20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
Depremden Gerekli Dersler Hâlâ Çıkarılmadı!
   

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybedenleri andı. Başkan Yıldız, büyük felaketten gerekli derslerin çıkarılmadığını ve depremden etkilenen şehirlerin sorunlarının hâlâ çözülemediğini vurguladı. Ayrıca, deprem riski taşıyan bölgelerde önlemlerin alınmadığını belirterek, "Artık birilerinin inisiyatif alması, sorumluluk üstlenmesi gerekiyor," dedi.

 

Tarih : 6 Şubat 2025 Perşembe 14:44

Haber Merkezi

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 2 deprem 11 ilde yıkıma neden oldu, on binlerce insan enkaz altında hayatını kaybetti, yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Bu büyük felaketin ikinci yılında, depremde hayatını kaybeden yurttaşları anan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, deprem bölgesinde hâlâ devam eden sorunlara ve şehirlerin depreme hazırlanması konusundaki ihmallere dikkat çekti.

“ARTIK BİRİLERİNİN İNİSİYATİF ALMASI, GÖREV ALMASI GEREKİYOR”

Başkan Yıldız, “6 Şubat 2023 ülkemizde felaketin yaşandığı gün. 11 kentimiz etkilendi. Maalesef 6 Şubat’tan sonra da biz gerekli dersleri alamadık. Hâlâ hem depremden etkilenen şehirlerin sorunlarını çözebilmiş değiliz hem de ihtimal ki deprem olması beklenen bölgelerde gerekli önlemleri alabilmiş değiliz. Sürekli sorumluluğu birbirimizin üzerine atarak, sen etkilisin, ben yetkiliyim kavgası yaparak bu memlekette vakitler gelip geçip gidiyor ama olan canlara oluyor. Bakınız sadece 6 Şubat’tan sonra bu ülkede defaten felaketler yaşandı. İşte iki hafta evvel bir otel gözümüzün önünde cayır cayır yandı. 78 yurttaşımız öldü ve biz hâlâ bu otelin yanmasına sebep nedir bilmiyoruz. Yine hâlâ sorumlusu olmayan bir olayla karşı karşıyız. Herkes sorumluluğu birbirine atıyor. Ülkemizin 6 Şubat gibi, yangın gibi bu tarz felaketlerde boşu boşuna insanların ömrünü yok etmemesi için, insan hayatının yok olmaması için artık birilerinin inisiyatif alması, görev alması gerekiyor” dedi.

“TOROSLAR’DA YAPI STOĞUMUZ ESKİ”

Şehirlerin depreme hazırlıklı hale getirilmesinin ekonomik güçle mümkün olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, “Toroslar Belediyesi olarak, kentimiz çok sağlam bir zeminde kurulu olmasına rağmen, yapıların çok eski stoklar olması, herhangi bir mimari mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış çok yoğun bir dokumuzun olması nedeniyle deprem konusunda hakikaten bizi de çok ciddi endişelendiriyor. Bu konularda kafa yoruyoruz ama hani mevcut ekonomik durum düzelmediği müddetçe, ilçeler bazında, iller bazında tek tek durumun düzeltilmesinin de mümkün olmadığını bilecek kadar ekonomik bilgiye hakimiz.  Dolayısıyla ben bir kez daha 6 Şubat’ta ve daha sonraki felaketlerde yaşamını yitirmiş olan hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Onların ailelerine, dostlarına, eşlerine sabır diliyorum. Ülkemizin bir daha bu felaketleri yaşamaması için her birimizin inisiyatif alarak, kendi görevlerimizi gerçekten doğru bir şekilde yapmamız gerektiği kanaatini bildiriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  abdurrahman yıldız, deprem, 6 şubat, felaket

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA