27 Aralık 2025 Cumartesi



11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU   10:21   AYKOME’NIN 2025 YıLı 2. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   10:19   MERSIN POLISINDEN MİT DESTEKLI OPERASYON: 33 MILYONLUK UYUŞTURUCU ELE GEÇIRILDI   10:02   YAPAY ZEKA TEHLIKESI BÜYÜYOR: "SAHTE IÇERIKLER KAMUOYUNUN ALGıSıNı ÇOK HıZLı BIR ŞEKILDE ŞEKILLENDIREBILIYOR"   09:59   MERCEK’TE DIJITAL TASARıM VE CANVA KURSUNA YOĞUN ILGI   15:55   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı   15:10   ÖĞRENCININ VURDUĞU OKUL MÜDÜRÜ SERVISE ALıNDı, BAKAN TEKIN’LE GÖRÜŞTÜ   15:03   BAŞKAN BOLTAÇ: "EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI ÖNCELIĞIMIZ"   14:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, VATANDAŞ MEMNUNIYETINI ’TS ISO 10002 BELGESI’ ILE TAÇLANDıRDı   13:20   MERSIN’DE OTOYOLLARDA TRAFIK DENETIMLERI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   13:17   GÜNEY GAZETESI BASıNDA YARıM ASRı GERIDE BıRAKTı   12:17   BOZYAZı’DA ’KADıNA YÖNELIK ŞIDDET VE BAĞıMLıLıKLA MÜCADELE’ TOPLANTıSı  
 
 
 
 
Trafik Kazalarını Azaltacak Çalışma: Motosikletli Kadınlara Güvenli Sürüş Eğitimi
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, motosikletli kadınların güvenli sürüş becerilerini artırmak amacıyla “Motorlu Kadınlar Güvenli Sürüş Etkinliği” düzenledi. Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk etkinliklerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiren Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü üyelerine yönelik düzenlenen etkinlik, Tarsus Gençlik Kampı’nda uygulamalı eğitimle gerçekleştirildi. Bu çalışma, trafik kazalarını azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak dikkat çekti.

 

Tarih : 4 Mart 2025 Salı 14:19

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından motosikletli kadınlara yönelik “Motorlu Kadınlar Güvenli Sürüş Etkinliği” düzenlendi. Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk etkinliklerini yine Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapan Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü üyelerine yönelik olarak düzenlenen güvenli sürüş etkinliği de oldukça verimli geçti. Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, slayt eşliğinde sunum yapan ve katılımcı kadınların sorularını da yanıtlayan ileri sürüş teknikleri uzmanı Ömer Şen, ‘Motosiklet kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar’, ‘Araç tanımanın önemi’, ‘Kazaların ne şekilde ve nasıl olduğu?’ gibi konularda ayrıntılı bilgiler verdi.

DOKUCU: “HER ALANDA BU EĞİTİMLERİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Motorlu kadınları yalnız bırakmayarak eğitime bizzat katılan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, bu tip etkinliklerin süreceğini belirterek, “İleri sürüş tekniklerine trafikte olan herkesin ihtiyacı var. Çünkü kaza oranları çok fazla. Biz bu sürüş etkinliklerini ve eğitimlerini aslında her alanda yapmak istiyoruz. Şimdi motorcu kadın arkadaşlarla başladık. 2025 yılı Kadın ve Aile’nin eğitim yılı. Her alanda, ama özellikte trafikte eğitime çok ihtiyaç var. Her alanda bu eğitimlerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu. Programa konuşmacı olarak katılan ileri sürüş teknikleri uzmanı Ömer Şen ise bu tip eğitimlerin oldukça faydalı olduğuna dikkati çekerek, “Sürücüler araçlarını tanıdığında çok daha iyi, daha sağlıklı bir sürüş oluyor. Nasıl duracağı, viraja nasıl gireceği gibi hususlar öğrenildiğinde, sürücüler açısından hem kaza riski azalıyor, hem de daha keyifli araç kullanıyorlar. Birçok sürücü maalesef hem otomobil, hem motosiklette kullandığı aracın performansını, nerede duracağını, nerede viraja girip, nerede kayıp, nerede kaymayacağını maalesef bilmiyor. Bu eğitimlerle insanların hayatına olumlu yönde dokunduğumuzdan memnun oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YOKSULABAKAN: “ÇOK KALİTELİ BİR EĞİTİM OLMUŞ”

Tarsus Motorlu Kadınlar Kulübü’nün genç üyelerinden olan ve motosiklet yarışlarına da katılan Yaren Yoksulabakan, “Tarsus’ta ve başka şehirlerde çok motor kazası oluyor. Bu eğitimde kadınlara bir tık daha öncelik tanıması çok güzel bir şey olmuş. Yarışlarda da sadece erkek kategorisi değil, kadınlara da bir hak tanınmış ve çok güzel bir şey. Bunun önceliği olmalı kadınlar açısından” şeklinde konuştu. Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü kurucularından Meryem Özdemir ise Büyükşehir’den destek aldıklarını vurgulayarak, “Geçen yıl 4 Mart’ta kulübümüzü kurduk. Büyükşehir’in sayesinde Nisan ayında bir etkinliğimiz oldu. Sürüş eğitimleri aldık ve bu alanda bu 2. etkinliğimiz. Büyükşehir yine bize kapılarını açtı. Güzel dostluklar kurduk, güzel etkinlikler yapıyoruz. Çok güzel sürüş eğitimi aldık. Trafik kurallarını öğrendik. Virajlarda ya da kaza anında, ani duruşlarda nasıl davranacağımızı eğitmenimiz güzel bir şekilde gösterdi” dedi. Özlem Türkan da, yaptıklarının tüm kadınlara örnek olması temennisinde bulunarak, “Ben son 3-4 aydır bu ekibe katıldım, iyi ki de katıldım. Yeni dostluklar edindim. Motoru güzel kullandıktan sonra, her şey güzel ilerleyebilir. Yani bence tüm kadınlara örnek olmamız lazım. Hiç korkmadan trafiğe çıkabilirler” sözlerini kullandı.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, motor, ömer şen, kaza

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA