27 Haziran 2024 Perşembe



16:58   TARSUS SU PARKı SEZONU AÇTı   15:48   SPORCULAR MANZARA EŞLIĞINDE KOŞTU   13:31   DEMIR, MILLI TENISÇI AHMET KAPLAN’ı TEBRIK ETTI   13:22   5X5 FUTBOL AKDENIZ BÖLGE FINALI BAŞLADı   13:18   VALI BAĞDA ÜZÜM TOPLADı   13:13   MANAVŞA ARı MERASı PROJESI’NDE ÇALıŞMALAR SÜRÜYOR   11:38   MERSIN’DE BIR GENÇ SULAMA KANALıNDA BOĞULDU   11:35   BAYRAM TATILI BITTI, TURIZM NOKTALARıNDA YOĞUNLUK AZALDı   11:26   ARPAÇSAKARLAR’DA SıCAK ASFALT ÇALıŞMASı   11:20   MERSIN’DE DENIZ VE GÜNEŞ FESTIVALI DÜZENLENIYOR   16:38   TARSUS’TA SON KULLANMA TARIHI GEÇMIŞ 238 ÜRÜN ELE GEÇIRILDI   16:32   AKDENIZ’DE FıRıN, PASTANE VE PATISERILER DENETLENDI   14:50   SAHIL GÜVENLIK KOMUTANLıĞı’NıN 42. KURULUŞ YıLDÖNÜMÜ   14:34   TURIZM SEKTÖRÜNÜN TEMSILCILERI SILIFKE’DE   13:57   UZMANıNDAN SıCAK HAVAYA KARŞı UYARıLAR   12:05   5 YıLDıR YATALAK OLAN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADı   11:18   BAŞKAN MURAT ORHAN’DAN SOKAK HAYVANLARıNA BARıNAK   11:08   HER YıL BINLERCE YAVRU ÇıKıYOR: DENIZ KAPLUMBAĞALARı YUMURTA BıRAKMAYA BAŞLADı   11:01   MERSIN VALISI PEHLIVAN: "9 GÜNLÜK TATIL BOYUNCA ILIMIZE 1 MILYON 691 BIN 298 ARAÇ GIRIŞ ÇıKıŞı OLDU"   10:48    MERSIN’DE INSAN TICARETI OPERASYONU: 8 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
Emekli Evi üyeleri büyükşehir ile aktif kalıyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde yer alan Emekli Evi üyeleri, Darısekisi Örnek Köyü’nü gezdi. Güzel havanın tadını çıkaran emekliler hem yürüyüş yaptı, hem de birlikte yemek yedi. Ortanca Sokak’ta dolaşan ve rengarenk evlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiren emekliler, hep birlikte eğlenmenin de tadını çıkardı.

 

Tarih : 10 Haziran 2024 Pazartesi 10:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Emekli Evleri, yaş almış yurttaşların ikinci baharlarını daha sosyal ve aktif geçirmelerini sağlıyor. Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi bünyesinde yer alan Emekli Evi üyeleri, bu kapsamda Darısekisi Örnek Köyü’nü gezdi.

Darısekisi Örnek Köyü’nde güzel havanın tadını çıkaran emekliler hem yürüyüş yaptı, hem de birlikte yemek yedi. Ortanca Sokak’ta dolaşan ve rengarenk evlerin önünde hatıra fotoğrafı çektiren emekliler, hep birlikte eğlenmenin de tadını çıkardı. Hem hareket etme hem de sosyalleşme imkanı bulan katılımcılara, Sağlık Dairesi personeli de eşlik ederek şeker ve tansiyon ölçümü yaptı.

 

YETER: “TEMEL HEDEFİMİZ OTURAN DEĞİL, HAREKET EDEN BİR EMEKLİLİK SÜRECİ”

Büyükşehir Belediyesi Halkkent Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, emeklilerin daha sosyal ve daha aktif olması için bu tür geziler düzenlemeye devam edeceklerini anlatarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Halkkent Emekli Evi olarak, emekliler arasında birlik beraberliği güçlendirmek ve onlara hareket kazandırmak amacıyla, şehrimizin görülmeye değer yerlerinden biri olan Darısekisi Örnek Köyü ve Ayvagediği Yaylası’na gezi düzenledik.  Temel hedefimiz oturan değil, hareket eden bir emeklilik süreci. Daha sosyal ve daha hareketli bir yaşam için, emekli tüm vatandaşlarımızı Emekli Evi’ne bekliyoruz. Bu etkinlikle beraber, yaz gezilerinin de açılışını yapmış olduk” ifadelerine yer verdi.

 

İKİNCİ BAHARLARINI YAŞAYAN EMEKLİLER, BÜYÜKŞEHİR’İN ETKİNLİKLERİNDEN ÇOK MEMNUN

Halkkent Emekli Evi üyelerinden Ayten Küçükdağ, “Günümüz çok güzel ve eğlenceli geçti. Yemeğimizi yedik, çaylarımızı içtik. Emekli Evi, bizim için bulunmaz bir nimet. Böyle bir yer açtıkları için çok teşekkür ederiz” dedi.

Büyükşehir sayesinde çok güzel bir gün geçirdiğini söyleyen Fatma Türk, “Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada gezince kendimi İzmir Şirince, Söke, Marmaris gibi turistik alanlarda hissettim. Bize her türlü imkanı sağlıyorlar” diye konuştu.

Doğada vakit geçirmeyi çok sevdiğini ifade eden Sabri Saray, “Bugün Darısekisi Köyü’nde geziyoruz, eğleniyoruz. Arkadaşlarla bol bol vakit geçiriyoruz. Çok güzel, harika olmuş. Doğada yürümek çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen birçok geziye katıldığını söyleyen Hüseyin Güler, “Her zaman için Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Bize yaşlılığımızı gerektiği gibi yaşatıyor. Gerçekten sonbaharımızı yaşıyoruz. Güzel havada oturduk ve eğleniyoruz. Her türlü hizmet yapılıyor” dedi.

Peruze Berki ise, “Doğayla iç içe olmak o kadar güzel ki. Çok mutlu oldum. Yemeklerimizi yedik, çaylarımızı içtik, oyunlarımızı oynadık. Başkanımız Vahap Bey’e, bize sunduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu gezilerin devamını dileriz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA