13 Mart 2025 Perşembe



18:52   SILIFKE SERIYI SÜRDÜRMEK İSTIYOR!   18:49   CINGÖZ; “İLERIDE ÇOĞALMAMıZ LAZıM”   18:36   MERCEKLERDEN 5 BİN 500 KİŞİ FAYDALANDI   18:33   HEKIMLER, TıP BAYRAMı’NDA İŞ BıRAKıYOR   18:30   SEKTÖR İHRACATı, STRATEJIK PAZARLARDA BÜYÜYOR   18:28   AKKUYU, TÜRK FIRMALARı İÇIN OKUL OLDU   18:23   SOĞUK HAVALARA DIKKAT: TANSIYONU YÜKSELTIYOR   18:20   SıFıR BEDEN OLMAK İSTERKEN SAĞLıĞıNıZDAN OLMAYıN   18:17   ÇALıŞANLAR İÇIN İFTAR VE SAHUR ÖNERILERI   18:05   YıLLAR İÇINDE FARK ETMEDEN KÖR OLABILIRSINIZ   18:02   CHP’DEN "KATLIAMA SES YÜKSELT" ÇAĞRıSı   17:52   HALK BORÇLANDı, BANKALAR KAZANDı!   17:41   SEÇER, SILIFKE’DE VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTı   13:27   PARMAĞıNı İŞ MAKINESINE KAPTıRDı   13:24   ÇÖP ARACı ILE KONTEYNER ARASıNDA ELI SıKıŞTı   13:22   MERSIN’DE ARANAN 843 ŞAHıS YAKALANDı   13:18   SURIYE’DE YAŞANANLAR İNSANLıK AYıBıDıR!   13:15   TOROSLAR’DA MINIK ELLER TOHUM EKTI   13:11   PARÇACıK FIZIĞININ GIZEMLERINI KEŞFETTILER   13:08   KITABıN GELIRI DEPREMZEDE KADıNLARA DESTEK OLACAK  
 
 
 
 
İftardan 2 Saat Sonra Ara Öğün Tavsiyesi
   

Ramazan ayı boyunca dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, oruç tutarken sağlığın korunmasının anahtarının doğru beslenme olduğunu belirtti. Karakulak, iftar yemeklerinde protein ve sebzeye ağırlık verilmesi gerektiğini vurgularken, "İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir" diye ekledi.

 

Tarih : 6 Mart 2025 Perşembe 14:36

Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, Ramazan'da beslenme hakkında açıklamalarda bulundu. İftar menüsünün iki bölümden oluşması gerektiğini değinen Dyt. Karakulak, "Birinci menüde su, hurma ve çorba, sonrasında ise 10-15 dakika ara verip, ikinci menü olan ana yemeğe geçilmelidir. Yağsız protein kaynakları olarak derisiz et, tavuk, hindi, balık tüketebilir. Yanına karbonhidrat kaynağı olarak bazı günler pide, bulgur pilavı, basmati pirinç, tam tahıllı ekmekler porsiyon kontrolüyle kişinin alması gereken enerji doğrultusunda tabağa eklenebilir" ifadelerini kullandı.

"GÜLLAÇ HAFTADA 1-2 KEZ ARA ÖĞÜNDE OLABİLİR"

Sahurun gün içerisinde kan şekerini dengeleyici olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, "Sahurda sizi uzun saatler tok tutacak besinler yumurta, peynir, yoğurt, avokado, ceviz, bol yeşillik tüketilmelidir. Sucuk, salam, sosis, pastırma gibi işlenmiş etler ise içeriğindeki sodyum ve nitratlarla sizi susatacaktır. İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içerisinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir. Ramazanın sembolü olan güllaç ise haftada 1-2 kere ara öğünde yer alabilir" diye konuştu

"KURUBAKLAGİL TÜKETİLEBİLİR"

Ramazan'da öğün düzeninin değişmesiyle birlikte kabızlık problemiyle sıkça karşılaşıldığını belirten Dyt. Karakulak, "Haftada 1-2 kere kurubaklagil tüketmek, her iftarda mutlaka salata veya zeytinyağlı sebze yemeklerini sofrada bulundurmak ve iftardan sonra yapılacak yürüyüşler bu durumu ortadan kaldırır. Eğer kilo takibi yapıyorsanız, kilonuzu tam olarak doğru göreceğiniz zaman sahurdan 10-11 saat sonradır. Bu da öğle saatlerine denk gelir. Gün içinde halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlar yaşamamak için iftar ve sahur arasında sıvı ihtiyacınızı karşılayın ve bol su içmeye özen gösterin. Suyu bir anda değil, aralıklarla ve yavaş yavaş içmelisiniz. Ramazan'da aşırı çay ve kahve içiminden uzak durun. Maden suyu yani doğal mineralli suyu iftarda veya ara öğünde 2 şişeyi geçmeyecek şekilde içebilirsiniz" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  ramazan, gül uygun karakulak, sahur, diyet

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA