16 Eylül 2024 Pazartesi



09:41   AKMİB’İN AĞUSTOS AYı IHRACATı 453,5 MILYON DOLAR   09:39   ROTTERDAM’I GEÇECEĞİZ!   09:30   MERSIN’DE AILE HEKIMINE BıÇAK ÇEKILDI   09:17   MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ   13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR   11:38   İŞ PİYASASININ İHTİYACINA YÖNELİK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORLAR  
 
 
 
 
DERNEK AÇILIŞI HALAYLARLA YAPILDI
   

Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Adnan Menderes Mahallesi’nde kurulan sosyal dayanışma ve yardımlaşma derneği yoğun katılım ile açıldı.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:48

Mersin’de mahalle yardımlaşma, dayanışma dernekleri arasında ilk olan, Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yusuf Taş ve yönetimi tarafından açıldı. Dernek açılışına yoğun katılım sağlayan mahalle sakinlerini, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş yalnız bırakmadı. Dernek açılışında halaylar çekilerek, kurdele kesildi.

“BU ÜLKEDE YÖNETİM SORUNU VAR”

Derneğin açılışında söz hakkı olan Mersin Milletvekili Ali Bozan, derneğin faaliyetlerini yazan panoda yer alan hizmetler üzerinden hükümeti eleştirdi. Panoda yazanların dikkatini çektiğini söylen Bozan, “Arkadaki panoda faaliyet alanlarını yazmış arkadaşlarımız. Gerçekten çok iddialı hedefleri var. Faaliyet alanlarında hedeflediklerini hayata geçirmeleri için, bizlerde elimizden gelen desteği ve katkıyı sunacağız. Aynı zamanda bir mahallemizde, bu faaliyet alanlarında bir dernek kuruluyorsa demek ki o ülkede yönetim sorunu var. Demek ki o ülke de iktidar sorunu var. Şimdi sırası ile paylaşayım, bir mahallede dul, yetim ve durumu olmayan ailelere yardım etmek için bir dernek kuruluyorsa, demek ki o ülkede yaşan dul ve yetimlere yeterince devlet gerekli katkıyı sunmuyor. Olağanüstü durumlarda, acil yardım, öğrenci bursları, özel eğitim yardımları, sağlık yardımları, evlenen gençlere yardım, ramazan ayında koli, iftar programları, deprem sel gibi acil durumlarda acil yardımlar. Bunların tamamı devletin yani devleti yönetenlerin yapması gereken asli görevleri. Eğer Adnan Menderes Mahallemizde yaşayan yurttaşlar, bu hedefleri hayata geçirmek için bir dernek kurma ihtiyacı duyuyor başta da söyledim, demek ki bu ülkede bir yönetim sorunu var.”

Bozan, “Adnan Menderes Mahallemizde bu dayanışma derneği kuruluşunu gerçekleştiren, cesareti gösteren arkadaşlarımıza ve başta Dernek Başkanı Yusuf Taş olmak üzere teşekkür ediyorum. Derneğin amaçlarının hedeflerinin hayata geçirilmesinde, bizim üzerimize ne düşerse 7/24 dernek başkanımızın ve dernek yönetiminin yanında olacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

“DAYANIŞMA DUYGUSU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜNDE VAR”

Dayanışma duygusu kültürümüzün özünde var olduğunu vurgulayan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan, “Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gerçekten bu kentte bir ilk, yöre dernekleri çok görünüyor ama sosyal dayanışma dernekleri olarak yeni bir kuruluş, çokta önemli bir kuruluş. Genel anlamda siyasete girmeyeceğim. Vekilim genel durumu izah etti.  Bizler aslında şunu söyleyebiliriz yerel yönetimler olarak, böylesi önemli bir oluşumda bizlerinde, bundan sonra sizlerle sürekli iletişim halinde olacağımızı ve ortak yürüyeceğimizi bilmenizi isteriz. Çünkü gerçekten bunu burada gördük. Artık toplum ya da insanlar kendi haline bırakıldı. Mevcut yani yanlış iktidarın vermiş olduğu sonuçlar, insanları bu noktaya getirdi. Belediye olarak da biz her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Kuruluşta emeği geçen bütün arkadaşlarımızın emeğine sağlık, yönetimde yer alan bütün arkadaşlarımızı da kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
 
Etiketler :  Adnan Menderes Mahallesi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yusuf taş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA