20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
Toroslar’da temizlik seferberliği devam ediyor
   

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen “Mahallede Temizlik Var” kampanyası bu hafta Osmaniye Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında mahalledeki temizlik çalışmalarına Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri de katıldı. Belediye ekipleri mahallede süpürme, yıkama, budama, ilaçlama ve çevre temizliği çalışmalarını sürdürürken, Başkan Yıldız da çalışmaları yerinde inceleyerek halktan gelen talepleri dinledi, not aldı.

 

Tarih : 23 Ocak 2025 Perşembe 16:11

Haber Merkezi

Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Osmaniye Mahallesi’nin tarihi bir yer olduğunu hatırlatarak, temiz olmanın önemini vurguladı. Temizlik bilincinin giderek arttığını belirten Yıldız, “Her zaman söylüyorum; temiz olmanın birinci koşulu kirletmemektir. Bizim bu kampanyayı yapmamızın temel amacı da vatandaşlarımızla, komşularımızla ve mahallelerimizle bir temizlik bilincini canlı tutmaktır. Biz biliyoruz ki gerçekten temizlik konusunda duyarlı bir toplumuz. Bundan birkaç sene önce yaşadığımız pandemi sürecinde temizliğin önemini çok daha fazla gördük. Bugünlerde yeniden başlayan salgınlarla birlikte bu konunun önemini bir kez daha anlamış durumdayız. Dolayısıyla temiz olmak sadece evlerimizde ya da yaşam alanlarımızda temiz olmakla bitmiyor; toplumun kullandığı tüm alanların, yani sokaklarımızın, caddelerimizin ve toplumsal mekânlarımızın da temiz tutulması gerekiyor. Bu, aynı zamanda salgınlara karşı alınacak tedbirlerin de bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

“SALGINLARA KARŞI HİJYEN VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇAĞRISI”

Salgınların arttığına dikkat çeken Yıldız, “Bugünlerde birçok hemşehrimizin tanımlanamayan, nezle benzeri rahatsızlıklarla mücadele ettiğini görüyoruz. Bunun temel sebebi, hijyen ortamının olmaması, beslenme koşullarının zayıflığı ve insan bünyesinin güçsüz kalmasıdır. Dolayısıyla yaşamımızın daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için temizlik konusunun önemini bir kez daha vurguluyoruz. Bu nedenle ‘Mahallede Temizlik Var’ kampanyamızı, Toroslar’da temizlik bilinci tam anlamıyla yerleşene kadar sürdüreceğiz. Her bir çocuğumuz, her bir mahallelimiz ve tüm hemşehrilerimiz ortak yaşam alanlarını gerçekten temiz kullanmaya başlayana kadar bu çabamızı devam ettireceğiz” dedi.

“ATIKLARIN DÜZENLİ TOPLANMASI İÇİN ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETİNİZDE”

Belediye ekiplerinin her zaman halkın hizmetinde olduğunu belirten Yıldız, yurttaşların taleplerini 444 41 33 numaralı çağrı merkezine iletmelerini istedi. Ortak yaşam alanlarında temiz olmanın önemine değinen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temizlik birimlerimizi her geçen gün personel, ekipman ve araç gereç açısından güçlendiriyoruz. Ancak özellikle mahalle aralarında yaşayan ve bu bölgelerde iş yapan esnaflarımızın da çevrelerini düzenli ve temiz tutmaları konusunda daha hassas olmalarını rica ediyorum. Lütfen atıklarınızı, özellikle moloz ve eşya artıklarınızı konteynerlerin yanına veya dükkanlarınızın önüne bırakmayın. Belediyemizin 444 41 33 numaralı telefonunu aradığınızda, ekiplerimiz bu atıkları bulunduğunuz yerden alıp imha sahasına götürecektir. Belediyemiz günün hangi saatinde olursa olsun, moloz, inşaat atığı ve iş yeri atıklarınızı alıp imha tesislerine götürecektir. Bu da kentimizin daha sağlıklı, daha kaliteli ve konforlu bir yaşam alanı olmasını sağlayacaktır. Eğer atıklarınızı gelişigüzel bırakırsanız, konteynerler kendi amacına hizmet edemez hale gelir ve bu durum temizlik çalışmalarını daha da zorlaştırır.”

Mahalle Muhtarı Cengiz Şahpaz ise Belediye Başkanı Yıldız’a ve ekibine teşekkür ederek, temizliğe verilen önemden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  toroslar belediyesi, osmaniye mahallesi, salgın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA