27 Haziran 2024 Perşembe



16:58   TARSUS SU PARKı SEZONU AÇTı   15:48   SPORCULAR MANZARA EŞLIĞINDE KOŞTU   13:31   DEMIR, MILLI TENISÇI AHMET KAPLAN’ı TEBRIK ETTI   13:22   5X5 FUTBOL AKDENIZ BÖLGE FINALI BAŞLADı   13:18   VALI BAĞDA ÜZÜM TOPLADı   13:13   MANAVŞA ARı MERASı PROJESI’NDE ÇALıŞMALAR SÜRÜYOR   11:38   MERSIN’DE BIR GENÇ SULAMA KANALıNDA BOĞULDU   11:35   BAYRAM TATILI BITTI, TURIZM NOKTALARıNDA YOĞUNLUK AZALDı   11:26   ARPAÇSAKARLAR’DA SıCAK ASFALT ÇALıŞMASı   11:20   MERSIN’DE DENIZ VE GÜNEŞ FESTIVALI DÜZENLENIYOR   16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
Mersin’de Filistin’e destek, İsrail’e tepki yürüyüşü
   

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 10:36

Mersin'in Erdemli ilçesinde toplanan vatandaşlar, Filistin'e destek, İsrail'e tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de İsrail'in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği katliamlar tepki görmeye devam ediyor. Erdemli'de sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere vatandaşlar bir araya gelerek İsrail'e tepki gösterdi. Saim Göküş Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla yürüdü. 7'den 70'e çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte, sloganlar atıldı, dövizler taşındı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan imam Ahmet Emin Bilgen, "Başta Gazze olmak üzere Filistinlilerin topraklarından çıkarılması, topraklarının işgal edilmesi, üzerlerine bombaların yağdırılması, bebekler dahil, kadın, erkek, yaşlı, genç demeden böyle bir soykırım yapılmasının kabul edilmesi asla mümkün değildir. Uluslararası Adalet Divanının İsrail'in Rafah bölgesindeki operasyonları durdurma kararı alınmasına rağmen yerlerinden yurtlarında edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlar dahi hedef alınmıştır. Daha dün 210 masum Filistinli kardeşimiz şehit edildi" dedi.

Kendi halkının bile sırtını döndüğü sokaklarda protesto edilen Netanyahu'nun suç işlediğine değinen Bilgen, "Yaşanan bir savaş değil, zulümdür, katliamdır. Çünkü savaşın bir hukuku vardır. Tonlarca bomba güvenli bölgeye sığındığını düşünen masum sivillerin üzerine atıldı. Küçücük bedenler yanarak can verdi. Bu İsrail'in saldırganlık üzerine kurulmuş gerçek karakterini en açık bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA