8 Eylül 2024 Pazar



13:08   MERSİN’İ BİR ARAYA GETİREN SÜNNET DÜĞÜNÜ   09:59   TROPİKAL EJDER MEYVESİNDE HASAT DÖNEMİ   09:56   MERSİN, DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA!   09:51   DOĞAYI KATLEDECEK PROJELERİ REDDEDİYORUZ!   09:49   TOROSLARIN ŞİFA DAĞITAN ADAMI   09:44   YURTLAR İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI   12:30   PATSOVAN, SAHİL BANDINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU   12:22   KARİYER MERKEZİ GENÇLERİ İŞ DÜNYASINA HAZIRLIYOR   11:59   SAKSIDA KENEVİR YETİŞTİREN ŞAHIS YAKALANDI   15:26   FRENİ BOŞALAN OTOMOBİLİ DURDURMAK İÇİN YOL KENARINDAKİ TOPRAK ZEMİNE SÜRDÜ   12:33   MERSİN’DE ORMAN YANGINI ÇIKARAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI   12:25   MERSİN’DE İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRICILIK YAPANLARA OPERASYON   16:10   SıCAK HAVA KALP HASTALıKLARıNı TETIKLIYOR   15:54   EV KİRALARI UÇUYOR   13:11   BÜYÜKŞEHİR, KENTE YENİ GELEN ÖĞRENCİLERE KUCAK AÇIYOR   11:38   İŞ PİYASASININ İHTİYACINA YÖNELİK NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİYORLAR   10:19   MSK, LİGE MERKEZEFENDİ BASKET MAÇI İLE BAŞLAYACAK   17:23   GÜNDOĞDU: “DOMINO TESIRLI IFLASLAR YARATıR”   16:08   BÜYÜKŞEHİR, ONKOLOJİ HASTALARININ ZOR GÜNLERİNDE YANINDA   14:20   LOSTİK DEPOSUNDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ  
 
 
 
 
Doğru görüntüleme tedavide başarı oranını arttırıyor
   

Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, PET/CT ve SPECT cihazları ile klinik belirti vermeyen pek çok hastalığın erken evrede tanısı yapılarak tedavideki başarı oranında artış sağlanıyor.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 16:16

Son nükleer tıp teknolojileriyle her türlü görüntülemenin yapıldığı Mersin Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Nükleer Tıp Kliniğinde, kalpten akciğere, karaciğerden kemik ve böbreğe kadar geniş bir alanda teşhis için PET/CT ve SPECT cihazları kullanılıyor.

Nükleer Tıp Bölümünde, hastaya damardan veya ağızdan radyoaktif madde vererek tanı ve tedavi amaçlı görüntüler yapıldığının bilgisini veren Uzm. Dr. Berfin Temelli, “PET-CT ile ağırlıklı olarak onkolojik görüntülüme yapılmakta olup, kanserin tanısında, tanıyı alan hastalarda ilk evreleme, yeniden evreleme, tedaviye yanıt değerlendirmede PET-CT yi kullanmaktayız. Spect gama kamerada ise tiroid, paratiroid, böbrek hastalıkları, bazı kemik hastalıkları, kalp hastalıklarına ait çekimler yürütülmektedir” dedi.

Nükleer Tıp Bölümünde 1 PET-CT, 2 spect gama kamera ile hastalara kesintisiz hizmet sunduklarını söyleyen Temelli, “Nükleer Tıp Bölümümüzde hipertirodi hastalıklarında, ayaktan radyoaktif iyot tedavisi yanında, karaciğerin primer ve metastatik tümörlerinde TARE tedavisi adını verdiğimiz lokal tedaviyi başarı ile yürütmekteyiz. Bölümümüzde 1 adet PET-CT, 2 adet spect gama kamera cihazımız bulunmaktadır. PET-CT’de özellikle onkolojik vakalarda kanserin tanısı, tanı almış hastalarda ilk evreleme, nüksün belirlenmesi amacıyla yeniden evreleme ve tedaviye yanıt değerlendirme amaçlı görüntüleme yapmaktayız" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, ŞehirHastanesi, tedavi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA