16 Nisan 2025 Çarşamba



13:47   MERSIN’DE ŞEHITLER UNUTULMADı   12:40   YURT DıŞıNDAN EMIR ALAN SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI: 20 GÖZALTı   12:38   MERSIN’DE 815 KILO TÜTÜN VE 13 BIN ADET MAKARON ELE GEÇIRILDI   12:36   HAPIS CEZASıYLA ARANAN 3 HÜKÜMLÜ YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   12:33   YARALı VE BITKIN BULUNAN EBABIL KUŞU KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:13   AKDENIZ’DE CAMILER BAYRAMA HAZıR   16:10   MEZARLıK VE İBADETHANELER PıRıL PıRıL OLDU   16:06   MERSIN BAYRAMA HAZıR!   15:54   AKDENIZ TIPI BESLENME, GÖZ SAĞLıĞıNı KORUYOR   15:51   DIZ KIREÇLENMESI TEDAVISINDE PRP YÖNTEMI   15:46   AŞı REDDI, ÇOCUKLARıN HAYATıNı TEHDIT EDIYOR!   15:43   HAFıZLıK ÖĞRENCILERI IÇIN IFTAR PROGRAMı   15:40   MEÜ’DE BAYRAMLAŞMA TÖRENI DÜZENLENDI   15:38   AKDENIZ’DE KÜLTÜR VE SANAT KURSLARıNA YOĞUN İLGI   15:35   TARSUS’TAN MALATYA’YA KARDEŞLIK KÖPRÜSÜ KURULDU   15:33   DENIZCILIKTE YAPAY ZEKA VE DIJITALLEŞME PANELI DÜZENLENDI   18:09   “MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”   18:05   PARK HALINDEKI ARAÇ ALEV TOPUNA DÖNDÜ   16:24   TOROSLAR’DA BAYRAM DENETIMI   16:22   MEÜ’DE ‘KÜTÜPHANE HAFTASı’ COŞKUYLA KUTLANDı  
 
 
 
 
Nitelikli Eleman İçin Eğitim Seferberliği Başlıyor
   

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, ilde nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, gençlerin meslek edinmesi ve iş sahibi olmalarının teşvik edilmesi, ayrıca esnaf ve sanatkarların eleman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla eğitim seferberliği başlattıklarını açıkladı. Sarı, bu çerçevede Barista, Giyim Üretiminde Temel İşlemler, Pide Yapımı, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Plastik Boru Tesisatçısı ve Lojistik Eleman gibi 7 alanda mesleki eğitim kurslarının açılacağını duyurdu.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 16:18

Haber Merkezi

Başkan Sarı, Avrupa Birliği desteği ile Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğinde İstihdam için Mesleki Eğitim Programı (İMEP 2) projesinin hayata geçirildiğini vurgulayarak, proje kapsamında pilot iller arasında yer alan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince, esnaf-sanatkarların nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak, yanlarında çalışanlarının mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla mesleki eğitim seferberliği başlattıklarını ifade etti. Sarı, “ Eğitim seferberliği kapsamında Birliğimizce Barista, Giyim Üretiminde Temel işlemler, Pide Yaphımı, Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Plastik Boru Tesisatçılığı ve Lojistik Eleman olmak üzere 7 ayrı branşta mesleki eğitim kurslarını açıyoruz” dedi. Başkan Sarı,  Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı Halk Eğitim Merkezleri ile İŞKUR işbirliğinde yürütülecek kursların  cep harçlıklı ve  istihdam garantili olacağını vurgulayarak, eğitim kurslarına başvuruların, 18-45 yaş arasında ilimizde yaşayan vatandaşlarımız ile esnafların yanlarında çalışan geçici koruma altındaki Suriyeli bireyler arasından seçileceğini ifade etti. Başkan Sarı şöyle devam etti: “İstihdam garantili ve MEB onaylı verilecek olan kurslarımıza başvuru (https://forms.gle/UFjGTu1PFXb1AUHY7) adresinden yapılabilmektedir. Verilecek olan mesleki eğitimlerimiz, İlimizdeki nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde, gençlerimizin meslek ve iş sahibi olmalarının teşvik edilmesinde, esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli bir fırsat olacaktır”

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  men, esnaf, işkur, sanat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA