3 Temmuz 2024 Çarşamba



16:13   YAZ SıCAKLARı KALBINIZDEN VURMASıN!   16:07   ÜLKENIN GELECEĞINI YAKTıLAR!   16:00   HAVALIMANıNı AÇıN, OTOYOLU TAMAMLAYıN!   15:52   KOCAMAZ’DAN PROVOKASYON UYARıSı!   15:47   EMEKLININ GÖZÜ ZAMDA!   15:43   TARSUSLU FILOZOFLAR ADıNA ÖZEL POSTA PULU!   12:23   MERSIN’DE VATANDAŞLAR SERINLEMEK IÇIN DENIZ VE GÖLGELERE AKıN EDIYOR   12:08   HALK KART’TAN YAKLAŞıK 9 BIN AILE FAYDALANıYOR   12:00   TITIZ HıRSıZLAR ÇALDıKLARı ARACı YıKAYıP PARÇALAYıP SATTı   11:53   UZUNCABURÇ ANTIK KENTI’NDE ÇALıŞMALAR SÜRÜYOR   11:45   ANTIKA PAZARıNA HEM ANTIKA TUTKUNLARı, HEM DE GENÇLER ILGI GÖSTERIYOR   11:40   TARSUS’TA ORMAN YANGıNı KıSA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ   18:29   BAKAN YARDıMCıSı İSKURT, MERSIN’DE INCELEMELERDE BULUNDU   18:18   MERSIN’DE SON BIR HAFTADA ARANAN 885 ŞAHıS YAKALANDı   18:14   MERSIN’DE ORMAN YANGıNıNA, HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDILIYOR   18:10   TARSUS’TA KAZA: 5 YARALı   14:18   LGS KURS MERKEZINDE EĞITIM ALAN 2 BIN 920 ÖĞRENCIDEN 101’I YÜZDE 5’LIK DILIME GIRDI   13:57   MTSO BAŞKANı ÇAKıR: “VERGI, HEM DEVLETI HEM DE TOPLUMU KORUMALı”   13:55   MERSIN’DE LIMON DEPOLARı DENETLENIYOR   12:53   MERSIN’DE EVIN ÖNÜNDEN ’TAKTAK’ MOTOR HıRSıZLıĞı  
 
 
 
 
Mola evlerinden faydalanan özel bireyler ve aileleri piknik yaptı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin toplum içerisinde yer alarak sosyalleşebilmeleri ve ailelerinin de hayatlarını kolaylaştırabilmek amacıyla hayata geçirdiği faaliyetleri sürdürüyor. Mola evlerinden faydalanan özel bireyler ve aileleri piknik yaptı.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 10:53

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce hizmete açılan, anne ve babaların iş, hastane veya özel işlerini hallederken özel bireylerin 1 günlük faydalanabileceği mola evleri, özel bireylere yönelik sosyal etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Mola evlerinden faydalanan özel bireyler ve ailelerine yönelik piknik gerçekleştirildi. Ormanda şarkılar eşliğinde oyun oynanıp dans eden özel bireyler ve aileleri, yeşilliklerin arasında doyasıya eğlendi.

"Sıcak havadan dolayı etkinliklerimizi yaylalarda sürdürmeye çalışacağız"

Mola Evi Sorumlusu Fatma Hörlek, piknikte özel bireylere çevre bilincini aşılamak için çöp toplama etkinliği gerçekleştirmenin yanı sıra değişik oyunlar oynatarak el-göz koordinasyonu sağlamalarını amaçladıklarını belirtti. Hazırladıkları ikramlarla onları ağırlamaya çalıştıklarını anlatan Hörlek, "Ailelerimiz, genelde tek başlarına ya da özel bireylerle bir yerlere gidemeyen aileler. Bu nedenle annelerle çocukları ya da sadece anneleri veya sadece çocuklarımızı sık sık etkinliklere götürüyoruz ki çocuklar da anneler de sosyalleşsinler" dedi. Bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirdiklerini ifade eden Hörlek, “Yaz döneminde sıcak havadan dolayı etkinliklerimizi yaylalarda sürdürmeye çalışacağız” diye konuştu.

Özel bireyler ve aileleri, hem sosyalleşti hem eğlendi

Etkinliğine çocuğuyla katılan Raziye Ersöz, bu tür etkinliklerin sosyalleşmeleri açısından önem taşıdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Nehir Pekmez de kardeşinin Mola Evi sayesinde sosyalleşip arkadaş edindiğini ifade etti. Pekmez, “Kardeşim otizmli. Hiç evden çıkan bir insan değildi. Artık sosyalleşiyor, konuşabiliyor arkadaş edinebiliyor. Onun için iyi oldu. Bu tür etkinlikler sadece kardeşim için değil herkese çok faydalı oluyor" dedi.

Velilerden Emine Dönmez ise duygularını paylaşarak, “Artık çocuğumun arkadaşlarıyla iletişimi daha güze" ifadesini kullandı.

Mola Evi’nden faydalanan Uğur Yıldırım, piknikte çok eğlendiğini dile getirerek, "İlk defa katıldığım bu etkinlikte arkadaşlarımla eğlendim. Su savaşı yaptık, çöp topladık" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, mola, aile, piknik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA