26 Aralık 2025 Cuma



15:13   ANAMUR’DA ŞIVLILIK GELENEĞI MINIKLERLE YAŞATıLDı   15:10   ÖĞRENCININ VURDUĞU OKUL MÜDÜRÜ SERVISE ALıNDı, BAKAN TEKIN’LE GÖRÜŞTÜ   15:03   BAŞKAN BOLTAÇ: "EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI ÖNCELIĞIMIZ"   14:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, VATANDAŞ MEMNUNIYETINI ’TS ISO 10002 BELGESI’ ILE TAÇLANDıRDı   13:20   MERSIN’DE OTOYOLLARDA TRAFIK DENETIMLERI ARALıKSıZ SÜRÜYOR   13:17   GÜNEY GAZETESI BASıNDA YARıM ASRı GERIDE BıRAKTı   12:17   BOZYAZı’DA ’KADıNA YÖNELIK ŞIDDET VE BAĞıMLıLıKLA MÜCADELE’ TOPLANTıSı   12:09   UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASı KADıN FILMLERI FESTIVALI 2. KEZ MERSIN’DE DÜZENLENDI   11:37   MERSIN’DE MINIBÜS YANGıNı   11:32   ÜCRETSIZ BASKETBOL KURSLARı ÇOCUKLARA HEM SPOR HEM GELECEK SUNUYOR   11:14   KUAFÖR AYAĞA GELDI, VATANDAŞ RAHATLADı   10:05   MERSIN’DE GÜNÜBIRLIK EV VE EĞLENCE MEKÂNLARıNA DENETIM: 4 MILYON 472 BIN TL CEZA KESILDI   10:00   MERSIN’DE RUM ORTODOKS KILISESI’NDE NOEL AYINI DÜZENLENDI   17:07   MTSO BAŞKANı ÇAKıR’DAN GENÇLERE HAYAT DERSI: "KENDI GÜCÜNÜZE INANıN"   17:02   BOZYAZı’DA MUHTARLARLA ISTIŞARE TOPLANTıSı   16:29   TOROSLAR CUMHURİYET ALANI YILBAŞI PAZARIYLA ŞENLENDİ   16:26   EKMEN: SAYIŞTAY KARARLARI KAMUYA AÇIK OLMALI   16:24   MEP MERSİN’DEN ASGARİ ÜCRETE SERT TEPKİ: “BU ÜCRET AÇLIK DAYATMASIDIR”   16:20   MÜSİAD MERSİN İLE SUDAN ARASINDA TİCARİ İŞBİRLİĞİ   16:14   AŞIK MAHSUNİ ŞERİF SİLİFKE’DE  
 
 
 
 
‘İdrar kaçırma’ sorunu çözümsüz değil
   

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ezgi Aydın, kadınların korkulu rüyası haline gelen ve her 4 kadından birinde görülen ve sosyal hayatı da olumsuz etkileyen ‘idrar kaçırma’ sorununa karşı alınacak en önemli tedbirlerin egzersiz ve stresten uzak bir yaşam olduğunu belirtti.

 

Tarih : 15 Ocak 2025 Çarşamba 16:25

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de belli bir yaşın üzerindeki her 4 kadından birini etkileyen idrar kaçırma sorununun, özellikle doğum sırasında vajinada meydana gelen rahatsızlıklara bağlı olarak daha fazla ortaya çıktığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Aydın, bu hastalığın tedavi edilebildiğini söyledi.

“SAĞLIK SORUNLARININ ÇÖZÜLEBİLMESİ İÇİN ERKEN MÜDAHALE ŞART”

Özellikle menopoz sonrasında vajenin canlılığını sağlayan östrojen hormonun çekilmesine bağlı rahim veya vajen sarkması olan kadınlarda da bu sıkıntının daha fazla yaşandığını kaydeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ezgi Aydın, “Kadınlarda yaş ilerledikçe üreme organı sarkması ve idrar tutamama sorunlarının ortaya çıkabilir. Maalesef pek çok kadın bu sorun son ana gelene kadar tedbir almamakta ve günlük hayatta çeşitli sıkıntılar oluşturmaya başlayınca çözüm arayışına girilmekte. Birçok kadın ise, bu sorunun ayıp olduğu düşüncesi ve ifade etmekten çekinmesi nedeniyle çözüm arayışında geç kalmaktadır. Rahim sarkması doğum yapmış orta yaş kadınlarda her üç kadından birinde görülmekteyken, 50 yaş ve üzeri kadınlarda her iki kadından birinde bu sorun görülmektedir. Ülkemizdeki sıkıntılardan biri birçok hastalıkta olduğu gibi bu sorunda da erken müdahale edilmemesidir” dedi. Genital organları sarkmış, idrar sorunları olan bir çok hastanın sosyal aktivitelere katılmak istemediklerini, sokağa çıkmaya çekindiklerini, aile hayatlarının sarsıldığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ezgi Aydın, “Bazıları için ilk etapta basitmiş gibi görünen idrar kaçırma sorunu aslında sosyal hayatı da olumsuz etkiliyor. Bazı kadınlarda depresyona bile neden oluyor” diyerek kadınların geç kalmadan hekime başvurmasını tavsiye etti. (İha)

Paylaş :
 
Etiketler :  sağlık, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, ezgi aydın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA