16 Eylül 2024 Pazartesi



09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR   11:38   İŞ PİYASASININ İHTİYACINA YÖNELİK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORLAR  
 
 
 
 
DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!
   

“Doğa İle Buluş, Geleceği Koru” mottosuyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “CHP’li Belediye Başkanları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da  ortaya koyacağı projelerle çevre dostu belediyeciliği tüm Türkiye’ye gösterecek. Doğayı katledecek olan projeleri reddetmek gerekir. Bütün siyasi baskılara, siyasal oyunlara ve hukuki oyunlara rağmen bunların karşısında dimdik durmalıyız. Geçtiğimiz dönem bu bölgeyle ilgili çok önemli çalışmalara adım attık. 2025’in ilk aylarında proje çalışmalarını bitireceğiz. Yakın bir zamanda bu bölgeyi doğa, kamp, kış turizmine açık çok güzel konsept yapıların olduğu her kesimden insanların rahatça gelip vakit geçireceği alanlar haline dönüştüreceğiz” dedi.

 

Tarih : 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:51

Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali’nde doğaseverler bir araya geldi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, sivil toplum kurtuluşları, dernekler ve yüzlerce vatandaş katıldı. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin Çukurova’daki en önemli noktalarından biri olan Kahraman Gülek Mahallesi Karboğazı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen festivalde; doğa yürüyüşleri, bisiklet gezisi, spor etkinlikleri, yetişkin ve çocuklar için eğlenceli ve çevre dostu atölyeleri ile müzik dinletileri gibi birbirinden renkli faaliyetler festival boyunca katılımcılarla buluştu.

BAŞKAN BOLTAÇ; “DOĞAMIZI KORUYUP TARİHİMİZE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Etkinlikte konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali BOltaç, Karboğazı’nın tarihine ve hizmetleri her zaman uyumla yapılacağına değinerek, “Doğamızı, geleceğimiz korumak için burada böyle bir Çevre Festivali düzenledik. Tarsus’un geleceğe dair evlatlarımıza bırakacağımız güzel bir miras, güzel bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık yaratmak istedik. Bir diğer önemli konu ise Karboğazı’nın tarihimizde bize bırakmış olduğu o bağımsızlık mücadelesi. Bundan tam 104 yıl önce, 44 kahraman Kuvayı Milliyeci, 600’den fazla Fransız askerini esir alarak bölgemizi kurtardı. Onlar bağımsızlığımızın bir simgesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Başta muhtarımız olmak üzere, etkinliğimize değer veren, katkı sunun herkese şükranlarımızı sunuyorum. Bizler bu toprakları kanımızla canımızla kazandık. Doğamızı koruyacağız ama tarihimize de sahip çıkacağız. Tarsus’u 5 yıl süre içerisinde hak ettiği yere uyumla, huzurla, memnuniyetle, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızla hep birlikte getireceğiz. Uyumla, huzurla, yol memnuniyete çıkıyor” ifadelerini kullandı.

SEÇER, “KARBOĞAZI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA ADIM ATTIK”

Karboğazı’nın tarihe ışık tutan bir yer olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Bölge Ulusal Kurtuluş mücadelemizin özellikle Çukurova’daki en önemli mücadelelerin olduğu yerlerin başında geliyor. Belki de bundan bir asır önce bu bölgede Ulusal Kurtuluş mücadelesinde simge zaferinin kazandırdığı noktadayız” diyerek, Tarsus Belediyesi’nin Gülek’in adını Kahraman Gülek olarak değiştirdiğini de duyurdu. Bölgenin turizme açılmadığını ama çok yüksek potansiyelinin olduğunu vurgulayan Seçer, “Geçtiğimiz dönem bu bölgeyle ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli çalışmalara adım attık. 2025’in ilk aylarında proje çalışmalarını bitireceğiz, kentsel tasarım planını şu anda hazırlıyoruz. Umarım yakın bir zamanda bu bölgeyi doğa, kamp, kış turizmine açık çok güzel konsept yapıların olduğu, her kesimden insanların rahatça gelip burada vakit geçireceği, spor yapabileceği alanlar haline dönüştüreceğiz” dedi. Mersin’in her ilçesinin bu yatırımlar sayesinde kalkınabileceğini söyleyen Seçer, “Yatırımlar çevre dostu olmak zorunda. Zaten bu etkinliğin ana mottosu; çevre bilincini artırmak, temiz bir çevrede yaşamak. Her geçen gün dünya kirleniyor, ağaç sayısı azalıyor, ağaç sayısı azalınca yağmur azalıyor, erozyon oluyor, toprak kayboluyor ve dünya süratle yoksulluğa doğru evriliyor. Artık bunlara ‘dur’ demek durumundayız. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak yöneticiler olarak çevreyi ön plana alan projelerin altına imza atmamız lazım” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELER ÇEVRE DOSTU BELEDİYECİLİĞİ TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEK”

Doğayı katledecek olan projeleri reddetmek gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bütün siyasi baskılara, siyasal oyunlara ve hukuki oyunlara rağmen bunların karşısında dimdik durmalıyız. CHP’li Belediye Başkanları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortaya koyacağı projelerle çevre dostu belediyeciliği tüm Türkiye'ye gösterecektir” şeklinde konuştu. Uyumla çalışacaklarını da söyleyen Seçer, “Birlikten kuvvet doğar. Biz bunu görüyoruz, ayrım gayrım yapmadan hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Onun için Mersin halkı doğudan batıya, Anamur'dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya şahsımıza teveccüh gösterdi. ‘Bu insanların içi insan, millet ve vatan sevgisiyle dolu. Bunlar ulusal kurtuluş mücadelesini veren bir şeyi kurtaran kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Türk'ün partisinde siyaset yapıyorlar. Bunlar vatansever insanlardır’ deyip bize oy verdiler” diyerek, sevginin farkında olduklarını belirtti. Tarsus’un en kadim, en bereketli şehirlerden birisi olduğunu ve Berdan’ın suladığı Tarsus Ovası olduğunu kaydeden Seçer, “Tarsus çok daha iyi olmalı, Tarsus vizyoner yönetilmeli. Dünyayı tanıyan insanlar burayı yönetmeli. Ben Ali Boltaç’a inanıyorum. Her zaman onun yanında olacağız. Tarsus’umuza en güzel hizmeti yapsın istiyoruz. Bundan hiçbir Tarsuslunun endişesi olmasın” dedi. Güneşin yakıcı da olsa içlerini ısıttığını, önünü aydınlattığını belirten Seçer, “Her şeyden güzeli doğa, kurduyla, kuşuyla, börtüsüyle, böceğiyle ama onları güzel kılan da bu anlayışı ortaya koyan da sizlersiniz. Sevgili hemşerilerimiz sizleri seviyoruz. Sizleri sevgiyle, samimiyetle kucaklıyoruz. Hiç merak etmeyin biz buradayız, en güzel hizmetleri bir bir yapmaya da devam edeceğiz” diye konuşmasını sonlandırdı.

STANT GEZİSİ SIRASINDA TALİHSİZLİK YAŞANDI

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve Başkan Boltaç, festival alanında kurulan stantları ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti. Başkanların stantları gezdiği anda oluşan fırtına nedeniyle stantlar havaya uçtu. Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği festivalde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocukların keyifli ve hoşça vakit geçirmesi için eğlenceli oyun alanları oluşturuldu. Survivor oyun parkurunda enerjilerini atan çocuklar, resim atölyesi ile yaratıcılıklarını ortaya koydular. Etkinlikte, küçüklerin en sevdiği yiyeceklerden pamuklu şeker ve patlamış mısır da çocukların ağızlarını tatlandırdı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ekipleri ise güneş teleskobu ile çocuklara güneş gözlemi yaptırdı. Güneş yüzeyindeki patlamaları gözlemleyen çocuklar yeni bir deneyim yaşamanın heyecanını yaşadı. Etkinlikte, Büyükşehir’in üretici kadın stantları da yer aldı. Yiyecek içecekten dekoratif ürünlere kadar pek çok ürünün yer aldığı stantları gezen vatandaşlar alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Karboğazı Çevre Festivali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA