimlerin eğitimine hız verilecek. Çocuk yetişkin ailenin tüm bireylerinin korunmasını da amaçlayan, çocukların korunması projesiyle öncelikle 18 yaş altı çocukların caddede sokakta ışıklarda kesinlikle dilenmemesi ve cam silmemesi gibi eylemlerden uzak kalması, bunun için basta aileler olmak üzere toplumsal bilinç Oluşması hedefleniyor.

“ÇOCUKLARIN SOKAĞIN RİSKLERİNDEN KORUNMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Çocukların sokağın risklerinden korunmasının çok önemli olduğunun altını çizen İl Çocuk hakları koordinatörü Mustafa Sarı, “Amacımız devletimizin şefkat ve merhametiyle çocuklarımıza sahip çıkarak mutlaka onların eğitime kazandırılması, çocukluğunu yaşayabilecekleri ortamlarda yaşam merkezleri oluşması için hepimizin üzerine düşen sorumluluklarımız var. Mersin Çocuk hakları çocuk komitesi olarak, dezavantajlı semtlerdeki okullarımız basta olmak üzere çocuklarımızla çocukluğunu yaşayabileceği sosyal ve kültürel etkinliklerde bir araya geliyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde, geçtiğimiz temmuz ayından bu yana çocuklarımıza yat gezisi, piknik, eğlence sinema gezi, Çocuk hakları atölyesinde sanatsal faaliyetler olmak üzere ortalama 500 çocuğumuzu etkinliklerden faydalandırdık. Çalışmalarımız yeni projelerle devam edecek.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, çocuk hakları, mustafa sarı, sosyal hizmet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA