20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
MESİAD’da "Mersin Sanayi Odası İstişare Toplantısı" Düzenlendi
   

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin’de kurulması planlanan Sanayi Odası ile ilgili bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. MESİAD Fahri Üyesi ve Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı’nın moderatörlüğünde yapılan toplantıya, MESİAD üyesi sanayiciler, fahri üyeler, yönetim kurulu üyeleri ve eski dönem başkanları katıldı.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 16:33

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, toplantının açılış ve selamlama konuşmasında, MESİAD'ın yeni döneminde yönetim kurulunda 7 sanayici temsilcinin bulunduğuna dikkat çekti. "Bizim dönemimizde kayıt olan üyelerin 20'si sanayicidir ve toplamda 68 sanayici üyemiz bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi odası kuruluşu konusunun bizleri yakından ilgilendirdiğini ve bu toplantının gerekliliğini vurgulamak istiyorum. Sizlerin fikirleri bizim için oldukça değerlidir" dedi.

Toplantının moderatörü Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, sanayi odalarının yapısına dair genel bilgiler paylaşarak, "Türkiye'de 12 tane sanayi odası bulunmaktadır. Mersin, sanayi ve bilişim alanlarındaki GSMH oranları itibariyle Türkiye'de 17. sırada yer almaktadır. Oda kuruluşu için gerekli olan prosedürleri ve yasal gereklilikleri dikkate almalıyız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda katılımcıların görüşleri alındı;

Arbel Kurucu Yönetim kurulu Başkanı, Mahmut Arslan, sanayi odasının gerekliliğine vurgu yaparak, "Sanayiciler olarak kendimizi bu sektörden soyutlayamayız. Ancak, sanayi odasının kurulamayış nedenlerinden biri de organize sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve maliyetlerdir" dedi.

MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, "MESİAD bu konuda öncü bir rol oynamalıdır. Deniz Ticaret Odası'nın kurulmasında da benzer süreçler yaşanmıştı. Sanayi ve ticaret birbirinden farklı alanlardır ve sanayi odasının ayrı bir yapıda bulunması gereklidir" diye konuştu.

MESİAD Onursal Başkanı Musa Timur, sanayi odası kurulma sürecinde yaşanan engelleri anlatarak, "20 yıl önce de benzer girişimlerde bulunduk ancak noter onaylı imzaların iptali gibi engellerle karşılaştık. Ancak bu sefer girişimimizi büyük bir ekip ile yürütecek ve bütün paydaşlarla ortak hareket edeceğiz, bu süreçte herhangi bir kurum adına değil şahsım adına Mahmut bey’in ve projesinin destekçisiyim, bugün bu toplantıyı düzenleyen MESİAD yönetim kuruluna teşekkürlerimi ifade ediyorum." dedi.

MESİAD fahri Üyesi Süleyman Türkel, "Deniz Ticaret Odası kurulumunda da büyük zorluklarla karşılaşmıştık. Sanayi odasının kurulumu konusunda da benzer engellerin olacağını biliyoruz. MTSO gibi yerel kuruluşlarla iş birliği yaparak bu süreci yönetmeliyiz" diye konuştu.

MESİAD Fahri üyesi Abdullah Ayan, "Sanayi odası girişimleri 1970'lerden bu yana devam eden bir konudur. Ancak bu sürecin başarıya ulaşması için sadece sanayicilerin değil, siyaset ve kamu yönetimi ile de koordinasyon sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

MESİAD önceki dönem başkanlarından Mehmet Deniz ise "Sanayi Odası kurulumu gerçekleşebilir ancak yöntemin doğru belirlenmesi gerekmektedir. Taşra bölgeler de bu sürece dahil edilmelidir" dedi.

Kapanış Konuşmasını yapan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, " MESİAD’ın bir fikir kulübü olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yönetim kurulu ile istişare ederek alıyoruz bütün kararlarımızı. MESİAD Sadece sanayide değil diğer alanlarda da vardır. Biz MESİAD olarak kentimiz için başarılı olan her fikri destekliyoruz, bugün bu önemli toplantıya katılım sağlayan tüm üyelerimize ve yönetim kurulumuza ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mesiad, mehmet ismail yağcı, abdullah ayan, mtso

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA