20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
ALKÜ ve Uluslararası Balkan Üniversitesi İş Birliği Sonuç Vermeye Başladı
   

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Kuzey Makedonya’daki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) arasında daha önce imzalanan iş birliği protokolü, ilk somut sonuçlarını vermeye başladı.

 

Tarih : 3 Şubat 2025 Pazartesi 13:36

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), öğrencilerin alanlarında daha iyi öğrenim alabilmesi ve geleceğe kendilerini daha iyi hazırlamaları için birçok uluslararası üniversiteler ile yaptığı iş birlikleri meyvesini vermeye başladı. ALKÜ, Kasım 2024’te Makedonya’da faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesi ile yaptığı iş birliği protokolü kapsamında iki üniversite ortak bir karar alarak gastronomi ve mutfak sanatları alanlarında workshop düzenleyecek. ALKÜ’nün desteği ile Uluslararası Balkan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinasyonunda 17 Şubat 2025 tarihinde yurt dışında gerçekleştirilecek. Osmanlı - Türk Mutfağı ile emek yapımı teması üzerine düzenlenecek olan workshop etkinliği bir hafta sürecek. Eğitimlerde, ALKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim elemanları da eğitmen olarak görev alacaklar.

“PAYDAŞLARIMIZLA GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

ALKÜ’nün yurt dışında ve yurt içindeki üniversitelerle devamlı temas halinde olduğunu ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Güçlü temaslarımız ve güçlü diyaloglarımız kapsamında birçok üniversite ile kuvvetli ilişkiler kuruyoruz. Ana temamız öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilmek ve akademisyenlerimize farklı üniversitelerde farklı bilim insanlarıyla bir araya getirebilmektir. Geçmişte attığımız iş birliği temelleri neticesinde de Uluslararası Balkan Üniversitesi ile bu sene gastronomi ve mutfak sanatları alanında ilk kez bir eğitim programı yapacağız. Bu anlamda ALKÜ’nün dünya genelinde yeri ve saygınlığı her geçen gün artmaktadır. Bunu her yıl sayısı artan iş birliği anlaşmalarımızda görebiliyoruz” şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  alkü, kuzey makedonya, kenan ahmet türkdoğan, meyve

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA