3 Şubat 2025 Pazartesi



16:16   “İÇ MIMARI PROJELER HAYAT KURTARıR”   16:08   İŞ DÜNYASı DEPREM BÖLGESINDE BULUŞACAK   16:03   BAŞKAN SEÇER’DEN ALT YAPı VURGUSU!   15:59   MERSIN’IN SUYU MESKİ ILE GÜVENDE   15:56   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEKI SÜRGÜNLERE TEPKI!   15:39   BAŞKAN SEÇER REKORLARA DOYMUYOR   15:36   TARSUS’TA SEYIR HALINDEKI KAMYONDA YANGıN ÇıKTı   15:33   DOLANDıRıCıLıKTAN 39 YıL CEZA ALAN ŞAHıS YAKALANDı   15:27   KAZADA YARALANAN ŞAHıS HAYATıNı KAYBETTI   15:24   OTELLERE YANGıN DENETIMI!   15:21   BÜYÜK USTA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:14   DOĞANıN GIZLI GÜCÜ: KıRMıZı VE MOR BESINLER   15:10   İTHAL EDILEN UNLU MAMULLERE DIKKAT!   15:05   LIMANLARDA 531,7 MILYON TON YÜK ELLEÇLENDI   15:00   YETKISIZ SIGORTACıLıĞA AĞıR CEZALAR GELIYOR   14:56   MERSIN, TARıMSAL İHRACATTA ÜÇÜNCÜLÜĞE YÜKSELDI   14:50   "TÜRKIYE, AVRUPA’NıN ÇÖPLÜĞÜ OLMAMALıDıR!"   14:33   HALKı SEFALETE MAHKÛM ETTILER   14:30   EĞITIMDEKI SORUNLAR DEVAM EDIYOR!   14:26   FıNDıKKıRAN BALESI, MERSIN’DE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR  
 
 
 
 
Eğitimdeki Sorunlar Devam Ediyor!
   

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından eğitimdeki aksaklıklara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Ömür, “19 milyon öğrencimiz ve 1,2 milyon öğretmenimiz bu sorunlarla karşı karşıya. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemimizin sorunlarını çözmek yerine her geçen gün yeni sorunlar yaratıyor ve hiçbir olumsuzlukta sorumluluk almadan eğitimdeki beka sorununu büyütmeye devam ediyor” dedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 14:30

İki haftalık tatilin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi için ders zili çaldı. Cumhuriyet Halk Partisi de eğitimde yaşanan problemlere 81 ilde yapılan ortak açıklamayla tepki gösterdi. Mersin’de de CHP İl Başkanlığı, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından eğitimdeki aksaklıklara dikkat çekme amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada bir açıklama yapan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci yarısı bugün başlıyor. Maalesef bugün ihmalkarlık ve denetimsizlik yüzünden okulunda ikinci döneme başlayamayan 36 çocuğumuz var. Onlar yarıyıl tatilinde aileleriyle birlikte gittikleri Kartalkaya’da yanarak can verdiler. Yetkililerin sorumluluk almayı kabul etmediği ihmaller yüzünden hayatını kaybeden 78 vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Bu felaketle birlikte okulların ve yurtların güvenliğini bir kez daha düşünmeliyiz. Defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir alınmaması nedeniyle, okul kazaları, afetler, acil durumlar, iş güvenliği, trafik güvenliği, okul güvenliği ve dış alan güvenliği gibi konulardaki yetersizlikler çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin canına mal oluyor. Müfettişlik sisteminin tarumar edilmesiyle birlikte de okullarımız yeterince denetlenmiyor. Çocuklar için en güvenilir alanlardan biri olması gereken okullar, maalesef birçok kaza, yaralanma, şiddet ve ölüme sahne oluyor. Öyle ki, 2 Eylül’de birinci sınıfa başlayacak olan Miray Aslan çocuğumuz okul bahçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 16 Yaşındaki Mehmet Eren Parlak arkadaşı tarafından okulda tabanca ile vurularak öldürüldü. Sibel Turan öğretmenimiz iş güvenliği ve yeterli personel olmadığı, İbrahim Oktugan öğretmenimiz ise okul güvenliği olmadığı için hayatını kaybetti” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZ OKULLARA AÇ GİTTİ, TEMİZ SUYA ERİŞEMEDİ”

Bu haftanın aynı zamanda 6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ikinci yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Ömür, “Buradan bir kez daha depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ülkemize başsağlığı diliyoruz. Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen bölgede yaşayan yurttaşlarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunları çözülmedi. Hükümet bir yıl içinde evlere yerleşilecek sözünü tutmadı, halkın dörtte biri hala konteyner kentlerde yaşıyor. Yetmezmiş gibi, burada yaşayan öğretmenlerimizin borç yüzünden elektrikleri kesildi. Depremde sağlam kalan okullar, kamu kurumları tarafından kullanılmaya devam etti, bu da imkansızlıklar içerisinde verilmeye çalışılan eğitimi, birleştirilmiş okullarla daha da zora soktu. Enkaz kaldırma çalışmaları sonlanmadı. Asbest, çevre, su, hava ve toprak kirliliği devam etti. Çocuklarımız eğitim hakkına erişimde sıkıntı yaşadı çünkü ulaşım sorunu hala çözülmedi. Bunun gibi nice üzücü olayla birlikte bir yarıyılı geride bırakmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz dönem; çocuklar, öğretmenler, yöneticiler, eğitim çalışanları, veliler kısacası eğitimin tüm paydaşları ve ülkemiz için zor bir dönem oldu. Okullar fiziki olarak eğitime uygun hale getirilmedi, temizlenemedi. Çocuklarımız nitelikli eğitim alamadı, okulların güvenliği sağlanamadı. Öğretmenlerimiz atanmadı, mülakatla mağdur edildi. Yoksulluk sınırı altında maaşlarla, can güvenliği olmadan eğitim vermeye devam etti. Çocuklarımız okullara aç gitti, temiz suya erişemedi ve Mesleki Eğitim Merkezleri’nde (MESEM) hayatlarını kaybetti. 19 milyon öğrencimiz ve 1,2 milyon öğretmenimiz bu sorunlarla karşı karşıyayken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemimizin sorunlarını çözmek bir yana her geçen gün bir yeni sorun daha çıkarmakta ve hiçbir olumsuzlukta sorumluluk almayarak eğitim için beka sorunu olmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“MESEM PROGRAMINA SON VERİN”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı verilen, pilot çalışması bile yapılmadan okullarda uygulanmaya başlayan öğretim programlarının geri çekilmesi çağrısında bulunan Ömür, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanı’na sorumluluklarını ve çözülmeyi bekleyen sorunları bir kez daha hatırlatıyoruz: Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) protokolü ile pedagojik formasyonu olmayan kişilerin okullara girmesini, çocuklarımıza uygun olmayan etkinlikler yaptırmasını engelleyin. Çocuklarımızın okullarda temiz içme suyuna erişimini sağlayın. Bir öğün ücretsiz okul yemeği verin. Kantinlerde satılan yiyecekleri ve fiyatlarını kontrol altına alın. Asgari ücretin yarısına, yarı zamanlı çalışan temizlik personeli ile okulları temizleyemezsiniz. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için kadrolu temizlik personeli ataması yapın. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin okullardaki güvenliğini sağlayın. Her okula bir güvenlik görevlisi görevlendirin. Çocuklarımızın ucuz işgücü olarak kullanıldığı, yaralandığı ve öldüğü MESEM programına son verin. Birleştirilmiş okul uygulaması ve ikili eğitim yüzünden çocuklarımız hem ders saatlerinden kayıp yaşıyor hem de karanlıkta okula gidip gelmek zorunda kalıyor. İkili eğitimi sonlandırın, tüm okullarda tam gün eğitime geçilmesini sağlayın. Kapatılan köy okulları yüzünden taşımalı eğitime mahkum edilen çocuklarımız, taşımalı eğitimin kapsamının daraltıldığı yönetmelik değişikliğiyle bir kez daha mağdur edildi, yurtlarda kalmaya mecbur bırakıldı. Her çocuğun okula güvenle ulaşmasını sağlayın, köy okullarını açın. En az bir yıl okul öncesi eğitim her çocuk için zorunlu ve ücretsiz olmalıdır. Okul öncesi eğitimde katkı payı uygulamasını kaldırın. Devlet okullarında yaşanan sorunlar yüzünden özel okullara mecbur bırakılan velilere dayatılan fahiş ücretleri denetleyin, kontrol altına alın. Özel okullarda emeği sömürülen, asgari ücrete çalıştırılan öğretmenlerimiz için taban maaş düzenlemesi yapın. Engelli öğretmenlere, rehber öğretmenlere, KPSS mağduru öğretmenlere, mülakat mağduru öğretmenlere, depremzede öğretmenlere verdiğiniz sözleri yerine getirin. Gerçek ihtiyaç kadar kadrolu öğretmen ataması yapın. Diplomasını almış öğretmenler yeniden aday statüsüne düşürülemez. Milli Eğitim Akademisi adı verilen öğretmenlerin diplomasını çalma projesinden derhal vazgeçin. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemine başlarken çözülmeyi bekleyen bu ve benzeri çok sayıda sorun var ancak sorumluluk alan ve çözüm üreten yok.”

Paylaş :
 
Etiketler :  chp, koral ömür, kartalkaya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA