26 Aralık 2025 Cuma



11:21   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   10:43   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   10:41   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   10:38   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   10:35   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   10:33   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı   15:10   ÖĞRENCININ VURDUĞU OKUL MÜDÜRÜ SERVISE ALıNDı, BAKAN TEKIN’LE GÖRÜŞTÜ   15:03   BAŞKAN BOLTAÇ: "EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI ÖNCELIĞIMIZ"   14:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, VATANDAŞ MEMNUNIYETINI ’TS ISO 10002 BELGESI’ ILE TAÇLANDıRDı   13:20   MERSIN’DE OTOYOLLARDA TRAFIK DENETIMLERI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   13:17   GÜNEY GAZETESI BASıNDA YARıM ASRı GERIDE BıRAKTı   12:17   BOZYAZı’DA ’KADıNA YÖNELIK ŞIDDET VE BAĞıMLıLıKLA MÜCADELE’ TOPLANTıSı   12:09   UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASı KADıN FILMLERI FESTIVALI 2. KEZ MERSIN’DE DÜZENLENDI   11:37   MERSIN’DE MINIBÜS YANGıNı   11:32   ÜCRETSIZ BASKETBOL KURSLARı ÇOCUKLARA HEM SPOR HEM GELECEK SUNUYOR   11:14   KUAFÖR AYAĞA GELDI, VATANDAŞ RAHATLADı   10:05   MERSIN’DE GÜNÜBIRLIK EV VE EĞLENCE MEKÂNLARıNA DENETIM: 4 MILYON 472 BIN TL CEZA KESILDI   10:00   MERSIN’DE RUM ORTODOKS KILISESI’NDE NOEL AYINI DÜZENLENDI   17:07   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN GENÇLERE HAYAT DERSI: "KENDI GÜCÜNÜZE INANıN"  
 
 
 
 
Mersin’de Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, 4 Okulun Yeniden Boyanarak İkinci Döneme Hazırlanmasına Katkı Sağladı
   

Mersin’in Silifke İlçesinde, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokol doğrultusunda, denetimli serbestlik kapsamında bulunan hükümlüler, yarıyıl tatilinde 4 okulun iç ve dış cephelerini boyayarak ikinci döneme hazırlık sürecine destek oldu.

 

Tarih : 1 Şubat 2025 Cumartesi 12:24

Hükümlüler, Silifke ilçesindeki Gazipaşa, Atatürk İlkokulu ve Sömek İlk ve Ortaokulunda boya, badana ve onarım işlemlerini yaparak 2024-2025 Eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılına hazırladı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, Cumhuriyet Savcısı Mehmed Fatih Durmuş ve Silifke Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, boya, badana ve onarım işlemlerinin yapıldığı Sömek ilk ve orta okulunda incelemelerde bulundu.

 

4 okul iç ve dış cephesiyle boyandı

Yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kültiğin Eroğlu, "Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesiyle denetimli serbestlikteki mahkumlarımız Halk Eğitim Merkezi marifeti ile kurslar alıyor. Boyacılık kurslarını alıp eğitimlerini tamamladıktan sonra okullarımızın boyanmasında bize yardımcı oluyorlar. Bu hizmet sayesinde öğrencilerimiz tertemiz sınıflarda eğitim görmeye başlayacak. Ayrıca mahkumlarımız da sosyal hayatı kazanması anlamında, normal hayatlarına kavuştuktan sonra da iş bulmaları anlamında yardımcı olan bir proje. Proje kapsamında şuana kadar 18 Mahkumumuz eğitimini tamamlayıp, Silifke Merkezde ve Sömek mahallesindeki toplam 4 okulumuz iç ve dış cephesiyle boyandı. Bu sayede öğrencilerimiz ikinci döneme tertemiz sınıflarda başlayacaklar" dedi.

 

Gazipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Sömek İlk ve Ortaokulunda çalışmalar tamamlandı

Gazipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Sömek İlk ve Ortaokulunda çalışmaların tamamlandığını belirten Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akyıldız, "Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile yarıyıl tatilinde 81 ilde 1909 okulun temizlik, bakım ve onarımı, denetimli serbestlik tedbiri kapsamındaki yaklaşık 45 bin hükümlü tarafından gerçekleştirilmesi projesi kapsamında; Silifke İlçemizde haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler öncelikle Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kurs ve eğitimlere katılımları sağlanmış alınan eğitimler sonrasında denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlüler, Adalet ile Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan protokol kapsamında, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silifke Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koordinesinde yarıyıl tatilinde yargı sınırlarımız içerisinde bulunan Gazipaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Sömek İlk ve Ortaokulunda Silifke Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde Kamuya Yararlı Bir İşte çalışma uygulamasında bulunan hükümlüler tarafından okul ara tatil başlangıcı olan 11.01.2025 tarihinde boya, badana ve onarım işlemlerine başlanılmıştır" diye konuştu.

 

"Emeği geçenlere teşekkür ederim"

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başsavcı Akyıldız, "Şehir Merkezinde bulunan Atatürk, Gazipaşa, Sömek İlk ve Ortaokulundaki boya, badana ve onarım işlemleri yükümlüler tarafından tamamlanmıştır. Sömek İlk ve Ortaokulu tarafından hazırlanan Stundet-Ied Oceanic for Eco- friendly Knowledge Projesinin Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Shore projesi kapsamında hibe almaya hak kazanmış olması nedeniyle Sömek İlk ve Ortaokulunun boya, badana ve onarım projemize dahil edilmiştir. Projeye destek ve katkı sağlayan Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fevzi Kültiğin Eroğlu’na, Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ali İlgili’ye, Cumhuriyet Savcımız Mehmed Fatih Durmuş’a, Silifke Denetimli Serbestlik Müdürümüz Veysi Gök’e, Silifke M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Cengiz Yurt’a destek ve katkılarından dolayı, projeye dahil olan İnfaz Koruma Memuru ve hükümlü arkadaşlara çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Silifke İlçemizde başlatılan çalışmalar ilerleyen zamanlarda sürdürülecektir" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, silifke, mehmed fatih durmuş, ahmet akyıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA