24 Ekim 2025 Cuma



10:41   FIRARI FETÖ’CÜLER YAKALANıP CEZAEVINE GÖNDERILDI   10:38   MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA LEZZET DOLU ETKINLIK   10:35   MUT’TA YENILENEN YOLLAR ULAŞıMı RAHATLATTı   13:31   KÖPEĞIN ıSıRDıĞı ANNE YAŞANANLARı ANLATTı   13:03   MERSIN’DE KAÇAK SIGARA OPERASYONU: BINLERCE KAÇAK MAKARON VE TÜTÜN ELE GEÇIRILDI   13:01   MERSIN’DE KAÇAK KAZı YAPAN ŞAHıS SUÇÜSTÜ YAKALANDı   12:52   ÖĞRENCILER, ZEKA VE STRATEJI BECERILERINI SERGILEDI   12:48   GENÇ KıZ SAĞLıĞıNA KAVUŞTU, ANNESI HASTANEYE BAĞıŞ YAPTı   12:44   YANAN KARBONDIOKSIT TANKERINE PROFESYONEL MÜDAHALE FELAKETI ÖNLEDI   12:35   MERCAN BILIM MERKEZI YENI DÖNEME HAZıR   10:31   CEZASı 2 MILYON 800 BIN TL’YE KADAR ÇıKıYOR: AKDENIZ’IN GÜZELLIĞI KUM ZAMBAKLARı KORUMA ALTıNA ALıNDı   16:08   MERSIN SAHILINDE TEPKI ÇEKEN GÖRÜNTÜ: TONLARCA TEKSTIL ATıĞı SAHILE DÖKÜLDÜ   15:31   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE DEVIR TESLIM   14:25   MERSIN’DE MÜŞTERISINE HAKARET EDEN PAZAR ESNAFıNA 30 GÜN FAALIYETTEN MEN CEZASı   14:17   MERSIN, GıDA SANAYINDE LIDER KENT OLMA YOLUNDA   14:13   BAŞKAN BOLTAÇ: "BU TOPRAKLARDA YETIŞEN HER ZEYTIN TANESI ASLıNDA BIR IYILIĞIN TOHUMU"   12:04   MERSIN’DE FUHUŞ OPERASYONU: 2 TUTUKLAMA, 1 KIŞI SıNıR DıŞı EDILDI   11:42   BAŞKAN SEÇER: "KADıNLARıN ÖNÜNDEKI ENGELLER KALKTıĞıNDA KENTLERIN DE UFKU GENIŞLER"   10:54   MERSIN’DE ARANAN 5 ŞAHıS JANDARMA EKIPLERINCE YAKALANDı   10:51   TARSUS’TA 2 AYRı MOTOSIKLET KAZASıNDA 1’I AĞıR OLMAK ÜZERE 3 KIŞI YARALANDı  
 
 
 
 
Mersin’de dil öğrenmek artık çok kolay!
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ve yabancı dili sevdiren ‘Hello Mersin’ Dil Kulübü, yarıyıl tatilinde de öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Okulları ara tatile giren öğrencilerin dil eğitimlerine devam edebilmesi ve konuşma pratiklerini geliştirmesi amacıyla, haftanın 5 günü ortaokul ve lise gruplarını ağırlayan dil kulübünde öğrenciler, hem sosyalleşmenin hem de yabancı dil yetkinliklerini geliştirmenin tadını çıkartıyorlar.

 

Tarih : 28 Ocak 2025 Salı 12:03

 

Haber Merkezi

 Açıldığı günden beri her yaş grubundan yoğun ilgi gören ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin en sevilen projelerinden biri olan ‘Hello Mersin’ Dil Kulübü, yarıyıl tatilinde de hizmet vermeye devam ediyor. Okulları ara tatile giren öğrencilerin dil eğitimlerine devam edebilmesi ve konuşma pratiklerini geliştirmesi amacıyla, haftanın 5 günü ortaokul ve lise gruplarını ağırlayan dil kulübünde; grup çalışması, interaktif oyunlar, dil aktiviteleri, drama ve çeşitli etkinlikler sayesinde öğrenciler, öğrendiklerini unutmadan dil becerilerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Tatillerini bu sayede verimli bir şekilde geçirdiklerini belirten öğrenciler; kulüp sayesinde yeni arkadaşlar edinerek hem sosyalleşmenin, hem de kendilerine güvenerek yabancı dil yetkinliklerini geliştirmenin tadını çıkartıyorlar.

ÖĞRENCİLER, DİL YETKİNLİKLERİNİ DAHA DA GELİŞTİRME FIRSATI YAKALIYOR

Hello Mersin Dil Kulübü’nde görev yapan Eren Demir, Büyükşehir’in ara tatille birlikte çocukların İngilizce öğrenmelerini devam ettirmek ve konuşma pratiklerini geliştirmek amacıyla yoğun bir program oluşturduğunu dile getirdi. Ara tatil dolayısıyla yabancı dil kulübüne ortaokul ve lise olmak üzere, toplam 200 öğrencinin kayıt yaptırdığını aktaran Demir, “Çocukların ara tatillerinde yabancı dillerini geliştirmeleri adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 8 grup halinde planladığımız öğrencileri, haftanın 5 günü ağırlıyoruz. 5’i ortaokul, 3’ü lise olmak üzere toplam 8 grubumuzla eğitimlerimiz devam ediyor. Ara tatil bittikten sonra da ücretsiz kursumuza devam etmek isteyen öğrencilerimiz, okul programlarının uygunluğuna göre kulübümüze katılım sağlayabilirler” ifadelerini kullandı. Hello Mersin’in, İngilizcesini geliştirmesine yardımcı olacağını düşündüğü için geldiğini belirten 7. sınıf öğrencisi Zeynep Durak, “Hem yabancı dilimi geliştiriyor, hem de buradayken eğlendiğimi düşünüyorum. Güzel bir ortamı var” dedi. 10. sınıf öğrencisi Egemen Reyhanlı da 5 aydır konuşma kulübüne devam ettiğini ve kurs sayesinde yabancı dilini oldukça geliştirdiğini söyleyerek, “İngilizce’de kelimelerle çok fazla haşır neşir olmak gerekiyor. O yüzden burası iyi oluyor. Burayı arkadaşım önerdi. Eğlenceli oyunlar oluyor. Keyifle geliyorum ve burada mutluyum” diye konuştu. Ara tatilini değerlendirmek isteyen ve yeni kayıt yaptıran öğrencilerden Sudenur Kılıç ise, “Burayı bana annem söyledi. İngilizce ile aram çok iyi değildi, ama buraya gelince benim için çok iyi oldu ve sevmeye başladım. Buradaki öğretmenlerimiz çok iyi anlatıyorlar ve artık İngilizce’yi daha çok seviyorum. Ayrıca burada yeni arkadaşlar da edindim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, büyükşehir belediyesi, interaktif, dil

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA