4 Şubat 2025 Salı



16:16   “İÇ MIMARI PROJELER HAYAT KURTARıR”   16:08   İŞ DÜNYASı DEPREM BÖLGESINDE BULUŞACAK   16:03   BAŞKAN SEÇER’DEN ALT YAPı VURGUSU!   15:59   MERSIN’IN SUYU MESKİ ILE GÜVENDE   15:56   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEKI SÜRGÜNLERE TEPKI!   15:39   BAŞKAN SEÇER REKORLARA DOYMUYOR   15:36   TARSUS’TA SEYIR HALINDEKI KAMYONDA YANGıN ÇıKTı   15:33   DOLANDıRıCıLıKTAN 39 YıL CEZA ALAN ŞAHıS YAKALANDı   15:27   KAZADA YARALANAN ŞAHıS HAYATıNı KAYBETTI   15:24   OTELLERE YANGıN DENETIMI!   15:21   BÜYÜK USTA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:14   DOĞANıN GIZLI GÜCÜ: KıRMıZı VE MOR BESINLER   15:10   İTHAL EDILEN UNLU MAMULLERE DIKKAT!   15:05   LIMANLARDA 531,7 MILYON TON YÜK ELLEÇLENDI   15:00   YETKISIZ SIGORTACıLıĞA AĞıR CEZALAR GELIYOR   14:56   MERSIN, TARıMSAL İHRACATTA ÜÇÜNCÜLÜĞE YÜKSELDI   14:50   "TÜRKIYE, AVRUPA’NıN ÇÖPLÜĞÜ OLMAMALıDıR!"   14:33   HALKı SEFALETE MAHKÛM ETTILER   14:30   EĞITIMDEKI SORUNLAR DEVAM EDIYOR!   14:26   FıNDıKKıRAN BALESI, MERSIN’DE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR  
 
 
 
 
’Kent Müzesi’ yapılacak Taş Bina’da restorasyon çalışmaları sürüyor
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ’Kent Müzesi’ yapılacak Taş Bina Restorasyonu’nu inceledi. Taş Bina’yı Mersin’e yaraşır estetik bir görüntüye kavuşturacaklarını belirten Seçer, "Mersin’in hafızasını ve kültürel birikimini burada sergileyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2024 Cumartesi 14:32

Başkan Seçer, Taş Bina Restorasyonu’nu yerinde inceleyerek, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kendisinin de 5 yıl boyunca görev yaptığı Taş Bina’nın restorasyon çalışmalarının 1 Mart’ta başladığını hatırlatan Seçer, binanın Mersin tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Taş Bina’nın tarihi süreci ile ilgili bilgi veren Seçer, "1800’lü yılların sonuna doğru Taş Bina’nın ana kütlesi yapılmış, 1947’den sonra da ilave bazı üniteler inşa edilmiş. Akkahve’nin uzun süre hizmet verdiği, aslında ilk etapta Akotel olarak planlanan ama hiçbir zaman otel olarak kullanılmayan tarihi bina, daha sonra belediye binası olarak hizmet verdi" diye konuştu. Binanın, mevcut şekliyle tarihi ve otantik özelliğini yitirdiğine işaret eden Seçer, "Dışarıda ve içeride ilave yapılan bazı ünitelerle, üzerine konulan bazı müştemilatla gerçekten çirkin bir görüntü halindeydi" dedi.

 

"Mersin’in hafızasını ve kültürel birikimini burada sergileyeceğiz"

Başlattıkları çalışmalar neticesinde Taş Bina’yı tarihine ve Mersin’e yaraşır estetik bir görüntüye kavuşturacaklarını dile getiren Seçer, binanın ‘Kent Müzesi’ olarak kullanılacağını vurgulayarak, "Mersin’in hafızasını ve kültürel birikimini burada sergileyeceğiz. Yine burada Akkahve’yi tekrar hayata geçirecek, eski Mersinlilere ve genç nesillere o nostaljik havayı vermeye çalışacağız. Diğer taraftan da buraya sanatsal faaliyetler ve sergiler için de bir işlev yükledik. Güzel bir çalışma olacak" diye konuştu.

 

Kent merkezi eski cazibesine yeniden kavuşacak

Geçmiş dönemlerde tuz deposu, fabrika, lokal ve Akkahve olarak kullanılan, daha sonra da belediye binası olarak hizmet vererek günümüze kadar gelen Taş Bina, restorasyon çalışmaları sonrası tarihi dokusunu kaybetmeden kent kültürünü ve belleğini yansıtacak, kültür-sanat faaliyetleri ve sergilerin yapılacağı bir ‘Kent Müzesi’ haline gelecek. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca çarşı merkezde ‘Gurme Çarşı’, ‘Kent Meydanı’ ve ‘Karamancılar Konağı’ gibi pek çok projeyi hayata geçirecek. Böylelikle tarihi kent merkezini yeniden canlandırarak, eski cazibesine yeniden kavuşturacak.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, kent, müze

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA