12 Mart 2025 Çarşamba



18:52   SILIFKE SERIYI SÜRDÜRMEK İSTIYOR!   18:49   CINGÖZ; “İLERIDE ÇOĞALMAMıZ LAZıM”   18:36   MERCEKLERDEN 5 BİN 500 KİŞİ FAYDALANDI   18:33   HEKIMLER, TıP BAYRAMı’NDA İŞ BıRAKıYOR   18:30   SEKTÖR İHRACATı, STRATEJIK PAZARLARDA BÜYÜYOR   18:28   AKKUYU, TÜRK FIRMALARı İÇIN OKUL OLDU   18:23   SOĞUK HAVALARA DIKKAT: TANSIYONU YÜKSELTIYOR   18:20   SıFıR BEDEN OLMAK İSTERKEN SAĞLıĞıNıZDAN OLMAYıN   18:17   ÇALıŞANLAR İÇIN İFTAR VE SAHUR ÖNERILERI   18:05   YıLLAR İÇINDE FARK ETMEDEN KÖR OLABILIRSINIZ   18:02   CHP’DEN "KATLIAMA SES YÜKSELT" ÇAĞRıSı   17:52   HALK BORÇLANDı, BANKALAR KAZANDı!   17:41   SEÇER, SILIFKE’DE VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTı   13:27   PARMAĞıNı İŞ MAKINESINE KAPTıRDı   13:24   ÇÖP ARACı ILE KONTEYNER ARASıNDA ELI SıKıŞTı   13:22   MERSIN’DE ARANAN 843 ŞAHıS YAKALANDı   13:18   SURIYE’DE YAŞANANLAR İNSANLıK AYıBıDıR!   13:15   TOROSLAR’DA MINIK ELLER TOHUM EKTI   13:11   PARÇACıK FIZIĞININ GIZEMLERINI KEŞFETTILER   13:08   KITABıN GELIRI DEPREMZEDE KADıNLARA DESTEK OLACAK  
 
 
 
 
MEÜ’de ‘Bilim İletişimi Ofisi’ Kuruluyor
   

Mersin Üniversitesi, bilim ile toplum arasındaki bağı güçlendirmek ve Türk bilim insanlarının uluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla Bilim İletişimi Ofisi kurma çalışmalarına başladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan bu girişim, 15 Temmuz Milli İrade Salonu’ndaki tanıtım toplantısında kamuoyuna duyuruldu.

 

Tarih : 28 Şubat 2025 Cuma 13:25

Haber Merkezi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Türkiye’deki 208 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısında, Üniversitemizi Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Erhan Arslan ile Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Alp Şahin Çiçeklioğlu temsil etti. Toplantı sonrasında, Üniversitemizde de Bilim İletişimi Ofisinin kurulması için hazırlıklara başlandı. Tanıtım toplantısında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK bünyesinde kurulan Bilim İletişimi Ofisinin amacının, üniversitelerde üretilen bilimi güçlü bir şekilde hem Türk kamuoyuna hem de dünyaya duyurmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özvar, "Bilim iletişimi ile sınırlarını, dünyanın her bir yanındaki Türk bilim insanlarının akademik çalışmalarıyla oluşturacağı 'Bilim Vatan'ı inşa etmeyi amaçlıyoruz." dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Bilim İletişimi Ofisinin, üniversitelerin yürüttüğü bilim iletişimi faaliyetlerini destekleyeceğini ve bilim insanlarının araştırmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmalarına yardımcı olacağını vurguladı. Ayrıca, bu ofisin bilim insanları ile medya profesyonelleri, politika yapıcılar ve toplum arasındaki etkileşimi artırarak, bilginin daha erişilebilir ve anlaşılır hale gelmesine katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Özvar, proje ile Türkiye'nin bilimsel ekosisteminin daha güçlü, sürdürülebilir ve küresel ölçekte daha etkili bir hale geleceğini söyledi.

“BİLİM İLETİŞİMİNE YÖNELİK HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI DESTEKLEYECEĞİZ”

Mersin Üniversitesi olarak bilim iletişiminin stratejik bir konu olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ve bu doğrultuda Mersin Üniversitesi Bilim İletişimi Ofisinin kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitemizde Bilim İletişimi Ofisi’nin kurulmasına yönelik çalışmalarımıza başladık. Bu ofisin, bilimsel çalışmaların daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlamanın yanı sıra, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası alanda daha etkin bir şekilde kendilerini ifade edebilmeleri için önemli bir platform oluşturacağına inanıyoruz. Bu bağlamda, Bilim İletişimi Ofisi, hem akademik çalışmalara görünürlük kazandıracak hem de bilimsel bilginin toplumla daha sağlıklı bir şekilde paylaşılmasına katkı sunacaktır. Üniversitemizde yürütülen bilimsel araştırmaların ve yenilikçi projelerin kamuoyu ile buluşturulmasını sağlayacak bu önemli girişimin, bilimsel merakı teşvik edeceğine ve genç nesillerin bilimle olan bağını güçlendireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu. YÖK Bilim İletişimi Ofisi, üniversitelerin bilimsel, sosyal ve kültürel çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırmalarını teşvik etmek amacıyla, dünyada "Bilim Kafe" olarak bilinen ve etkili bir bilim iletişimi yöntemi olan halka açık seminerler serisini hayata geçirmeyi planlıyor. Türkiye genelinde Bilim İletişimi Ofisleri tarafından düzenlenecek Bilim Kafe etkinliklerinin Mersin’de de gerçekleştirilmesine yönelik ise Üniversitemizin çalışmaları devam ediyor.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erol özvar, alp şahin çiçeklioğlu, erhan arslan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA